Nasze Miśki - CZerwony Turbomivec
drexvs - 27-03-2015, 20:22
Elegacko !
Tovija - 28-03-2015, 13:13
Dzięki
Dan 78 - 30-03-2015, 12:15
Wymiata Kolego na tej feldze
ps.
czym go karmisz PB 98, czy PB 95 ?
Tovija - 30-03-2015, 17:26
Dzięki, leje tylko i wyłącznie 98. A to dlatego, że liczę, że może w dystrybutorach z tą liczbą będzie chociaż 95 oktanów...
rufuz - 30-03-2015, 20:45
to po remapie jak bedzie wymagana 98 to bede musiał lać vpower racing to chyba PB102 jesli sie nie myle
wookash83 - 30-03-2015, 21:16
noo wygląda coraz lepiej
Tovija - 11-04-2015, 15:56
nareszcie pogoda umożliwiła mi doprowadzenie karoserii do jakiegoś porządku
Hugo - 11-04-2015, 21:19
Śliczny jest ten egzemplarz.
mkm - 11-04-2015, 21:23
Fakt
ale dystans lub szersza felga z tyłu, aż się prosi
Marcin-Krak - 12-04-2015, 16:38
Tovija, udowadniasz, że nie czarujmy się średnio wyglądającego auta, można zrobić ładną sztukę i nikt nie napisze, że to wieś-tuning.
Super wygląda
Tovija - 12-04-2015, 20:43
Dziękuję, doceniam Wasze słowa uznania, staram się na tylę na ilę potrafię Za niedługo chyba w końcu popchnę temat tuningu mechanicznego do przodu. Niestety nie mogę się z kolegą z Coltmanii doczekać od dwóch miesięcy odpowiedniego intercooler'a w fmic.pl więc trzeba będzie rzucić stołem i zamówić IC z TurboWorks. Największy problemem będzie rzeźbienie rury z której wylatuje gorące powietrze do IC. Fabrycznie rura ta skierowana jest w prawą stronę zgodnie z umiejscowieniem fabrycznego IC. W czT intercooler znajduje się po prawej stronie obok skrzyni biegów, patrząc na auto od przodu. Teraz aby nowy IC osadzić z przodu trzeba będzie kombinować tak, aby wychodziła nie w prawą stronę, tylko w lewą i to w dół. Oprócz tego będzie trzeba wyspawać flanszę aby orurowanie IC połączyć z tą porzeźbioną rurą, także misja będzie trudna, ale jakoś tam będzie trzeba sobie poradzić. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle.
UP:
No, w ostatniej chwili udało się nam w końcu dostać intercoolery, orurowanie i solenoid od turbo z fmic
Z miłych niespodzianek: nie trzeba rzezbić rury od turbo. Wystarczy ją tylko zdemontować, obrocic o 180 stopni i zamontowac W tym aucie co chwile sa jakies pozytywne prezenty i niespodzianki. Moge smialo powiedziec, ze MITSU podeszlo do tego auta jak do EVO - wiedzieli ze bedzie modzone, wiec przewidujac to zastosowali rozwiazania majace nam ulatwic przyszle zadania
Tovija - 19-04-2015, 01:34
Ponownie dzięki nieocenionej pomocy kolegi z Coltmanii Colcisław dostał prezent w postaci Intercooler'a
IC, silikony i opaski z fmic.pl
Pierwsze testy już za nami i rura po wyjściu z IC zimniutka
Poniżej parę fotek, a obszerniejsza fotorealacja za niedługo dzięki koledze który dotrzymywał nam towarzystwa
Po zdjęciu zderzaka taki widok:
Seryjny IC i nowy, na żywo jeszcze większy niż na zdjęciu:
Po zdjęciu belki:
Miejsce w którym dotychczas znajdował się seryjny IC, na parę godzin świeciło pustkami:
Kilka garaży dalej produkcja customowych mocowań intercoolera do belki zderzaka Na każdym osiedlu znajdzie się fachura ze spawarką i innymi narzędziami
Po zamontowaniu belki i przymocowaniu intercoolera Fador obmyślający plan montażu wszystkiego do kupy
Coraz bliżej celu:
Teraz druga strona:
i... efekt końcowy
Bizi78 - 19-04-2015, 10:34
Kawał dobrej roboty .
Tovija - 24-04-2015, 18:41
Pogoda piękna więc po wojażach intercoolerowych umyłem ponownie Colcisława oraz w końcu porządnie wymyłem środek włącznie z szybami po zimie. Pobawiłem się też troszkę z plastikami zewnętrznymi.
Parę fotek po dniu spędzonym przy Colcie:
piorunGSR - 24-04-2015, 21:32
Jakieś dalsze plany co do podnoszenia mocy czy narazie tylko radość z jazdy??
|
|
|