To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Spryskiwacze reflektorów, lamp przednich

zuku3210 - 19-01-2010, 19:14

deejay napisał/a:
pompka oryginalan z Galanta wysokocisnieniowa
no to dla uściślenia słowa "wysokociśnieniowa"-czyli zwykła najzwyklejsza co psika w serii czy jakaś wzmacniana?? ja chce dac zwykły trójnik i sikac tak jak ty na szybe i swiatła naraz, jedynie co to przewody do reflektorów dac o troche mniejszej srednicy to moze ciśnienie będzie lepsze :)
swinks_UK - 19-01-2010, 19:33

Wysokociśnieniowa, czyli taka od Galanta który miał spryskiwacze lamp. Jak masz szczęście, to z rozbitka możesz wydostać cały zbiornik z obiema pompkami. Wtedy je spinasz elektrycznie, rurki i T-piece do dysz, gotowe.
zuku3210 - 19-01-2010, 19:43

No to wszystko już jasne :wink:
deejay - 19-01-2010, 22:14

jesli kogos interesują takie spryski jak posiada PabloGal to mam do odstapienia 2 szt nowe :wink:

Ps:Jesli ktoś posiada oryginalny zbiorniczek od Galanta który posiadał spryskiwacze lamp to jest w zbiorniczku rówież czujnik poziomu płynu :) istnieje opcja podłaczenia kontrolki poziomu płynu spryskiwacza ( pomarańczowa) jesli ktos posiada zegary HC :)

zuku3210 - 19-01-2010, 22:29

deejay, rozumiem że te dysze walą Ci tylko na tą soczewkę? czy sięgają też na H1??
deejay - 19-01-2010, 22:59

tak bardziej na swiatło mijania :wink: w koncu to główne oświetlenie i xenon musi byc czysty takie jest zadanie spryskiwacza :)
Zhan - 19-01-2010, 23:26

a czy te galantowe spryskiwacze faktycznie radza sobie z oczyszczaniem mocno zabrudzonych lamp?
zuku3210 - 19-01-2010, 23:36

deejay napisał/a:
w koncu to główne oświetlenie i xenon musi byc czysty takie jest zadanie spryskiwacza :)
i o to mi chodziło :) myślałem ze może są jakieś chore przepisy że jak już jest psikawka to musi czyścić wszystko co jest :) ja na razie latam na zwykłych żarówkach a xenon leży w domu póki nie zrobię spryskiwaczek.
(Btw jak się przesiądziesz z xenonu na zwykłe żarówki to taka padaka jakbym do malucha wsiadł :| dlatego tak dopytuje bo chce wrócić na porządne bezpieczne oświetlenie)

Gruby96 - 20-01-2010, 00:16

deejay napisał/a:

Filmik który nagrałem to auto kolegi GRUBY , który ma takie same spryski jak ja zamontowałem, działanie identycznie jak u mnie :wink:

http://img52.imageshack.us/i/spryski.mp4/

od siebie dodam że włącznik zaadaptowany z wersji angielskiej

i prowadzę prace nad adaptacją takich spryskiwaczy
http://img69.imageshack.us/img69/1581/mov00032.mp4 do zderzaka w wersji Avance ponieważ do pozostałych podejdą bez problemu :D

Anonymous - 20-01-2010, 09:27

Ładnie, ładnie. Chyba długo mnie nie będzie trzeba do tego przekonywać :P .
Pytanko do Grubego96 :) . Co to za spryskiwacz (z jakiego samochodu) na tym filmiku ukazany?
Pzdr

P.S.
Btw komentarz na filmiku dość końkretny :P

P.S.2
Znalazłem na alledrogo coś takiego -spryskiwacze
Gość nazywa się: Olix2010
Wygląda bardzo podobnie i ma w zestawie również pompkę wysokociśnieniową.
Pzdr

szpala85 - 20-01-2010, 11:21

Gruby96, a jak z montażem tych ciśnieniowych .... były jakieś problemy ??
napisz jak je zamontowałeś ....

nie ukrywam że sam się przymierzam do takich ..... cena ori spryskiwaczy galantowych do E5x gdzie nie spytam to 150 zeta .... same spryskiwacze używane ! .... za taka cenę mam właśnie ciśnieniowe i pompkę .... np o tu : http://moto.allegro.pl/it...s_kolorowe.html
tu są do wyboru kolory zaślepek

Gruby96 - 20-01-2010, 18:07

[quote="AnoniM79"]
Pytanko do Grubego96 :) . Co to za spryskiwacz (z jakiego samochodu) na tym filmiku ukazany?
Pzdr
A więc tak panowie auto jest kolegi , spryskiwacze są od skody Oktawi 2 pompka wysokiego ciśnienia też, może być od Audi WV bez różnicy jedna firma, trochę rzeźby jest przy ustawieniu i zbudowaniu stelaża pod te spryskiwacze ,montaż wszystkiego tak nam zeszło ze ściągnięciem zderzaka koło 3 do 4 godzin , na tą chwile czaszkujemy jak je wstawić do zderzaka który ja posiadam to jest Avance do innych modeli czyli Elegance ,Sport oraz zwykła wersja wejdą bez problemu

szpala85 - 20-01-2010, 18:15

Gruby96, że tak się zapytam ... dużo musi byś miejsca za zderzakiem na taki spryskiwacz ?

Twój kolega ze srebrnego Gala jest z Jelonki ???

SirSinner - 20-01-2010, 18:15

To ja teraz żałuje że kupiłem zderzak z oryginalnymi rogami :( Rewelacyjnie to wygląda.
zuku3210 - 20-01-2010, 19:07

Oba zaprezentowane zestawy z allegro wyglądają elegancko i cena tez dobra, towar będzie schodził jak zestawy HID :P . Ale konkurencja widzę nie śpi, jeden podważa oryginalność towaru VW AG drugiego, a drugi przestrzega przed pierwszym czyt. "amatorami z Lubuskiego" :)