Zloty i Spoty - Zlot 2014 dyskusje
Seichan - 18-08-2013, 21:11
To nie tylko moja zasługa, ale wszystkich z regionu, którzy chcą zorganizować zlot
A im więcej nas przyjedzie, tym będzie weselej
Marcin-Krak - 18-08-2013, 21:29
Dwóch mocno potencjalnych uczestników Zlotu (jeden z Krakowa, drugi z Bytomia) - bez nicków, żeby nie było - będzie oczekiwało na listę miejsc wartych zobaczenia w pobliżu w czasie przed lub po zlotowym, a i w trakcie zlotu wysnuło wcześniej swój pomysł, z którym się jeszcze przypomną
inq - 18-08-2013, 21:30
Seichan napisał/a: | To nie tylko moja zasługa, ale wszystkich z regionu, którzy chcą zorganizować zlot |
No nie bądź taka skromna. Ktoś ten kociołek nakręcił i ciągle podrzuca do pieca
Marcin-Krak napisał/a: | Dwóch mocno potencjalnych uczestników Zlotu (jeden z Krakowa, drugi z Bytomia) - bez nicków, żeby nie było - będzie oczekiwało na listę miejsc wartych zobaczenia w pobliżu w czasie przed lub po zlotowym |
Lista? Nuda... Nie lepiej w towarzystwie tubylców pozwiedzać?
Marcin-Krak - 18-08-2013, 21:32
Seichan napisał/a: | A na koniec będzie najlepsze - duży basen, Marcin-Krak powinien być usatysfakcjonowany |
No niech będzie - zaraz będzie u mnie plan urlopowy na 2014 (co tam, ze jeszcze tego w 2013 nie miałem) - ale wiem już co chcę robić w ostatni weekend sierpnia i trochę wcześniej Zresztą chyba nie mam wyjścia.
Powodzenia
Seichan - 18-08-2013, 22:00
Marcin-Krak napisał/a: | będzie oczekiwało na listę miejsc wartych zobaczenia w pobliżu w czasie przed lub po zlotowym |
Lista oczywiście będzie
A zaczynać się może, jak wskazał Dawid, od odwiedzenia w towarzystwie tubylców wszystkich knajpek na Starym Mieście
I jak słusznie zaznaczyłeś - wycieczki są przed lub po zlocie - w czasie zlotu wszyscy będą dzielnie uczestniczyć w życiu zlotowym i integrować się z innymi MM
Marcin-Krak - 18-08-2013, 22:03
Seichan napisał/a: | I jak słusznie zaznaczyłeś - wycieczki są przed lub po zlocie - w czasie zlotu wszyscy będą dzielnie uczestniczyć w życiu zlotowym i integrować się z innymi MM |
Sierpień jest miesiącem trzeźwości (pewna instytucja tak głosi) i kiedyś wreszcie trzeba by tego spróbować
Knajpki, knajpkami, ale okolice Lublina także
inq - 18-08-2013, 22:08
Seichan napisał/a: | odwiedzenia w towarzystwie tubylców wszystkich knajpek na Starym Mieście |
W końcu gdzieś tą listę trzeba oficjalnie przekazać. Marcin-Krak napisał/a: | kiedyś wreszcie trzeba by tego spróbować | Może w 2015?
Marcin-Krak napisał/a: | Knajpki, knajpkami, ale okolice Lublina także |
Wskażemy, poprowadzimy, doradzimy.
Seichan - 18-08-2013, 22:13
Ale to już prawie wrzesień, a poza tym wprzyszłym roku będzie dyspensa, czy jakoś tak
A w ogóle to kto to widział przyjmować tak życie na trzeźwo
Co do zwiedzania, to w okolicach jest sporo miejsc wartych polecenia, a i w samym Lbn też jest trochę do zobaczenia, jak chociażby zamek i kaplica Św. Trójcy, Wieża Trynitarska, Archikatedra, Stare Miasto, Park Litewski KUL, Ogród Saski (może go wreszcie oddadzą), Majdanek i wiele innych.
[ Dodano: 18-08-2013, 22:18 ]
Jako zachęta, że warto do nas przyjechać i pozwiedzać
INFORMATOR_1
INFORMATOR_2
krzychu - 19-08-2013, 12:29
Ha jaki ten świat mały. Miesiąc temu tam byłem na krótki urlopik... Poznałem po fotkach... Jeziorko całkiem całkiem. Ale najbliższy większe sklep to chyba w Lublinie... Bo to takie trochę koniec świata... No i nie widziałem jakiegoś dużego parkingu....
Za to dojazd będzie pewnie bez korków.
inq - 19-08-2013, 13:58
krzychu napisał/a: | Ale najbliższy większe sklep to chyba w Lublinie |
Większy? Biedronka na pewno jest w Lubartowie (<10km), w Kocku też na pewno jakieś minimarkety są.
krzychu napisał/a: | Bo to takie trochę koniec świata... No i nie widziałem jakiegoś dużego parkingu....
|
Może byłeś na miejskiej plaży? Tam to wygląda trochę inaczej.
Aga - 19-08-2013, 17:49
ciekawe... ciekawe....
Częstochowa też planuje przyjechać kilka dni przed zlotem i pozwiedzać
tak więc wszelkie informacje są mile widziane
Seichan - 19-08-2013, 17:58
Aga, przez zlotem opracujemy nasz własny informator, wzorowany na powyżej wskazanych informatorach, w którym zostaną wskazane wszystkie miejsca, które warto odwiedzić podczas pobytu w Lbn i okolicach
krzychu - 20-08-2013, 09:06
inq napisał/a: |
Może byłeś na miejskiej plaży? Tam to wygląda trochę inaczej. |
Nie chodzi mi o miejsce tylko gdzie to jest. Jakieś 20-30km od większych zabudowań fajną nową drogą przez polany i lasy. W przeciwieństwie do środka Karkowa to trochę w drugą skrajność po prostu miejsce. Co nie znaczy, że jest złe oczywiście. Tylko zapasy jedzenia/picia warto zakupić po drodze.
A nocowałem u znajomej dokładnie nad jeziorkiem. Obszedłem całe jeziorko dookoła. Fajna nowa promenada tam jest oświetlona w nocy.
tomasek - 20-08-2013, 19:34
15 km od Kocka,
13 km od Lubartowa
Samochodem parę minut
_Slawek_ - 20-08-2013, 20:41
Nie jest tak źle, np. do biedronek jest jeszcze 2,5km bliżej
Lubartów - 10,4 km, 8 min
Kock - 12,5 km, 11 min
wg maps.google.pl
|
|
|