To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - rodzinny Galant ;)

Yojimbo - 21-09-2015, 13:07

Czekam na zdjęcie prawego boku booohalowego galanta :)
booohal - 21-09-2015, 13:20

Widzę, że masz z tym ogromny problem :roll:
Po pierwsze: ja swojego nie sprzedaję
Po drugie: nawet gdybym sprzedawał to nie przyszło by mi do głowy kłamać przez telefon, że jest w super stanie blacharskim
Po trzecie: powiedziałem ''idźcie sobie zobaczyć jak powinna wyglądać komora silnika w zdrowym Galancie''
Po czwarte: jeżeli przedkładasz porysowane zderzaki, porysowane drzwi, wgniotkę na masce nad elementy nośne w bardzo złym stanie to gratuluję :D

To, że odpolerowany, czerwony akryl z daleka wygląda lepiej od mojego srebrnego obdartusa to oczywiste. Tyle, że ja się z tym nie kryję, a Wy za szelką cenę próbowaliście nam wciskać, że czerwony jest w super stanie.
A tekst ''podłużnice wystarczy szczotką na wiertarce przelecieć i przemalować'' też wiele o Was mówi :D

Yojimbo - 21-09-2015, 13:22

Naprawdę nie widzisz hipokryzji w sobie? :D
booohal - 21-09-2015, 13:24

A niby gdzie?
Nie rozumiesz czegoś co napisałem wyżej?
Nawet Ci podkreśliłem bo po rozmowie z Wami wiem, że trzeba do Was mówić drukowanymi :D

Yojimbo - 21-09-2015, 13:25

Ty nie rozumiesz sam co piszesz, bo drukowane to nie pogrubione ;) Tak samo "słabiutki stan blacharski" to na pewno nie galant staxa.
booohal - 21-09-2015, 13:31

Yojimbo napisał/a:
Tak samo "słabiutki stan blacharski" to na pewno nie galant staxa.

Nie masz pojęcia o czym piszesz. Co z resztą niedługo zostanie udowodnione :)

Yojimbo - 21-09-2015, 13:40

No jak 2-3 miejsca które spokojnie są do ogarnięcia to dla Ciebie słabiutki stan blacharski, to słabiutki z Ciebie blacharz lakiernik ;) Nie przypominam sobie, żeby stax pisał, że jego auto to ideał i igła. Bo do każdego, każdego i powtórzę to jeszcze raz, każdego auta można się o coś przyczepić, a Ty nie wyolbrzymiaj, że podłużnice, których nie widziałeś na oczy, ledwo żyją :D Bo się czepiłeś nalotu na jednej i podświadomość dopowiedziała resztę.
booohal - 21-09-2015, 13:47

Nie jestem ani blacharzem, ani lakiernikiem 8)
Ja o żadnym ideale i igle też nie pisałem.
Wasz ''nalot'' niedługo zostanie zweryfikowany.
To, że są to rzeczy do ogarnięcia to każdy wie. Jestem jednak przekonany, że nie macie pojęcie ile pracy, czasu i kasy potrzeba, żeby zrobić to prawidłowo.
Forumowa brać wszystko zweryfikuje.

Yojimbo - 21-09-2015, 14:31

Mysle ze nie masz pojecia jak bardzo nie masz pojecia ;) Gdybym sie nie znal a przeczytalbym to co tu nawypisywales to stwierdzilbym ze to auto rdzewieje w kazdym mozliwym miejscu i nie ma co zbierac, przestraszylbym sie i tyle by bylo. Dawno nie slyszalem zeby ktos tak przesadzil :D normalnie wszystkie podluznice na wylot i zaraz wyleci stax przez podloge :D pokaz ten swoj bok ;)
booohal - 21-09-2015, 14:51

To tylko Twoja interpretacja moich słów.
Przecież napisałem, że porobię zdjęcia swojego. Pisałem też w swoim temacie, że jest po przygodzie, że wymieniałem jedne drzwi, szybę, a resztę na razie zostawiam. Widzę, że straszny problem macie z przyswajaniem prawdy :D Aż musiałeś się zarejestrować :D
Yojimbo napisał/a:
Gdybym sie nie znal

Sam przyznałeś, że się nie znasz kiedy wyśmiałem Twoją teorię o malowaniu moich kielichów :roll:
Spoko, spoko. Ich zdjęcie też wrzucę dla Twojego spokoju.

Yojimbo - 21-09-2015, 15:27

Zawsze mowie ze sie nie znam jak slysze eksperta za plecami ;) nazwales fure mojego ziomka "smietnikiem" wiec nie odpuszcze. A mowiles ze taka igle kupiles taniej niz staxowa... a z zewn wyglada o wiele slabiej i tylko o to chodzi.
booohal - 21-09-2015, 16:32

Yojimbo napisał/a:
wiec nie odpuszcze.

Właśnie widzę :D Ja też mogę się upierać, że mam figurę modela :D Tylko co z tego? :)
Yojimbo napisał/a:
taka igle

Chyba na rozmowę z Wami trzeba brać dyktafon :roll:
Powiedziałem, że komora, podłużnice, podłoga jest igła. Że wymieniałem drzwi, robiłem nadkole bo też było ruszone, a resztę póki co zostawiłem.
Cały czas nieudolnie czepiasz się mojego auta mimo, że chodzi o waszego Gala w ''super stanie blacharskim''
Ale mi się dobrze dyskutuje także to nie problem :D

jacek11 - 21-09-2015, 16:34

Panowie,robicie bajzel w temacie.Proponuję poczekać na zdjęcia.
Yojimbo - 21-09-2015, 16:44

Widzisz, a nam chodzi o to, ze co z tego ze masz w ladnym stanie cos innego niz u staxa, jak z zewn wyglada jak smietnik? Tak jak mówiłem cos za cos i do kazdego auta mozna sie przyczepic. Ale sposob w jaki Ty opisales jego auto odbiega od rzeczywistosci i jest karygodny. Tak sie nie robi kolego hipokryto ;) Mozesz osie upierac nawet ze masz downa, nikogo to nie obchodzi, ale jak juz opisujesz cos czyjegos to badz rzetelny.
MichciuGT - 21-09-2015, 17:34

a ja myślałem że stanu blacharskiego (profile itd.) nie powinno określać się po wyglądzie (fotkach), a po tym jak zachowuje się blacha po pukaniu np. trzonkiem młotka (w samolotach robi się to za pomocą urządzeń pomiarowych), w zależności jak zachowuje się na to blacha (kruszy się / głuchy dźwięk) można określić czy jest nieprzerdzewiała, oczywiście pod warunkiem że całość nie trzyma się na konserwie