To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...

inq - 28-08-2015, 13:51

Pytałem o przebieg, a nie stan licznika :wink:

Ktoś chyba miał drewniane dłonie i plecy :|

vrangsinn - 28-08-2015, 14:09

inq napisał/a:

wszelkie znaki na niebie wskazują że stan licznika pokrywa sie z prawdą...póki co nie znalazłem nic co by mi sie nie zgadzało... :cry: :cry:

Marcino - 28-08-2015, 14:21

inq napisał/a:

Dlaczego tak uważasz?

inq - 28-08-2015, 15:22

Dziura w kierownicy i stan fotela kierowcy. Mój w momencie sprzedaży miał na liczniku prawie 250kkm i kierownica była o wiele lepsza, a fotel kierowcy porównywalny.
vrangsinn - 28-08-2015, 15:29

inq napisał/a:
Dziura w kierownicy i stan fotela kierowcy. Mój w momencie sprzedaży miał na liczniku prawie 250kkm i kierownica była o wiele lepsza, a fotel kierowcy porównywalny.

kierownica jest zadarta czymś ostrym widać slad, była tak już od kupna...a co do fotela róznie bywa...pokazał bym Ci fotel merca kolegi po 80 000 gdzie on sie wozi nim od nowości a jeździ w "dżinsach" i jak ma pozadzierane od tego fotel kierowcy [a dokładniej od guzików, sam już też zadarłem tak fotel w 1 miejscu]...wtedy dałbyś temu mercowi 400 tys :P :P (co nie znaczy że moja bryka nie ma 250 tys, może ma i ze 400, a przekręcona o 250...tego tez wykluczyć nie mogę). Tak mi sie trafiło....

inq - 28-08-2015, 16:54

Wiadomo, że różnie to się zużywa, ale ta dziura w kierownicy mnie przeraziła. Fotel po malowaniu znacząco powinien się poprawić wizualnie.
sveno - 28-08-2015, 19:02

Dżinsy to jedna sprawa, druga to w jakim cyklu jest zrobione to 250kkm? Co innego wsiąść i jechać prosto 400km autostradą a co innego wsiadanie, kręcenie kierownicą 3 km po mieście i wysiadanie.
Trzy to postura kierowcy/ców. Czy ktoś się mieści w fotelu czy nie.
Cztery to technika wsiadania, jedni wsadzają cztery litery na siedzisku potem się opierają, a inni przykładają dupsko do oparcia i zjeżdżają jak po zjeżdżalni dla dzieci na siedzisko.

Kierownica. Ta sama historia z tym gdzie zrobiony jest ten przebieg.
Druga sprawa technika. Jednoręki bandyta, czy poprawnie ułożone dwie dłonie na kierownicy na "za dziesięć dziesiąta"
Try to pot. Jedni mają suche ręce, a jedni wycierają pot w kierownicę.

Na koniec dodam, że niebawem zobaczycie na forum zdjęcia kierownicy i fotela auta z przebiegiem 290kkm gdzie nie ma żadnych przetarć/wytarć (auto ganiało głównie po autostradach) a potem mogę wam pokazać moją kierownicę i fotel. Pocą mi się dłonie i mam głupi nawyk trzymania prawej ręki na kolanie pasażerki lub jak jej nie ma na lewarku zmiany biegów. Fotel załatwiłem jednym nieostrożnym wsiadaniem, guzik od jeansów zostawił krater na długości ~10cm.

Stan wnętrza nie zawsze jest wyznacznikiem rzeczywistego przebiegu niekiedy pokrywającego się ze stanem licznika.

Hugo - 28-08-2015, 20:57

Widziałem czarne skóry z Gala po przebiegu 430 000 km po autostradach. Praktycznie żadnych oznak zużycia.
vrangsinn - 13-12-2015, 12:52

Mały update...misiek dostał już nowe felgi 16 na zime :twisted:

Imo na 15 nie da sie jeździć... :roll:

Niedługo opony i załącze jaka jest róznica między 15 a 16...

a juz wkrótce....nowe prezenty dla miska.... :biggrin:

ps. wkońcu doczekałem się pierwszej usterki :P przepaliła mi sie jedna żarówka od podswietlenia rejestracji, wkrótce wymiana... :twisted:

Owczar - 13-12-2015, 13:54

vrangsinn napisał/a:
imo na 15 nie da sie jeździć...

Ciekawe stwierdzenie. A jakieś konkretne argumenty? Może inne pytanie na jakich oponach miałeś te 15? I czy miałeś je od nowości?

vrangsinn - 13-12-2015, 23:39

teraz zimowe 195/60 no name wiec tutaj sie nie czepiam, wczesniej nim zszedlem na 17 letnie NOWE Nokiany i po załozeniu uzywanych 17 continentala stwierdzam nie obiektywnie wg wlasnego odczucia ze zarowno trakcja, prowadzenie w zakretach sa o niebo lepsze szczegolnie jak ktos lubi dynamiczna jazde tak jak ja (nie chodzi mi tu o zbieraniu sie spod świateł, ale raczej o maks predkosc w zakretach), 17 215/45 reakcje na koleiny itd wg mnie malo znaczaca roznica, komfort nie zmienił sie po przejsciu na 17 wogole...tak to argumentuje...po prostu 15 calowe felgi do tak duzego auta wg mnie sa za małe i tyle....
vrangsinn - 15-12-2015, 12:54

a tutaj prezent na gwiazdkę....

i zapowiedź lekkich zmian na wiosne, trochę sie zmieni.... :twisted: :twisted:

vrangsinn - 19-01-2016, 22:56

W końcu zapowiedziana zmiana na 16 zimowe, wybór padł na Yokohama W.driveV905 205/55R16 z rantem

Przed:

i Po:

Póki co wrażenia pozytywne, wkońcu koła nie buksują przy nagłym zrywie... :roll:

Pozdrawiam

John24 - 20-01-2016, 05:36

Dobry wybór i fajnie się to prezentuje. Widać że przemyślany zakup
vrangsinn - 14-02-2016, 12:28

Panowie potrzebuje pomocy...

Spotkałem dzika po drodze....Gal przeżył...dzik nie...potrzebuje lewych drzwi przednich (od strony kierowcy) w kolorze A69

Jak ktoś ma namiary lub ma na sprzedaż prosze o PW