To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Ele-Galant-cik by Wajcheusz.

sveno - 27-03-2014, 14:43

Wajcheusz napisał/a:
ale niestety zostałem z paskiem rozrządu Contitech i dwoma kartonikami SKF-u w których są rolki KOYO made in Japan, ale to wrzucę na sprzedaż ...
będę potrzebował, daj mi ofertę na PW :) szkoda, że pompę oddaleś :(
Wajcheusz napisał/a:
No i powstaje pytanie, czy mam kontrolę trakcji?
a masz taki przycisk:

widoczy w lewym dolnym rogu, obok regulacji wysokości świateł. Są na nim "TCL" i na biało "OFF" Jeżeli nie masz to nie masz także TCL
Wajcheusz napisał/a:
Do wymiany stwierdzono - PALEC i kopułka, szukam nowych, muszę w ASO zapytać, znacie ceny?
nie znam cen oryginalnych części, ja kupiłem blueprinta z motoneo za chyba 120zł i palec FPS za 20-30zł działa ok.
Wajcheusz - 28-03-2014, 12:12

Rozrząd wysłałem.

Guzika nie mam.

Z lampami nie będę rzeźbił, bo to zmienia automatycznie cały wygląd na niezbyt ...

Marcino - 28-03-2014, 13:14

A zakładałeś może te dzienne któe podałeś w linku?
http://interlook.pl/produ...nej-DRL-09.html

Jaki plan na nie, tzn gdzie by to zamnotować, ja mam stary zderzak wieć nad halogenami by weszło, tylko nie wiem czy normy wymiarowe spełni

Wajcheusz - 28-03-2014, 13:30

LED-ów jeszcze nie montowałem, mimo wszystko najpierw mechanika jako taka, no i przygotowanie na sezon letni - felunek, teraz myślę nad oponkami, a z dziennymi jeszcze nie walczyłem, najpierw muszę strobo założyć w grill i na tylną klapę od środka, na obstawę imprez masowych, ale nie wiem czym to sterować, bo Federal jest drogi, a zura ogromna ...

No i jeszcze muszę dorwać Motorole na pasmo LPR-u odblokowaną w rozsądnej cenie.

Co do norm, to już patrzyłem, że będzie nie lada problem ze zderzakiem Avance-a, będzie na granicach, i po przekraczane.

Fragu - 28-03-2014, 14:34

Co do ledów, to zastanawiałem się kiedyś czy by nie dało rady zamontować takich okrągłych za szybą przykrywającą halogeny, na zewnątrz od nich:wink:
Torp12 - 28-03-2014, 14:37

Fragu napisał/a:
Co do ledów, to zastanawiałem się kiedyś czy by nie dało rady zamontować takich okrągłych za szybą przykrywającą halogeny, na zewnątrz od nich:wink:

Jeśli dobrze zrozumiałem to Dejaay tak ma :]

Fragu - 28-03-2014, 14:49

A on nie ma double halo z vr4? ...tylko czy w zwykłych tak by dało to zamontować.
sveno - 28-03-2014, 15:27

Fragu napisał/a:
A on nie ma double halo z vr4? ...tylko czy w zwykłych tak by dało to zamontować.
sebcio-rdm takie coś teraz rzeźbi. Widziałem na spocie.
Torp12 - 28-03-2014, 15:39

Fragu napisał/a:
A on nie ma double halo z vr4? ...

Ano ma chyba wlasnie double

demoniszcze - 28-03-2014, 18:27

W moich podwójnych halogenach światła dalekosiężne zastąpione są ledami, jak będę miał chwile czasu podjadę do lokalnego machera, zamontuje mi automat i gotowe :)
Wajcheusz - 29-03-2014, 11:25

Ja właśnie znalazłem podwójne lampki za 88$, czekam na odpowiedź sprzedającego - ogłoszenie archiwalne - eBay Japan.

Jak by się udało, będę przeszczęśliwy ...

Zamówiłem też kute nakrętki do Enkei-ów w kolorze czerwonym - zobaczymy co to z tego będzie,
kilka innych dodatków też, ale poczekamy na przesyłeczkę, to będę się chwalił.

Wajcheusz - 30-03-2014, 11:13

No i stało się, zobaczymy co z tego będzie.

Zamówiłem 2 szt. nowych Interstate Sport IXT-1 225/45R17 94 V na przód
i 2 szt nowych Interstate Sport IXT-1 235/45 R 17 97 W na tył.

Teraz tylko czekać na dostawę, a prawdopodobnie jedną oponę będę miał w suchym, bo biorę FV na znajomego i odzyskam VAT :-)
Dobrze, że zadzwoniłem do niego przed kliknięciem zamów ...

Kylu - 30-03-2014, 11:54

Wajcheusz, zacne auto w niebywałym kolorze. :wink: :P
WreX - 30-03-2014, 13:38

Wajcheusz, koniecznie te felgi pokaż jak przyjdą
Wajcheusz - 30-03-2014, 20:01

Felgi mogę wam pokazać już, ale żeby je zobaczyć z oponkami, to będzie dopiero gdzieś tak środa-czwartek.

Choć zastanawiam się, czy już przejść na lato, czy jeszcze na zimie jeździć?