To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Czas na obwodki chromowe zegarow

Anonymous - 11-06-2007, 20:32

Witam .
Ja tez bardzo chrtnie na ramki sie skusze do CJO z obrotomierzem:P

pierafal - 12-06-2007, 16:59

Właśnie wysłałem tą czarną ramkę na którą mają być założone chromowane obwódki i na jej podstawie zostaną wykonane.

Co do ceny to przesyłam fragment maila:
"...co do kosztów tak naprawde nie jestem w stanie na tą chwile odpowiedziec niewiem jakie srednice itd ale okresle sie odrazu jak dostane paczke..."

Tak więc jak tylko będę coś wiedział dam znać :)

Anonymous - 17-06-2007, 17:14

Ja również jestem chętny, więc jest nas czwórka o ile dobrze policzyłem.
Tybek - 18-06-2007, 12:54

Ja też byłbym zainteresowany, tylko muszę znać cene :)
pierafal - 26-06-2007, 08:44

Pierwsze ramki zrobione. Wycenili wstępnie te ramki na 80zł- nie wiem jaka cena pojawi się na ich stronie. Stwierdzili, że są duże zegary :) Ale coś mi się wydaje że w galancie są większe :)

Niestety firma DIDO nie chce dać zniżki dla mitsumaniaków :(
Rozmawiałem z gościem telefonicznie i powiedział że nie chce się później tłumaczyć sklepom z którymi współpracuje dlaczego im te ramki nie schodzą. Troszkę inaczej mówił na początku zanim wysłałem mu tą czarną maskownicę jako wzór. Ramki miał zrobić jeszcze tego samego dnia którego dostanie, a faktycznie zrobił je po tygodniu.

Tak czy inaczej przesyłam zdjęcia jak to wykonali. Przyznam że czuję mały niedosyt.

1. Licznik z obwódkami chromowanymi - złożony
2. Ramki a, 3. Ramki b, 4. Ramki c

Jeśli ktoś będzie zainteresowany proszę się kontaktować bezpośrednio z firmo DiDo tuning
Mieszczą się w Częstochowie

Anonymous - 26-06-2007, 12:43

Hmm, zaskoczyles mnie tym co mowisz. Nie wiem skad taki obrot spraw, bo ja specjalnie nie mialem wiekszych problemow. Fakt, ze cena jak juz pisalem jest scisle zwiazana ze srednica obwodek, ktora niemal napewno jest wieksza niz w galancie. Jednak cala reszte zalatwilem i to tylko przez gg podane na ich stronie. Blyskawicznie odeslali maskownice z ramkami gratis, i dla wszystkich dali rabat. Moze to kwestia dyplomacji... :wink:
saphire - 26-06-2007, 21:40

A czemu na nereczkę obok wskaźników paliwa i temperatury nie dali obwódki? Lipa jakaś...
pierafal - 27-06-2007, 09:59

Brutalne ale prawdziwe, :(

1.kontaktowalem sie z gosciem w poniedzialek 11.06, ale bez tej maskownicy nie chcial rozmawiac o zadnych kosztach, ale powiedzial ze jak tylko ja dostanie to sie natychmiast okresli. Maskownice dostal w srode. Pytalem jeszcze jak rozwiaza zegary od temp i paliwa, mial przyslac propozycje zeby cos wybrac :) W piatek dzwonilem, ale jeszcze sie nie zabrali. W srode dostalem maila ze wyslali paczke.
2. Przesylke dostalem w poniedzialek 25.06
3. Przez telefon twierdzil ze moglby dac nam 10 zl znizki ale pozniej sie bedzie musial tlumaczyc sklepom ktore od niego biora. Mozliwe ze jest to sprawa dyplomacji albo zmiana polityki firmy

PS: na nereczke nie zrobili bo to sa obwodki zegarow a nie kontrolek :)

saphire - 27-06-2007, 20:41

No to bez tej obwódki nereczki to całość wygląda jak marna niedoróba - albo wszystko albo nic i nie ma że boli. To samo z dolnym podcięciem na wskaźniki - także brak obwódki...

IMHO poszli na łatwiznę i na odwal się drogi kliencie...

Anonymous - 27-06-2007, 23:18

saphire napisał/a:
No to bez tej obwódki nereczki to całość wygląda jak marna niedoróba - albo wszystko albo nic i nie ma że boli. To samo z dolnym podcięciem na wskaźniki - także brak obwódki...

IMHO poszli na łatwiznę i na odwal się drogi kliencie...

W zyciu nie widzialem zadnego odciecia czy obwodki na kontrolki czy wyswietlacz w jakimkolwiek samochodzie. Nie bierze sie to tez bez przyczyny, wszelkie lustrzane i jasne powierzchnie maja jak wiadomo tendecje do powiekszania optycznego (np. czarne wyszczupla biale odwrotnie, a lustra powiekszaja pomieszczenia). Takie ramki maja na celu nie tyle "z-harley-izowac" czy poprostu byc tak dla jaj, ale sprawic by zegary wydaly sie nieco wieksze niz sa w rzyczywistosci, wysunac je na pierwszy plan, wlasnie przed kontrolki i inne przelaczniki na desce rozdzielczej.
Dlatego nie ramkuje sie w chromie kontrolek, przelacznikow czy innych detali.
A ta wyspa kontrolek to swoja droga nie wyszla zbyt trafnie projektantowi ani w tym miejscu, ani w tym ksztalcie...

pierafal - 28-06-2007, 08:44

Moim zdaniem same obwodki na zegary wystarczą, to powinien byc delikatny akcent, a nie jakas choinka :) Caly licznik nie moze blyszczec :)

Napewno licznik wyglada inaczej, ciekawiej i pierwsze spojrzenie jest wlasnie na ramki. Nie mniej jednak nie jestem przekonany aby zegary jakos specjalnie sie optycznie powiekszyly. Skladajac licznik mialem przez chwile obawy czy wskazowki predkosciomierza i obrotomierza beda mialy miejsce zeby sie obracac :)

saphire - 28-06-2007, 18:45

Może i racja że co za dużo to nie zdrowo ale na to wychodzi że ta nerka kompletnie w tym momencie nie pasuje do obwódkowych zegarów - już lepiej by w Cari było gdzie nie ma czegoś takiego.