To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant V6

valdor - 03-05-2015, 13:16

Temat węża załatwiony. Dodatkowo została wymieniona złączka przy wydechu i teraz jest o wiele ciszej. Pytanie czy ktoś wie gdzie można zdobyć zdrowe listwy zaznaczone na czerwono?

robertdg - 03-05-2015, 14:23

To co zaznaczyłeś na czerwono to element błotnika i wymaga ingerencji blacharskiej, no chyba, że chcesz to zamaskować kupując plastykowe dokładki Avance ;-)
valdor - 03-05-2015, 15:40

Hmm byłem właśnie u lakiernika i powiedział mi aby się rozejrzał za tymi częściami bo szpachlowanie tego nie będzie zbyt fajne. Z nadkolami nie problem lecz z tym już może być. Nic maskować nie zamierzam ;)
robertdg - 03-05-2015, 15:52

Trzeba się udac do blacharza, niech odtworzy skorodowany element, niestety to co jest dostępne wraz z reperaturką błotnika może być za małe na obecny stan korozji

valdor - 03-05-2015, 16:19

Też tak myślałem.. Dzięki za odpowiedź
valdor - 10-06-2016, 21:25

Hej,

sorry za długą przerwę ale to nie znaczy że zaniedbałem misia ;P chyba wręcz przeciwnie.

Pierwsza rzecz to dałem do odświeżenia felgi i jak wyglądają widać na fotce ;) a no i miś dostał nowe gumy Uniroyal Rainsport3 205/50/r17

Dwa, kupiłem używane sprężyny eibacha :) To najmniejszy wydatek, bo poszedłem za ciosem i zmieniłem cały przedni układ hamulcowy a po krótce zrobiłem swapa z Cari 1.6. Różnica jest kolosalna..

Fota jeszcze przed zmianą hamulców aby zobaczyć jak wygląda przód ;)

a tu już komplet

No i na koniec końcówka tłumika zmieniona na Ulter'a :)

Teraz jeszcze chętniej wsiadam do tego auta i tego życzę każdemu ;)

do zobaczenia na trasie !

Fragu - 11-06-2016, 10:03

Dobra robota :-) Wreszcie sie przyjemnie hamuje co? - tarcze ate pd?
Jak oceniasz Uniroyale?

valdor - 11-06-2016, 11:21

Dokładnie te tarcze co napisałeś i nareszcie czuć że auto zwalnia ;) Zobaczymy jeszcze jak z trwałością.

a co do opon to moim zdaniem są świetne. Trzymają się drogi na prawdę bardzo dobrze, a lubię pojeździć ostrzej gdy jadę sam. Po drugie są ciche albo po prostu ja już nie zwracam uwagi na 'hałas' Moje stare japońskie gumy były znacznie głośniejsze. Także podsumowując polecam i na 99% kupię drugi raz produkt z tej stajni :)