Nasze Miśki - Rekin bulwarowy
Hugo - 17-02-2010, 17:07
xor napisał/a: | Hugo, jak u Ciebie to stukanie się objawia ? | Dokładnie tak jak u Ciebie, nawet nie mam nic do dodania. Sprawdź jeszcze czy stuka jak nawet minimalnie naciśniesz na tylną klapę z lewej strony. U mnie tak i słychać to raczej u góry amortyzatora. Chcę jak się zrobi cieplej odkręcić amortyzator z górnym mocowaniem, założyć koło, opuścić lekko na lewarku i wtedy nacisnąć go na bagażnik. Mi wszystko wskazuje na amortyzator lub jego górne mocowanie (wiem, że Ty wymieniałeś amorki).
xor - 17-02-2010, 20:51
Z klapą sprawdzę jutro.
Dzisiaj prawą stronę tyłu przebadałem - i kratka wentylacyjna sobie latała luzem pomiędzy blachami... Wpięcie niestety nie pomogło
Potencjalnie typuję w tej chwili pękniętą sprężynę (choć jak wymieniałem amorki to je przeglądałem), łączniki, hamulce lub wyrobioną tuleję przy mocowaniu zwrotnicy do górnego wahacza.
robertdg - 17-02-2010, 21:15
xor napisał/a: | wyrobioną tuleję przy mocowaniu zwrotnicy do górnego wahacza. | Jeżeli by tak bylo wtedy bez problemu dałbys rade poruszyc ramieniem wachacza i bedzie on sie poruszal/slizgal po tulei od jednego brzegu mocowania do drugiego
Hugo - 17-02-2010, 22:06
xor napisał/a: | kratka wentylacyjna sobie latała luzem pomiędzy blachami... | U mnie kiedyś też. xor napisał/a: | Wpięcie niestety nie pomogło | U mnie też nie xor napisał/a: | Potencjalnie typuję w tej chwili pękniętą sprężynę | Też tak kiedyś myślałem, ale sprawdziłem i u mnie sa całe. U mnie nowe YAMATO. Klocki OK, brak jakichkolwiek luzów na zaciskach. Hamowanie hamulcem zasadniczym jak i ręcznym nie powoduje zaniku stukania. xor napisał/a: | wyrobioną tuleję przy mocowaniu zwrotnicy do górnego wahacza | Dzisiaj sprawdzałem i tuleja jest jak nowa, guma nawet nie jest naderwana.
Także działamy dalej...
Psikus - 17-02-2010, 23:21
To stukanie u Was to może gumki na tylnym stabilizatorze? ciężko luz na nich wyczuć, można spróbować odkręcić łączniki i wtedy pobujać autem. same gumki to niewiele ponad 50PLN, wymiana wymaga cierpliwości bo łatwo poukręcać śruby a nie ma dostępu za bardzo żeby później wiercić
Hugo - 17-02-2010, 23:29
Psikus napisał/a: | To stukanie u Was to może gumki na tylnym stabilizatorze? | Brak jakiegokolwiek luzu u mnie.
Psikus - 19-02-2010, 14:09
Hugo napisał/a: | Brak jakiegokolwiek luzu u mnie. | no i własnie tutaj pies jest pogrzebany, bo na tych gumkach jest cholernie ciezko wyczuć luz, a po zdemontowaniu okazuje się że stabilizator jest wytarty a gumka w środku jajowata. Natomiast po wymianie nastaje...cisza...
Hugo - 19-02-2010, 14:18
Psikus napisał/a: | no i własnie tutaj pies jest pogrzebany, bo na tych gumkach jest cholernie ciezko wyczuć luz, a po zdemontowaniu okazuje się że stabilizator jest wytarty a gumka w środku jajowata. Natomiast po wymianie nastaje...cisza... | Ciekawe. Bardzo łatwo mogę to sprawdzić, gdyż stuki powstają już przy delikatnym naciśnięciu na klapę bagażnika z lewej strony, więc odkręcę stabilizator całkowicie i po naciśnięciu wszystko będzie jasne
xor - 19-02-2010, 15:38
Czyli Hugo rozumiem, że jeszcze nie sprawdzałeś tulei w wahaczach ?
Z forum wychodzi, że to najpewniej one, ale... dlaczego u WSZYSTKICH akurat po lewej stroni ? To po prawej statystycznie częściej powinny padać, bo więcej dziur przy skraju drogi jest.
Łączniki jeśli masz nowe odpadają przecież, chyba że to sam drążek stabilizatora i jego mocowanie się tłucze...
Hugo - 19-02-2010, 18:16
xor napisał/a: | Czyli Hugo rozumiem, że jeszcze nie sprawdzałeś tulei w wahaczach ? | Nie sprawdziłem tylko tulejek wahacza górnego (tych dwóch przy karoserii) oraz tej na wahaczu wzdłużnym dolnym, która jest od przodu auta (nie przy zwrotnicy). Reszta tulei jest OK. xor napisał/a: | To po prawej statystycznie częściej powinny padać, bo więcej dziur przy skraju drogi jest. | No właśnie. xor napisał/a: | chyba że to sam drążek stabilizatora i jego mocowanie się tłucze... | Sprawdzę to.
Psikus - 20-02-2010, 23:45
Hugo napisał/a: | Bardzo łatwo mogę to sprawdzić, gdyż stuki powstają już przy delikatnym naciśnięciu na klapę bagażnika z lewej strony, więc odkręcę stabilizator całkowicie i po naciśnięciu wszystko będzie jasne | dokładnie tak jak piszesz. Jeśli problem tkwi tam, to po odkręceniu łączników powinna byc cisza
|
|
|