Nasze Miśki - Powrót po latach do Gala;)
eremita - 15-09-2014, 09:13
robertdg napisał/a: | eremita napisał/a: | Optymistą żyje się lepiej |
Optymistom napewno - ponoc nawet jest to udowodnione, ale czy z optymistą to już róznica, no chyba, że masz na myśli samego siebie, liczba pojedyńcza/mnoga ma znaczenie |
Chodziło o mnie
Ale już zostało zweryfikowane Gadam dzisiaj z majstrem i mówię mu że jak górą wychodzi rauda to od spodu pewnie będzie gorzej, liczyłem na odpowiedź "zobaczymy" a on na to
Przeważnie tak jest
robertdg - 15-09-2014, 18:38
eremita napisał/a: | Chodziło o mnie | Optymiście
eremita napisał/a: | Gadam dzisiaj z majstrem i mówię mu że jak górą wychodzi rauda to od spodu pewnie będzie gorzej, liczyłem na odpowiedź "zobaczymy" a on na to
Przeważnie tak jest | Jeszcze trochę przed Tobą, w tym miejscu jest wzmocnienie wahacza górnego
eremita - 17-09-2014, 20:42
Odwiedziłem dziś majstra i prace ładnie się idą do przodu
Po zdjęciu przednich nadkoli wygląda to tak
no i w tyle jedno nadkole założone rancik sklepany i zabezpieczony
Po zdjęciu zderzaków i paru innych rzeczy potwierdzone że gal nie miał przygód
Bizi78 - 17-09-2014, 21:47
eremita, nie za dużo fachowiec wyciął .
robertdg - 18-09-2014, 08:08
Blacharz sciągnie blachę od góry i będzie widział ile syfu jest w tym wzmocnieniu, kibicuję
Marcino - 18-09-2014, 09:51
Bizi78 napisał/a: | eremita, nie za dużo fachowiec wyciął . |
No własnie też mi to na dużo wyglada. Czy reperaturka spawana doczołowo?
Możesz wkleić fotkę jak masz zaklepany rant i jak to zabezpieczone?
Marcino - 18-09-2014, 09:53
robertdg napisał/a: | Blacharz sciągnie blachę od góry i będzie widział ile syfu jest w tym wzmocnieniu, kibicuję |
Robert,
Czy to znaczy że trzeba sciagnać blachę w komorze silnika tam gdzie są wykwity rdzy i zobaczyć co jest pod spodem? Jak wyglada kielich w przekroju?
eremita - 18-09-2014, 11:23
Marcino napisał/a: | Bizi78 napisał/a: | eremita, nie za dużo fachowiec wyciął . |
No własnie też mi to na dużo wyglada. ? |
W sumie to nie wiem dużo czy nie dużo, fakt jak teraz szukam przeglądam to niektórzy tylko sam rancik wymieniają.
Marcino napisał/a: | Czy reperaturka spawana doczołowo? |
hmm... nie przyglądałem się jak jest przyspawana
Marcino napisał/a: | Możesz wkleić fotkę jak masz zaklepany rant i jak to zabezpieczone? |
Nie mam zdjęcia od spodu, a teraz dopiero będę jak będzie gotowy bo mam majstra 40km od domu .
Ale sklepane jest mniej więcej od kreski w górę.
I nałożone jest na to jakiś preparat koloru beżowego.
Jak będzie gotowy to wstawię fotkę jak to wygląda.
Marcino napisał/a: | robertdg napisał/a: | Blacharz sciągnie blachę od góry i będzie widział ile syfu jest w tym wzmocnieniu, kibicuję |
Robert,
Czy to znaczy że trzeba sciagnać blachę w komorze silnika tam gdzie są wykwity rdzy i zobaczyć co jest pod spodem? Jak wyglada kielich w przekroju? |
Dobre pytanie.
Sory za niedokładne odpowiedzi ale całkowicie nie znam się na blacharce
Tomek - 18-09-2014, 13:02
Ten co Ci to robił przykładał do tego dokładki tylnego zderzaka od Avance?
bo mi trochę to wygląda krzywo na dole, a te dokładki nie zostawiają żadnego pola do błędu
eremita - 18-09-2014, 13:36
Tomek napisał/a: | Ten co Ci to robił przykładał do tego dokładki tylnego zderzaka od Avance?
bo mi trochę to wygląda krzywo na dole, a te dokładki nie zostawiają żadnego pola do błędu |
Tego to nie wiem . Liczę na to że wie co robi
Majstra mam z polecenia i widziałem efekty jego pracy tak że o efekt końcowy jestem spokojny.
Aczkolwiek wszystkie wasze spostrzeżenia dokładnie sprawdzę
Tomek - 18-09-2014, 13:37
eremita napisał/a: |
Majstra mam z polecenia i widziałem efekty jego pracy tak że o efekt końcowy jestem spokojny.
Aczkolwiek wszystkie wasze spostrzeżenia dokładnie sprawdzę |
no to już na tym etapie, póki jest jeszcze czas na poprawkę to przyłóż dokładnę czy pasuje
żeby nie było tak jak u mnie, że dokładka okazała się 5 mm krótka, albo jak u sveno, że nadkole jest źle wyprofilowane i nie leży
Marcino - 18-09-2014, 14:10
Ja nie mówie że źle zrobione, tylko się dopytuje bo chce naprawiać swoje błotniki i szukm najlepszej dostępnej opcji naprawy.
eremita - 18-09-2014, 14:33
Tomek napisał/a: | eremita napisał/a: |
Aczkolwiek wszystkie wasze spostrzeżenia dokładnie sprawdzę |
no to już na tym etapie, póki jest jeszcze czas na poprawkę to przyłóż dokładnę czy pasuje
żeby nie było tak jak u mnie, że dokładka okazała się 5 mm krótka, albo jak u sveno, że nadkole jest źle wyprofilowane i nie leży |
Zadzwonię by to sprawdził co bym nie musiał się denerwować
Torp12 - 18-09-2014, 14:33
Marcino Ty chcesz chyba zrobić profesure z tych nadkoli... W każdym temacie ciągle to samo
Tomek - 18-09-2014, 14:57
lepiej więcej za dużo niż za mało
|
|
|