To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [Tutorial]Domykanie szyb+skl/rozk lusterek pilota centralneg

michalniz1 - 07-12-2014, 21:00

ja także byłbym chętny na zestawik z opcją składania lusterek
Ksiao - 07-12-2014, 21:16

Dread87 napisał/a:
Bc557
to jest tranzystor pnp także odpada a ja projektowałem z npn

ok michalniz1 :wink:

Hugo spoko na razie porobię zestawy, a jak będę miał gotowe to mi podeślesz oki?? :wink:

Lista chętnych na zestaw:
1.sveno
2. i9i
3. Hugo (wyślę Ci swój panel do wlutowania, tak żebym mógł tylko zamienić obecny panel na ten przerobiony i żeby wszystko śmigało).
4.michalniz1

MEMMITS - 07-12-2014, 23:42

Witam ja mam takie pytanie czy nie da się dołożyć otwierania szyb z pilota by można latem przewietrzyć samochód? Pozdrawiam
Hugo - 08-12-2014, 08:25

Ksiao, ja oczywiście też zamawiam opcję ze składaniem lusterek. To też się przerabia w panelu szyb kierowcy?
WreX - 08-12-2014, 12:27

Takie 2 pytanka natury czysto ergonomicznej, jak się będzie "składało i zamykało szyby" i jak je otwierało? Tzn wiem, że na pilocie, ale np przyciskiem LOCK zamykamy drzwi samochodu szyby i lusterka a tym drugim do otwierania je otwieramy? Czy jak to wygląda ?

Ten i nie wiem czy można ale tam ile wychodzi przeciętny koszt jednej sztuki modułu OPEN&CLOSE w najbogatszej wersji deluxe ? :D

i9i - 08-12-2014, 18:10

Ksiao napisał/a:
jak sie podepnie pod oświetlenie wnętrza to będzie można bawić sie szybami bez kluczyka ile chcesz + jeszcze przez 60 sec po zgaszeniu oświetlenia

Czyli zamykamy auto, przychodzi sąsiad wkłada druta przez szparę i otwiera szybę? Cy po zamknięciu auta i domknięciu szyb panel ju nie działa. Oczywiście w wersji podpięcia pod oświetlenie.
Aha i czy ta wersja posiada domykanie szybra czy jednak nie?

Ksiao - 08-12-2014, 23:03

Hugo napisał/a:
Ksiao, ja oczywiście też zamawiam opcję ze składaniem lusterek. To też się przerabia w panelu szyb kierowcy?

dla domykanie szyb niestety trzeba przerobić panel szyb kierowcy.

i9i napisał/a:
Czyli zamykamy auto, przychodzi sąsiad wkłada druta przez szparę i otwiera szybę? Cy po zamknięciu auta i domknięciu szyb panel ju nie działa. Oczywiście w wersji podpięcia pod oświetlenie.
Aha i czy ta wersja posiada domykanie szybra czy jednak nie?
zabawa z szybami działa tylko po:
- zamknięciu i przez ~60sec
- jak oświetlenie wnętrza działa to działają i szyby jak zgaśnie oświetlenie wnętrza to można jeszcze bawić sie szybami przez ~60sec

i chyba skrócę ten czas do ~15-20sec bo faktycznie nie potrzeba tak długo :P na początku chciałem na ~60sec i tak porostu zostało :D

WreX napisał/a:
koszt jednej sztuki

50zl+przesyłka :wink:

będę posiadał tylko takie jak na filmiku

WreX - 08-12-2014, 23:47

Ksiao, powiem tyle: https://www.youtube.com/watch?v=nTmHWHORMBc

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Hugo - 09-12-2014, 07:47

Ksiao napisał/a:
dla domykanie szyb niestety trzeba przerobić panel szyb kierowcy.
Nie kapuję :wink:
Ksiao napisał/a:
będę posiadał tylko takie jak na filmiku
O to taki właśnie chcę :mrgreen:
Pieraś - 09-12-2014, 08:52

Chyba jestem tępy albo za szybko czytałem ;-)

Posiadam gala ze składanymi lusterkami elektrycznie:
- czy podpięcie płytki wg instrukcji, która rozumiem byłaby w zestawie będą się domykały szyby i składały lusterka i odwrotnie przy otwieraniu, czy trzeba jeszcze coś grzebać?

Dread87 - 09-12-2014, 17:24

To i ja dorzucam PDF z płytkami, gotowe do druku i przenoszenia metoda termotransferu, w odpowiedniej skali;)

:arrow: PDF

Aby pobrac, nalezy kliknac w napis "PDF" po prawej stronie

Hugo - 09-12-2014, 21:23

Dread87, czyli ogarnąłeś temat?
Dread87 - 09-12-2014, 23:28

To wersja bez składanych lusterek
Hugo - 10-12-2014, 08:19

Dread87 napisał/a:
To wersja bez składanych lusterek
Wiem, wiem :wink:
eremita - 11-12-2014, 15:38

Jak przyślę Ci panel od sterowania szybami to mi to zamontujesz.
Ale wystarczy wpiąć ten panel i będzie działać domykanie szyb i lusterek? czy coś jeszcze trzeba przerabiać np. pilota czy coś przy włączniku lusterek?