FAQ & How to? - Klucze do majsterkowania przy Misiu
Krzyzak - 11-11-2009, 15:59
dla mnie wada zestawow to pojedyncze klucze, ktore sa potrzebne jak i te, ktore sa niepotrzebne
dlatego nie kupowalem zestawu, ale za to wszystkie uzywane w Mitsu mam po min. 2 sztuki a te niepotrzebne mam z jakiegos prasowanego ryzu kupione w zestawie "100 szt. za 60 zl" - i tak ich nie uzywam
swinks_UK - 12-11-2009, 14:31
Jak wspomniane wyżej. Raczej indywidualnie dobieram klucze, nasadki itp. Mam tylko Gala do obróbki, więc zaczęło się od małego zestawiku uniwersalnego, ale w końcu zostało zminimalizowane do zestawu minimum:
- nasadki 3/8: 10, 12, 14, 17, 19, 22, 24mm, plus redukcje na grzechotkę
- nasadki 1/4: 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14mm j.w.
- klucze (oczko i zwykłe): 8, 10, 12, 13, 14, 17, 19, 22, 24, 26mm
Do tego elastyczna przedłużka 20cm na 1/4 i 3/8.
Tyle w skrócie na temat kluczy i nasadek.
krzychu - 12-11-2009, 14:40
Ale mając zestaw przyjdzie Ci np. rozkręcić ładowarkę i tam jakiś dziwny torx z otworem w środku musi być. Otwierasz taki zestaw Beta i tam taki torx jest
[ Dodano: 12-11-2009, 14:41 ]
cyklista napisał/a: | Jak już pisałem problemem jest uporządkowanie tego wszystkiego i niegrzebanie w stosie kluczy |
O to to właśnie jest fajne w zestawie.
maciej 63 - 16-03-2014, 18:46
grene sieć sklepów dla rolników dobre zestawy w dobrych cenach
zestawy mają tą przewagę ,że jak po zakończonej pracy poskładasz narzędzia do skrzynek lub
opakowań,każdy element ma swoje miejsce i raczej trudno o czymś zapomnieć.
richard - 18-11-2014, 21:15
Ja mam Proliny. Dwa zestawy kluczy nasadowych oraz oczkowych. W sumie to nie wiem po co ludzie kupują Stanleye, jak taniej można mieć to samo.
kaczka81s - 19-11-2014, 22:09
maciej 63 napisał/a: | grene sieć sklepów dla rolników dobre zestawy w dobrych cenach |
Mam dwa komplety, mały 4-13 +bity, drugi komplet torxy imbusy i gwiazdki.
Jak na moje użytkowanie bardzo dobre klucze, jeszcze nic nie urwałem.
maciej 63 napisał/a: | zestawy mają tą przewagę ,że jak po zakończonej pracy poskładasz narzędzia do skrzynek lub
opakowań,każdy element ma swoje miejsce i raczej trudno o czymś zapomnieć | Święta prawda, zawsze po skończeniu roboty wszystko chowam i do tej pory nic nie zgubiłem.
richard napisał/a: | W sumie to nie wiem po co ludzie kupują Stanleye, jak taniej można mieć to samo |
Niektórzy (np. ja) kupują KingTony, Sata, Jonnesway i im podobne, to wszystko zależy jak je użytkujesz, jak często i do czego mają służyć.
richard - 20-11-2014, 21:18
Pisząc o Stanleyach miałem na myśli drogie narzędzia, której jakości nic nie można zarzucić, ale które można zastąpić tańszymi kluczami. Moja kolekcja wystarcza do wszystkich prac przy samochodzie i w domu.
kaczka81s - 21-11-2014, 22:23
Ja też moich nie używam non stop, i jakieś tańsze by wystarczyły, ale już nieraz moje Kingtony przy robocie stękały, i nieraz tyłek znajomym ratowałem, bo tanie klucze pękały. Wszystko zależy na co trafisz.
richard - 23-11-2014, 19:12
Jasne, wiele zależy od egzemplarzy które się kupi. Ja przerabiałem sporą ilość różnego rodzaju narzędzi, marek i wiem tyle, że nie warto popadać w skrajności. Mnie też przecież czasem coś się rozsypie, ale nie brnę w droższą mechanikę.
|
|
|