To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - S2

krzychuzzz - 01-01-2014, 13:19

Piękne przywitanie Nowego Roku :wink:
Na szczęscie panowie chcieli tylko obejżeć jak to ujeli "kultowe auto"
Prawo jazdy mam od 99 roku i powiem szczerze że przez cały ten czas nie miałem tylu kontroli jak od czasu kiedy jeżdzę S2.

mkm - 01-01-2014, 19:00

krzychuzzz napisał/a:
Prawo jazdy mam od 99 roku i powiem szczerze że przez cały ten czas nie miałem tylu kontroli jak od czasu kiedy jeżdzę S2.

krzychuzzz, rób foty, zbieraj dowody, a potem skarż Komendę Główną o nękanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

krzychuzzz - 01-01-2014, 19:33

mkm napisał/a:
krzychuzzz napisał/a:

krzychuzzz, rób foty, zbieraj dowody, a potem skarż Komendę Główną o nękanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hehe tak trzeba będzie zrobić chociaż większą satysfakcję miałbym z tego gdybym mógł zrobić wiatrak z tej Alfy :D Ale już nie chciałem proponować wyścigu :wink:

krzychuzzz - 18-01-2014, 09:59

Wczoraj przyszły nowe frukty do Porsche

Naistotniejsze są te kremowe małe plastiki (ślizgi łańcucha rozrządu). Jak to padnie to masakra, motorszaden :D
Przebiegu nie mają dużego ale były wymieniane 5 lat temu a wiadomo plastik się starzeje.
Przy okazji wpadnie uszczelka pokrywy zaaworów i uszczelniacze świec i jakieś śrubki :D
Wszystko oczywiście oryginały Porsche.
No i wisienka na torcie super hiper zestaw naprawczy pompy wspomagania ( minimalnie poci się na łączeniu) prosto od Wuja Sama z US&A :mrgreen:

krzychuzzz - 10-03-2014, 20:47

Dziś rano Porsche trafiło do SPA
Wykonana zostanie korekta lakieru a całosć zabezpieczona powłoką Ceramic Pro Light.
Tu mała zajawka.
Więcej zdjęć wrzucę jak odbiorę auto.

RoBSoN_97 - 12-03-2014, 12:16

WOW! :shock:
Efekt jest po prostu mega!
Korekta lakieru=polerka?

krzychuzzz - 12-03-2014, 12:29

RoBSoN_97 napisał/a:
WOW! :shock:
Efekt jest po prostu mega!
Korekta lakieru=polerka?

Efekt będzie jak chłopaki skończą i położą ceramikę
Detailerzy nie bardzo lubią słowo polerka...wolą korekta :wink:
Work in progress...

Nie mogę się doczekać kiedy odbiorę auto

Torp12 - 12-03-2014, 12:45

To ile dniu oni to robia? :shock:
krzychuzzz - 12-03-2014, 12:57

Miało być 2 dni ale trochę sie przeciągnie... :D
Chłopaki są mega dokładni i czesto w trakcie prac stwierdzają że zrobią coś więcej niż było umówione...

Fragu - 12-03-2014, 14:07

kosmos :shock: :shock: :shock:
RoBSoN_97 - 12-03-2014, 15:26

Ile kosztuje taka wizyta w SPA przy takich zabiegach?
W "Kup i zrób" na tvn turbo też korzystali z usług magików, "odświeżali" jakiś czarny kabriolet (była to chyba stara Alfa) i koszt grubo ponad tysiąc..., ale dla takich efektów warto, zwłaszcza przy takim samochodzie jak Porsche :)

krzychuzzz - 12-03-2014, 16:17

RoBSoN_97 napisał/a:
i koszt grubo ponad tysiąc...,

Potwierdzam, grubo ponad tysiąć 8)

mkm - 13-03-2014, 13:24

No co się umawiałeś? W sensie korekty, polerowania szyb i finalnego zabezpieczenia?

krzychuzzz napisał/a:

Detailerzy nie bardzo lubią słowo polerka...wolą korekta :wink:

Podobnie jak słowa "myjnia" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Niedługo myjni nie będzie - same studia detailingowe :mrgreen:

Torp12 - 13-03-2014, 13:43

A co robią detailerzy kiedy rysa przeszła do podkładu albo jest jakiś ubytek lakieru? Zostawiają jak jest czy pędzelkują zaprawke czy coś?
mkm - 13-03-2014, 13:46

Wtedy mówią, że 100% korekta nie jest możliwa i oferują usunięcie lakiernicze rysy. Większość ma swoich lakierników na wypadek wpadki lub sami w ofercie mają naprawy typu "smart" :wink: