Zloty i Spoty - Zlot 2015 - Dyskusje mocno przedzlotowe
apikus - 08-09-2014, 11:31
Tomek napisał/a: | Może faktycznie Dolnośląskie pomyśli coś o zlocie?? Dużo was tam do działania. |
Tylko ośrodka nie możemy znaleźć , ale szukamy.
mkm - 08-09-2014, 13:20
Termin - jest stałą tradycja.
W Krakowie była zmiana i okazało się, że zmiana nie była dobrym pomysłem
Firlej - zgadzam się w sumie ze wszystkim co zostało napisane.
Czystość - totalnie polegli.
Byłem chyba w najdroższym pokoju i na wakacje bym nie przyjechał - jeżeli standard ma pozostać bez zmian na 2015-ty to obowiązkowe są negocjacje cenowe lub większe przyłożenie się ośrodka do czystości.
Jedzenie - porażka.
Pierwszego dnia jedliśmy w "restauracji" Wodnikowej, drugiego dnia kilometr dalej w jakimś motelu. Drugiego dnia zapłaciliśmy 10zł więcej, ale jakość/smak/ilość były nieporównywalne. W Wodniku nie ma się co czarować za "barowe" płaciliśmy "restauracyjnie".
Wilgoć/pleśń/grzyb - tu jestem w stanie usprawiedliwić ośrodek.
Była wilgoć w powietrzu straszna - rano parował mi obiektyw, ognisko ciężko się rozpalało, podłoga umyta w okrąglaku nie wyschła chyba przez 3godziny itp. itd.
"Sorry, taki mamy klimat "
Przed kolejnym zlotem (przy zbliżonej pogodzie) trzeba poprosić ośrodek, żeby przed naszym przyjazdem podgrzać/osuszyć/przewietrzyć domki/pokoje.
Generalnie Firlej podobał się nam bardzo i chętnie pojedziemy tam na Zlot ponownie, bo sama miejscówka jest idealna
cwaniak - 08-09-2014, 17:30
mjsystem napisał/a: | Raz, że gość/goście specjalni mogą tylko wtedy przyjechać, |
Bartek napisał/a: | do standardowego terminu ze względu na kolizję terminu z kalendarzem Maćka Wisławskiego |
Hola hola to Zlot jest robiony dla klubowiczów czy dla gości specjalnych ??? bo mam wrażenie ze dla gości specjalnych. MM jada na zlot po to aby poznać klubowiczów pogadać przy pifku i sie dobrze bawić, a nie zrobić słit focie z VIP-em i lansować się na fejsie
Jaro1974 - 08-09-2014, 18:45
Z tego co wiem to Maciek Wisławski jest honorowym mitsumaniakiem o numerze 0001/KMM/VIP.A jeśli jest mitsumaniakiem to jest jednym z nas. A jeśli chodzi o foty z Nim to nic nie stało na przeszkodzie aby takową fotę mógł sobie zrobić każdy A na potwierdzenie tego co napisałem wcześniej proponuję zajrzeć pod ten link:
http://www.mitsumaniaki.c...id=14&Itemid=90
Pozdrawiam
Aga - 08-09-2014, 18:51
mjsystem, a to mnie zadziwiłeś
dokładnie pamiętam, że podczas rozmowy przedzlotowej zgadzałeś się z nami, ze zlot łączymy z urlopem i że termin i pogoda do bani....
cóż - widzę że niektórzy jak te chorągiewki.....
ale nie ma co dyskutować - i tak najważniejsze zdanie mają organizatorzy i jak zrobią tak będzie
mnie tylko wkurzają argumenty typu - tak już jest od lat, tak jest ustalone, jest niezmiennie - i koniec kropka
zawsze byłam za głosem większości i gadanie o bzdurnej ankiecie jest - moim zdaniem - lekko idiotyczne
ankiety nigdy nie są bzdurne - tam nie ma dyskusji, wypisuje się terminy i wygrywa ten z większością głosów
co do mnie przemawia najmocniej - to możliwość rezerwacji ośrodka - jeśli nie można w innych terminach tylko w ten nieszczęsny ostatni weekend sierpnia to nie ma o czym gadać - musi zostać jak jest
ale wszystkie inne argumenty jakoś do mnie nie trafiają
cwaniak - 08-09-2014, 18:55
Jaro1974 napisał/a: | A jeśli jest mitsumaniakiem to jest jednym z nas |
Skoro jest jednym z nas to i on może się zastosować pod nas, a nie wszyscy pod jego kalendarz.
Jaro1974 - 08-09-2014, 19:04
cwaniak napisał/a: | Skoro jest jednym z nas to i on może się zastosować pod nas, a nie wszyscy pod jego kalendarz. |
Ja nie jestem w stanie zmienić kalendarza wyścigów z udziałem M.Wisławskiego ale jeśli Ty masz taką możliwość to zrób tak aby na przykład miał wolne na początku wakacji a wtedy i ja się dostosuję do tego terminu i po ptokach. A poważnie - imprezy w których bierze udział Wiślak są imprezami międzynarodowymi i my szaraki nie mamy na to wpływu żadnego. I w tym momencie jeśli chcemy aby nas zaszczycił swoją obecnością to my musimy się dostosować pod niego, to raz a dwa, przytoczę część wypowiedzi Agi:
Aga napisał/a: | co do mnie przemawia najmocniej - to możliwość rezerwacji ośrodka - jeśli nie można w innych terminach tylko w ten nieszczęsny ostatni weekend sierpnia to nie ma o czym gadać - musi zostać jak jest |
I tym się kierowaliśmy podczas organizacji tego zlotu. Nie mówię tego złośliwie bo daleko mi do tego.
cwaniak - 08-09-2014, 19:35
Jaro1974 napisał/a: | I w tym momencie jeśli chcemy aby nas zaszczycił swoją obecnością to my musimy się dostosować pod niego |
Z całym szacunkiem do M.W ale co niektórzy nie po to jeżdżą na zlot
Jaro1974 - 08-09-2014, 19:42
I tu się z Tobą zgodzę. Ale jest druga strona medalu.
mmatulek - 08-09-2014, 19:50
Czytam i nie mogę zrozumieć co chcecie osiągnąć tą co roczną dyskusją o zmianie terminu zlotu? Dodatkowo uważam, że Maćkowi należy się szacunek za jego dorobek w sportach motorowych i za to, że chce swoją osobą podnosić rangę naszego zlotu.
Jaro1974 - 08-09-2014, 19:56
Ale przecież ja tylko próbuję wyjaśnić dlaczego tak a nie inaczej. I skoro nawet Admini (Bartek i Firebee) doszli do takiego wniosku że inaczej się nie da no to chyba coś jest na rzeczy. No ale nie wszyscy są w stanie zrozumieć i się do tego dostosować. Chyba już stary i zrzędliwy się robię
mmatulek - 08-09-2014, 20:00
Jeżeli nick kryje rocznik to mogę powiedzieć, że doskonale Ciebie rozumiem.
Jaro1974 - 08-09-2014, 20:02
Dokładnie tak jak napisałeś, nick kryje rocznik
Aga - 08-09-2014, 20:09
ech...
ja się wycofuję z dyskusji
będzie jak będzie - pewnie znowu się dostosujemy
ta formuła zlotów jest już tak skostniała, że nikt i nic nie jest w stanie jej zmienić
a może to kwestia skostnienia ludzi.... nie wiem
Jarek - a może to ja się starzeję i robię się zrzędliwa
Jaro1974 - 08-09-2014, 20:11
Ja myślę że te nasze roczniki są takie zrzędliwe i skostniałe Ale żeby nie było - dobrze mi z tym, bo i tak czuję się młodo
|
|
|