To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Spojler do EA

MixhaL - 17-07-2012, 16:40

Jak zamontować oryginalną lotkę do kombi?
W miejscach gdzie wypadją śruby nie ma do nich dostępu(jest druga blacha), trzeba by wycinać szlifierką, no chyba że jest na to jakiś patent.
Dwie śruby przykręcić nie problem(są na górze) natomiast do czterech tak jak pisałem nie ma dostępu( po dwie na stronę).
Oto fotki w których miejscach wypają mniej więcej śruby:

Ma ktoś jakiś pomysł :?: A może montował taką lotkę :?:
Pozdrawiam

Juiceman - 17-07-2012, 17:13

Oryginalna lotka ma otwory w tych samych miejscach gdzie znajduja sie otwory technologiczne w klapie ;-) tj nie otwory, a zagłębienia ;-)
MixhaL - 17-07-2012, 19:26

Mam oryginalną lotkę od legnum to czemu nei mam zagłebień na otwory do lotki :?:
Juiceman - 17-07-2012, 19:55

Jak nie masz jak masz xD Nawet na fotkach widać je heh.

Nie wiem którą lotke masz tu masz screena lotki przedliftowej ;> I możesz porównać gdzie tam wchodzą śruby, a gdzie masz otwory technologiczne w klapie.

gołąb - 17-07-2012, 20:03

Ja nie miałem żadnych wgłębień na śruby, ani śladów, gdzie można przewiercić w klapie....Przykleiłem lotkę na piekielnie mocny klej do szyb.....jednak 2 tygodnie wcześniej malowałem lotkę w czarny mat i niestety puścił lakier, jednak zostały na klapie odlewy otworów ze spoilera i idealnie się przewierciłem- dodam, że mam tą delikatniejszą lotkę, nie od Legnuma...

Uploaded with ImageShack.us

Juiceman - 17-07-2012, 20:21

A te miejsca zaznaczone na czerwono to nie sa otwory technologiczne ?

gołąb - 17-07-2012, 20:28

Jeśli chodzi o mój spojler, to nie posowały te punkty....Ale może pod lotkę od Legnum jest inaczej...
MixhaL - 17-07-2012, 21:40

Juiceman napisał/a:
A te miejsca zaznaczone na czerwono to nie sa otwory technologiczne ?
Obrazek

Tak to są otwory technologiczne a na pewno ten po lewej stronie i tam nie ma problemu z przykręceniem.
problem właśnie jeste z tym po prawej, śruba jest jakieś 65mm za krótka.

Robiłem jeszcze raz fotki i przyłożyłem lotkę aby było dokładnie.
A więc mamy lotkę i widać miejsce na śrubę:

Z drugiej strony sruba wychodzi mniej więcej pod miejscem przykręcenia teleskopu.

Niestety jest podwójna blacha i z żadnej strony nie ma jak sie dostać żeby przykręcić tę śrubę.
Idziemy dalej do następnej śruby, dokładnie w tym miejscu:

Sama śruba wygląda tak:

A pod spodem wychodzi mniej więcej w tym malutkim dołeczku tyle że sama śruba ma z 15mm długości a żeby przeszła przez drugą blachę i zagłebienie musiała by mieć z 8cm.

Śruby też nie wymienie na dłuższą bo wszystko jest przyklejone.
Więc jak dostać się do tych śrub aby przykręcić lotkę :?:
Niby sprawa banalana ale jakby śruby miała po 80mm długości.

Juiceman - 17-07-2012, 22:11

manual podaje tak :

Swój mam tylko na 4 śrubach dwie górne i dwie dolne. Przy krótkich spoilerach do kombi nie spotkałem się z śrubami z boku.

major - 31-07-2012, 11:45

lotka w moim sedanie jest troche porysowana i planuje okleić ją "karbonem" 3M jednak mam problem doborem koloru :P

Początkowo myślałem o tym grafitowym ale jak zobaczyłem próbki to się okazało, że jest on dość brokatowy.
Myślę nad czarnym co wy na to :?:

Tomii - 31-07-2012, 11:52

srebrne auto - srebrny karbon
czarny by pasował ale łacznie z dachem i maską

m6riano - 31-07-2012, 14:38

Tomii napisał/a:
czarny by pasował ale łacznie z dachem i maską

niekoniecznie..ale musiałbyś jeszcze okleić dolną część zderzaka(dokładke), to samo z przodem..i np. lusterka..;-)

milo - 31-07-2012, 15:21

major napisał/a:
lotka w moim sedanie jest troche porysowana i planuje okleić ją "karbonem" 3M jednak mam problem doborem koloru

Lepiej i trwalsze jest hydrografika , jak okleisz folią zmienne warunki upały -temperatura , zimno mróz jak będzie się zachowywała :?:

WreX - 31-07-2012, 16:10

Do sedana też można prosić o taką instrukcję ;) ?
major - 31-07-2012, 16:51

m6riano napisał/a:
Tomii napisał/a:
..ale musiałbyś jeszcze okleić dolną część zderzaka(dokładke), to samo z przodem..i np. lusterka..;-)

Oprócz spojlera planowałem jeszcze zrobić lusterka, kratki halogenów i ew. grill, jeżeli by mi się udało :)

Sam już nie wiem :lol:

milo napisał/a:
Lepiej i trwalsze jest hydrografika

niby tak ale do niej chyba trzeba ściągnąć spojler a on jest przyklejony.

milo napisał/a:
jak okleisz folią zmienne warunki upały -temperatura , zimno mróz jak będzie się zachowywała

Widziałem ostatnio hondę z folią po 2 latach i wyglądało ok :wink: