Outlander II Ogólne - Luz zaworowy w Mitsu Outlander II 2.4 Mivec CVT
m4rud3r - 04-05-2021, 16:32
Nic nie odpowietrzałem po jej czyszczeniu. Zdemontowałem, wyczyściłem ją mechanicznie, zamontowałem spowrotem - falowanie jak do tej pory nie powróciło (ponad rok od zabiegu). U mnie na jałowym potrafiły spaść do poziomu że odczuwało się to aż w kabinie tak trzęsło.
parian - 16-03-2022, 09:34
Odświeżam temat. Ktoś się orientuje jak z wygląda temat z dostępnością popychaczy?
Przeszukałem internet, ale nic nie znalazłem. Zostaje tylko ASO?
Czy ktoś może próbował kupić popychacze w serwisie Fiata? (Freemont 2.4 ma chyba ten sam silnik).
Edit: w serwisie fiata 25 zł za sztukę, ale czas oczekiwania do 1,5 miesiąca, w zależności od rozmiaru.
Tomasz87 - 17-03-2022, 02:00
parian, wróć do poprzedniej strony tematu, tam Fistach mówi jakie mogą pasować.. popytaj w Dodge/Chrysler
tubel - 17-05-2022, 17:26
Witam A poleci ktoś zakład Lubeskie bądź Mazowieckie kto rzetelnie i dobrze zajmie się luzami zaworowymi w moim Outku..
carloson - 02-08-2023, 15:20
A czy podpowie ktoś gdzie takowe szklanki można kupić?
Tylko factorychryslerparts.com, w PL/EU coś?
parian - 15-08-2023, 11:16
Najtaniej chyba kupisz w ASO Fiata, pasują od Freemonta 2.4
Arti1976 - 31-10-2023, 11:07 Temat postu: Outlander ll 2,4 b/g luz zaworowy Witajcie,
chcę odświeżyć temat luzu zaworowego.
jestem nowym posiadaczem Outlandera II z silnikiem 2,4.
Dzisiaj byłem u mechanika zajmującego się japońskimi autami i pytałem o luz zaworowy. Powiedział, że po sprawdzeniu jak będzie konieczność to będzie szlifował szklanki aby dopasować luzy. Jak czytam informacje z forum to wychodzi na to, że te szklanki się wymienia na nowe.
Proszę podpowiedzcie czy takie rozwiązanie z tym szlifowaniem to jest dobre na dłuższą metę? chcę tym autem jeszcze pojeździć.
Może znacie fachowca w okolicy WAWy aby to ogarnąć?
Pozdrawiam, Artur
waran73 - 31-10-2023, 16:18
Witam.Ja mam outka3 phev z 2.0 a mój kolega-mechanik ma pheva 2.4-te same silniki.. w moim półtorej roku temu był mierzony luz-było dobrze..zawory są ponumerowane i jak któryś jest ciasnawy to wyjmuje sie szklanki i szlifuje ile trzeba..tak czy owak rozrząd trzeba rozebrać- korzystając z okazji trzeba sprawdzić czy łancuch nie nadaje się do wymiany itp..
parian - 02-11-2023, 21:13
Ja miałem szlifowane, ogólnie nie było z tym problemu.
Marcino - 03-11-2023, 09:17
parian napisał/a: | Ja miałem szlifowane, ogólnie nie było z tym problemu. |
No pewnie jak robiona z głowa to musi być dobrze.
Arti1976 - 04-11-2023, 22:07
Witajcie,
Dzięki wielkie za odpowiedzi.
Jak widzę nie widzicie nic złego w szlifowaniu. Ja do dzisiaj myślałem, że tylko nowe szklanki wchodzą w grę. Jeszcze raz dzięki i życzę Wszystkiego dobrego.
Pozdrawiam, Artur
sito - 25-09-2024, 11:32
Czy ktos moze polecic mechanika w slaskim ktory nie [edit] tego? Tak samo miejsce gdzie szlifuja szklanki? Jeden Pan sugerowal ze aby to byl sens ( 100k na lpg) to trzeba w glowicy zmienic gniazda zaworowe na takie pod lpg I dopiero luzami sie Zajac no ale to juz chyba wartosc auta przekroczy wg jego cennika.
Mr.Sinister - 02-12-2024, 19:02
To i ja zapytam o warmińsko-mazurskie, bo temat sprawdzania luzu i ewentualnej wymiany czy szlifowania szklanek w 4B12 obecnie i mi bliski a w końcu silnik to nie przelewki i ma być zrobiony dobrze. Przy okazji: nadal najtaniej szklani od Freemonta wychodzą?
|
|
|