To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Passat B5FL AVF 130KM ----virus 162KM 400nM

Galancior94 - 19-12-2015, 19:01

romek atomek napisał/a:
ja xenonków nie mam - założyłem raz chińczyki .. zakłucały mi radio - wszelkie filtry na nic się zdały .. no i na przeglądach pytania "spryskiwacze gdzie ? samopoziomowanie gdzie ? " = to jak isę jeden żarnik sypnał wymieniłem na zwykłe.. soczewki tak, zostały .

Ja mam oryginał ;) spryskiwacze mam, samopoziomowanie nie działa, więc albo czujnik, albo silniczki. Ale to pierdoła, to sie zrobi, a co do barwy światła to jest o niebo lepiej, tylko wiadomo, 2 palniki 360zł ale na 2 lata wystarczy ;) ale i tak raczej pomyśle o jakichś normalnych dziennych, by to jako tako wyglądało i dobrze świeciło ;)

romek atomek - 26-05-2016, 14:56

288 tys nudy .
- klocki tył przód
- tarcze tył przód TRW
- zaciski tył
- rozrząd kopmplet z pompą wody
- siłownik klapy maski
- wiskoza klimy
- oleje jak zwykle TopTEC 5w40 od LM

generalnie auto stoi - jeździ tylko w trasy - od stania klocek wżarł się w tarcze - rdza je wżera ( TRW ) .. zapiekły sie ( rdza ) tylne zaciski .. na prowadnicach .. więc chyba sie rozstaniemy - nie mam garażu, zaraz dostanę auto służbowe - na codzień latam Pajero PININ po krakowie .
więc sprzedaję .. 3 auta pod domem mi się nie zmieszczą..( sąsiedzi wpadną w szał ) zamieniam na służbowe Volvo C60 2,5 litrowa benzyna ..

romek atomek - 07-06-2016, 06:48

No i stało się : Passat poszedł jako służbowe auto do firmy.
A u mnie zmiana :

VOLF. 2.5T AWD s60 - czyli : 2,5 litra w benzynie 5 cyl. uturbione 210KM z napędęm na 4 łapy. 80 tys mil przebiegu - wersja USA. na razie się poznajemy - za szybko by tworzyć temat.

Marcino - 07-06-2016, 08:24

romek atomek napisał/a:
2.5T AWD s60 - czyli : 2,5 litra w benzynie 5 cyl. uturbione 210KM

ładnie:) Niech się sprawuje!!!

romek atomek - 07-06-2016, 10:44

viola

Fragu - 07-06-2016, 11:40

No to czekamy na porównanie passaciora z vołowiną. :lol:
Owczar - 07-06-2016, 12:41

A nie miało być?

romek atomek napisał/a:
zamieniam na służbowe Volvo C60 2,5 litrowa benzyna ..

Hugo - 07-06-2016, 16:18

Fajna bryka.
Bartekkita - 07-06-2016, 20:04

romek atomek, oby był tak bezproblemowy jak Passat ;) Czekam na temat, wtedy podpytam więcej :)
romek atomek - 07-06-2016, 20:05

pierwsza mina - promień skrętu - ponad 13m - wszędzie w sieci mówią że zawraca jak okręt .. wyobraź sobie że zawracasz passatem kombi - i jest na styk ... to tu znaczy braknie ponad 2 metry !!!! do piątku jestem w wawce - później jadę do krk - coś po trasie będę mógł więcej powiedzieć .. na razie ja i automat - nie specjalnie się lubiimy - skrzynia robi co chce .. niby płynnie - ale bez sensu tak zmienia te biegi że masakra.. po 50km jest śmiesznie .. .. ukłąd jezdny - kręcenie kierownicą.. znów zonk - takiego ma muła na wspomaganiu że szok .. jakbym miał zrobić tym test łosia - to by mnie ręce bolały .. auto ma dopiero 80 tys mil !!! .. zrobione na zero .. plusy komfort ... komfort .. i ten jeszcze no - komfort ... fotele bajka - podłokietnnik - stały !! - nie jak w pasku że można go sobie pod kątem zablokować i jeszcze wydłużyć - tu jest na stałe .. ;( zawias pracuje bardzo porządnie - czuć większą maskę auta niż passat - ale czy ona taka jest ? to muszę jeszcze sprawdzić.. jeszcze mu nie depnąłem ;) .. na razie poczytałem co to jest za system DSTC - a to po porstu mój passatowy ESC i już ..

Owczar - 07-06-2016, 20:40

Cytat:
pierwsza mina - promień skrętu - ponad 13m

Masakra. U mnie jest 10,5 mimo większych gabarytów auta.

Auto ciekawe. Fajny silnik i najważniejsze, że nie diesel.

romek atomek - 07-06-2016, 22:05

opis auta - szok jaki gość dokładny :
https://www.youtube.com/watch?v=_jnL8aKfKxQ

a tu to co mnie interesowało ..
https://www.youtube.com/watch?v=KmoyGWwVh18
czyli do 160 idzie - później zmula...

Owczar - 07-06-2016, 22:29

Film niedostępny.
Bartekkita - 07-06-2016, 23:39

romek atomek, to jest 4 biegowe at? Do 160 idzie naprawdę nieźle + za dźwięk!
romek atomek - 08-06-2016, 06:13

Owczar napisał/a:
Film niedostępny.
dziękuję - poprawiony - dzięki za zwrócenie uwagi.. tam w opisowym filmie gość w pewnym momencie nie ogarnia komputera - wystarczyło wcisnąć "nab'a" - czyli ten grzybek na przełączniku - ten ekranik w ogóle po lewej służy do komunikacji z samochodem - tam zgłasza błędy ( u mnie brak płynu w spryskiwaczach + spalona żarówka postojowa w lewym świetle ) plus jest taki, że można ten ekranik po lewej po prostu do zera wyłączyć ;) i już nie widać błędów ;) .

Bartekkita napisał/a:
romek atomek, to jest 4 biegowe at? Do 160 idzie naprawdę nieźle + za dźwięk!

skrzynia piątka- jedynie później się długo rozpędza - zobacz tutaj :
https://www.youtube.com/watch?v=AtJ1yc43oSY

kolejna śmiesznostka - żadnych trybów jazdy / jest ziomowe przełożenie dla skrzyni, jest coś ala tip tronic, ale brak jakiegoś trybu sport czy innego - jak w meleksie - ile wciśniesz tyle jedziesz.

słuchaj - miałem do wyboru - albo nową Octavię 1,6 w manualu - albo tego volfa - on jest model 2009 - pierwsza rejestracja 2010 - w PL od 2013 - dla mnie wybór prosty - a w firmie się dziwili