Nasze Miśki - Maciejos - Mitsubishi Galant Sport Edition V6 2.5
Hugo - 19-04-2021, 07:42
Dźwięk wydechu w ogóle się nie zmienił.
Marcino - 19-04-2021, 08:26
jacek11 napisał/a: | Katalizator jest odkręcany, więc trzeba dostosować kryzy strumienicy, i przed przeglądem zmieniać. |
Po 2X latach juz sie go nie odkręcą. Śruby są skorodowane. Trzeba wspawać i tyle. Ponoc działa dobrze. Na allegro znalazłem firmę co dorabia zamiennniki katalizatorów, pod LPG nawet jakies wzmocnione.
Chyba się również zdecyduje na wycięcie "nerki" z galanta bo ia tak mam środkowy tłumik do wymiany a wtedy będę miał sponsora:)
Ciekawe co normy spalin na to szczegółnie w przedlifcie
Krzyzak - 19-04-2021, 09:59
Nie wiem jak spaliny na pomiarze, ale generalnie u mnie - rok temu wycięty w podróży w Katowicach - śmierdzą bardziej, nawet na LPG. Też mam założone coś na miejscu, pewnie strumiennicę.
larelijux - 19-04-2021, 10:48
Zdrowy silnik powinien dać sobie radę bez kata na przeglądzie, szczególnie przy starszych normach emisji. Porządny zamiennik kata to wydatek bliski tysiaka.
Trebor Arokis - 19-04-2021, 12:47
Chyba się też zdecyduje na wycięcie kata i zastąpię go strumienicą...
Marcino - 19-04-2021, 14:04
larelijux napisał/a: | Porządny zamiennik kata to wydatek bliski tysiaka. | pytalem i 350zł Euro 2 pod LPG do galanta. Pytałem firmę PAMAKU - sa na allegro.
https://allegro.pl/uzytkownik/PAMAKU/uklad-wydechowy-katalizatory-18864?bmatch=cl-e2101-d3793-c3792-aut-1-5-0415
Jak bym sprzedał swój, wstawił nowy starczyło by mi jeszcze na nowy tłumik - czyli wszytko za free:)
larelijux - 19-04-2021, 14:43
^Tłumikarz mi odradzał takie katalizatory. Po pierwsze, do gazu wkład powinien być metalowy, nie ceramiczny (temperatura). Po drugie pod 2.5 powinna być odpowiednia przepustowość - tłumikarz do mojego 2.0 zalecał brać kata pod 3.0. Nie wiem czy znajdziesz taki za 350 złotych.
Sam stałem przed tym wyborem i wstawiłem strumienicę. Zapłaciłem chyba 220 złotych z wymianą, auto przeszło przegląd. Choć ja miałem trochę łatwiej z Hondą z 91 roku, która nie musi spełniać praktycznie żadnych norm, z tego co widziałem CO nawet nie przekroczyło 0.6.
Marcino - 19-04-2021, 15:18
No tez nie chce przedobrzyc i zmoantować gówna. O kradzież się nie obawiam, tylko pod domem stoi.
U mnie nie sprawdzają na przeglądzie puki co spalin.
Kata mogę sprzedać sam środek a puszka stara zostaje.
Zastanowię się co robić jak się troch ogarnę na wiosne. Nie mam ciśnienia. Spawać i tak wszystko będę sam.
Krzyzak - 20-04-2021, 09:10
larelijux napisał/a: | do gazu wkład powinien być metalowy, nie ceramiczny | ja do E32 kupowałem katalizator (chociaż oryginał zachowałem, to śruby musiałem ciąć a i nowiutki wydech od GTI już czekał, więc wstyd starego pordzewialca wstawiać) i też panowie na Allegro się wystawiający mówili, że metalowy lepszy, więc z uwagi na niską różnicę w cenie (280zł vs 320zł) zdecydowałem się na metal
w ori katalizatorze wkład jest na całej części płaskiej, natomiast w tych zamiennikach tylko pośrodku, na szerokości max 10cm - pewnie stąd różnica w cenie (3x mniej materiału czynnego)
Maciejos - 21-04-2021, 10:28
Marcino napisał/a: | Ciekawe co normy spalin na to szczegółnie w przedlifcie |
Dlatego jednak zdecydowałem się na montaż uniwersalnego tłumika, a nie strumienicy itp.
larelijux napisał/a: | Porządny zamiennik kata to wydatek bliski tysiaka. |
Według zakładu, gdzie będę robił sobie ten uniwersalny tłumik, powiedzieli mi, że powinienem się ze wszystkim zmieścić w 700 zł (w cenie wliczony uniwer. kat.).
Napisałem jeszcze raz do nich i powiedziałem, czy aby na pewno sprawdzili jakie mam auto (już wcześniej podesłałem im VIN, ale chyba nie spojrzeli).
Dopiero jak ich uświadomiłem, że mam stare auto z dość dużym silnikiem i to przedlifta z dwiema lambdami, to okazało się, że muszę mieć lepszy katalizator.
Z 700 zł zrobiło się 1300 zł (+ ceny za lambdy i gwinty do nich, które im przywiozę to już zrobiło się ponad 1400 zł).
Trudno, nie ma lekko, ale jakoś dam radę.
Pozostaje sprawa, gdzie teraz parkować. Nie uśmiecha mi się na strzeżonym parkingu, bo przez pandemię szukam cięcia dodatkowych kosztów,a nie generowania dodatkowych.
Niedaleko mnie jest posterunek straży miejskiej, może tam spróbuję...
tościk - 21-04-2021, 11:01
Maciejos napisał/a: | Pozostaje sprawa, gdzie teraz parkować. (... ) Niedaleko mnie jest posterunek straży miejskiej, może tam spróbuję... |
Pod latarnią zawsze najciemniej.
larelijux - 21-04-2021, 14:23
Szczerze mówiąc, mając zdrowy silnik spróbowałbym ze strumienicą. Spaliny powinny być w normie, a przynajmniej będziesz spał spokojnie bez strachu że skończysz z pociętym wydechem.
Maciejos - 21-04-2021, 14:38
Chyba faktycznie muszę to jeszcze przemyśleć....silnik mam zdrowy - nie wiem, co to dolewanie oleju, nie dymi kolorowo (teraz jest trochę więcej białego dymu, ale to przez prowizorkę, która mi zrobił mechanik, tak, abym mógł jeździć)....
Hugo - 21-04-2021, 15:40
Montuj strumienicę, larelijux, ma rację.
Maciejos - 23-04-2021, 14:28
Kilka wiadomości wymienionych z Hugo + lektura wątku o katalizatorach (nie tylko z naszego forum) i zapadła jednak decyzja o zakupie strumienicy oraz emulatora sondy lambda.
W czwartek jestem umówiony na montaż.
Dam znać, czy obyło się bez przygód, bo ostatnio mam jakąś "czarną serię". Co chwila jakaś kłoda pod nogami.
P.S. Oczywiście dziękuję Wszystkim również za cenne informacje udzielone w moim wątku.
|
|
|