To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Avance Wagon 2.5 V6 2001 by demoniszcze

robertdg - 27-05-2014, 22:23

arturj123 napisał/a:
Rzadko się słyszy by w Galancie EA padały rozruszniki, może "coś" zawiniło?
Częstośc odpaleń :P
demoniszcze - 27-05-2014, 23:28

arturj123 napisał/a:
"coś" zawiniło?

np. co to mogło być wg Ciebie??

Nie chciałem już kombinować, auto wisiało na podnośniku, jeszcze bym teraz miał szukać pewnej używki, bo z nimi to też często loteria... Koszt tych dwóch elementów do regeneracji to około 110 zł

arturj123 - 28-05-2014, 09:44

W poprzednim aucie dawałem 2x rozrusznik do regeneracji. Za każdym razem zapewniali, że najlepsze części (oryginał boscha). Jak padł poraz trzeci kupiłem używkę, przetrwał 2x tyle co te regenerowane - po czym auto skończyło swój żywot.

Odnośnie tego co mogło zawinić? U mnie alternator padł od tego, że pokapywał na niego płyn chłodniczy.

Ale w Twoim przypadku to pewnie
Cytat:
Częstośc odpaleń :P

gawron - 28-05-2014, 11:09

arturj123 napisał/a:
W poprzednim aucie dawałem 2x rozrusznik do regeneracji. Za każdym razem zapewniali, że najlepsze części (oryginał boscha).
[
[/quote]

To dziwne bo w galu nigdy nie było rozruszników Boscha tylko Mitsubishi:0
Poza tym zalezy komu zlecasz regeneracje zwykłemu naprawiaczowi czy profesjonalnemu zakładowi który robi tylko to. Porzadna regeneracja zawsze jest lepsza od kota w worku jakim jest używka.

Tomek - 28-05-2014, 11:11

gawron napisał/a:

ale części (elementy wnętrza rozrusznika) boscha mogli wrzucić

arturj123 - 28-05-2014, 12:04

gawron napisał/a:
Poza tym zalezy komu zlecasz regeneracje zwykłemu naprawiaczowi czy profesjonalnemu zakładowi który robi tylko to.

Profesjonalny zakład (chyba jedyny w mieście) - opisywane auto Ford, nie Mitsubishi.

gawron napisał/a:
Porzadna regeneracja zawsze jest lepsza od kota w worku jakim jest używka.

Też tak początkowo sądziłem, ale niestety zawiodłem się.

demoniszcze - 05-06-2014, 12:36

Byliśmy dziś na przeglądzie... Lewy tylny łącznik stabilizatora lekko stuka, do wymiany pójdą oba...

Wpadła też dziś nowa polisa OC/AC w PZU która przy pełnych zniżkach wyniosła mnie 1247zł, spodziewałem się więcej, Galant w EuroTaxie wyszedł na dzień dzisiejszy 10200zł...

Powoli zaczynam podchodzić do tematu pełnej konserwacji podwozia, byłem wczoraj u chłopaka który obsługuje Toruński Klub Hondy i powiedział 250 zł, chyba nie najgorzej? Na co zwrócić uwagę przy takim zabiegu i czego przypilnować?

Fragu - 05-06-2014, 13:25

demoniszcze, niech robią dokumentacje foto, dokładną :wink: Jak zrobisz ibędzie ok to też się skusze wiosną :wink:
wecha - 05-06-2014, 18:06

ja się noszę też z konserwacją, więc też bym się skusił :) , mi w Net Nissan na rogu Grudziądzkiej i Polnej zaśpiewał 5 stówek :)
robertdg - 05-06-2014, 19:57

demoniszcze napisał/a:
Na co zwrócić uwagę przy takim zabiegu i czego przypilnować?
Podwozie suche jak pieprz :P
fj_mike - 05-06-2014, 21:56

demoniszcze napisał/a:
Toruński Klub Hondy i powiedział 250 zł, chyba nie najgorzej?

Ja bym nie miał sumienia zapłacić tyle za dobrą robotę.

demoniszcze - 05-06-2014, 22:59

fj_mike napisał/a:
demoniszcze napisał/a:
Toruński Klub Hondy i powiedział 250 zł, chyba nie najgorzej?

Ja bym nie miał sumienia zapłacić tyle za dobrą robotę.

To tak trochę po znajomości, chce zobaczyć każdy etap, coś pomogę... 150-200 zł to podobno same materiały...

demoniszcze - 08-06-2014, 22:11

Przez weekend zrobiłem trasę 900 km, 5 osób zawalony po dach bagaj... Jazda głównie 140 (Autostrada) z tempomatem spalanie 8,5l z kilmą non stop hulającą na max, wg mnie nie jest źle... ;)

tak ładnie usiadł, low rider normalnie :) ale nawet na większych nierównościach spoko, nic nie tarło, boję się tylko że robi się wtedy siłą rzeczy negatyw z tyłu...

Spotkałem też takie "cudo"

Koło 26 cali :) opona 305/35 niezły kozak, ciekawe czy podeszłyby do Galanta :P

bialyjayz - 09-06-2014, 09:45

demoniszcze napisał/a:
Koło 26 cali opona 305/35 niezły kozak, ciekawe czy podeszłyby do Galanta

i pozostaje tylko jazda do przodu po szkle :P

demoniszcze - 09-06-2014, 10:19

Pewnie nawet same felgi bez opon by nie weszły w nadkole :P ale taka felga na żywo jest potężna