| 

| Nasze Miśki - Galant V6

valdor - 03-05-2015, 12:16

Temat węża załatwiony. Dodatkowo została wymieniona złączka przy wydechu i teraz jest o wiele ciszej. Pytanie czy ktoś wie gdzie można zdobyć zdrowe listwy zaznaczone na czerwono?

robertdg - 03-05-2015, 13:23

To co zaznaczyłeś na czerwono to element błotnika i wymaga ingerencji blacharskiej, no chyba, że chcesz to zamaskować kupując plastykowe dokładki Avance
   valdor - 03-05-2015, 14:40

Hmm byłem właśnie u lakiernika i powiedział mi aby się rozejrzał za tymi częściami bo szpachlowanie tego nie będzie zbyt fajne. Z nadkolami nie problem lecz z tym już może być. Nic maskować nie zamierzam
   robertdg - 03-05-2015, 14:52

Trzeba się udac do blacharza, niech odtworzy skorodowany element, niestety to co jest dostępne wraz z reperaturką błotnika może być za małe na obecny stan korozji

valdor - 03-05-2015, 15:19

Też tak myślałem.. Dzięki za odpowiedź
 valdor - 10-06-2016, 20:25

Hej,

sorry za długą przerwę ale to nie znaczy że zaniedbałem misia ;P chyba wręcz przeciwnie.

Pierwsza rzecz to dałem do odświeżenia felgi i jak wyglądają widać na fotce
  a no i miś dostał nowe gumy Uniroyal Rainsport3 205/50/r17 

Dwa, kupiłem używane sprężyny eibacha
  To najmniejszy wydatek, bo poszedłem za ciosem i zmieniłem cały przedni układ hamulcowy a po krótce zrobiłem swapa z Cari 1.6. Różnica jest kolosalna.. 
 Fota jeszcze przed zmianą hamulców aby zobaczyć jak wygląda przód

a tu już komplet

No i na koniec końcówka tłumika zmieniona na Ulter'a

Teraz jeszcze chętniej wsiadam do tego auta i tego życzę każdemu

do zobaczenia na trasie !
 Fragu - 11-06-2016, 09:03

Dobra robota
  Wreszcie sie przyjemnie hamuje co? - tarcze ate pd? Jak oceniasz Uniroyale?
 valdor - 11-06-2016, 10:21

Dokładnie te tarcze co napisałeś i nareszcie czuć że auto zwalnia
  Zobaczymy jeszcze jak z trwałością. 
 a co do opon to moim zdaniem są świetne. Trzymają się drogi na prawdę bardzo dobrze, a lubię pojeździć ostrzej gdy jadę sam. Po drugie są ciche albo po prostu ja już nie zwracam uwagi na 'hałas' Moje stare japońskie gumy były znacznie głośniejsze. Także podsumowując polecam i na 99% kupię drugi raz produkt z tej stajni

|  | 
 |  |