To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sławków

robertdg - 01-03-2016, 19:28

Tarcze Zimmermana, klocki Textara
Zlotty - 01-03-2016, 19:44

Dzięki za odpowiedź, całe szczęście nie mierzyłem go miernikiem, teraz przynajmniej wiem, żeby tego nie robić :P
Zlotty - 02-03-2016, 15:19

Byłem dzisiaj u blacharza, zawołał 1,5 tyś za naprawy około podłogowe :O i 500 zł, za ogarnięcie z zewnątrz... daje 2 lata gwarancji, ze ruda nie wyjdzie. Dziwnie się jeździ tym autem po zrobieniu tego zawieszenia, jakoś tak niepewnie..., kierownica sztywna, jakby wracac nie chciala... Przydałby się jakiś spot to bym pooglądał inne i bym wiedział co z tym moim:P
Dario1986 - 11-03-2016, 09:50

ile już wsadziłeś w tą igłę?
Zlotty - 12-03-2016, 23:22

Włącznie z hamulcami i maglownicą :D ? Jakieś 3 koła już pękną. A gdzie tam do końca..

W najbliższych planach, rozrząd, letnie opony, przekładka maglownicy(już jest u mnie), hamulce przód. Choć jak mnie galant czymś jeszcze zaskoczy to pewnie się to wszystko inaczej ułoży. Miała być skóra, ale hajsów braknie...

P.S klocki i szczęki są jakie są z uwagi na dostępność części... Coś źle zrobiłem, bo ręczny prawie wgl nie trzyma, do tyłu słabiej, a to dziwne, koło toczy się z delikatnym oporem, wszystko dobrze wyregulowałem...

P.S2 Zamontowałem kamere cofania i puściłem kabelek pod światełkiem podświetlenia tablicy, leży wystarczająco dobrze... Zastanawiam się tylko gdzie zrobic wyświetlacz, myślałem w słoneczku, ale coś mi się wydaje, że szpetnie by to wyglądało..
P.S3 Jak coś Was będzie wyprzedzało na Będzińskch blacha(SBE) to jestem to ja :D D(tydzień temu, nowe blachy)

robertdg - 13-03-2016, 04:34

Zlotty napisał/a:
klocki i szczęki są jakie są z uwagi na dostępność części... Coś źle zrobiłem, bo ręczny prawie wgl nie trzyma, do tyłu słabiej, a to dziwne, koło toczy się z delikatnym oporem, wszystko dobrze wyregulowałem...
To może nasmarowałeś, albo nie odtłuściłes :lol: , gdybyś wyregulował zgodnie z instrukcją to reczny powinien być brzytwa
Zlotty napisał/a:
Jak coś Was będzie wyprzedzało na Będzińskch blacha(SBE) to jestem to ja :D D(tydzień temu, nowe blachy)
Zrób sobie napis na szybie to będziesz lepiej rozpoznawalny ;-)
Zlotty - 13-03-2016, 19:28

Tarcz nie zmywałem, bo są malowane, szczęk nie, bo byłem święcie przekonany ze sie tego nie robi, bo przecież nie rdzewieją, więc nie mają środka zabezpieczającego :D ...

Zamontawałem kamerę cofania, narazie leży zasłaniając popielniczke..

Naklejkę nakleję, jak będzie w stanie takim, żebym wstydu nie przynosił :)

robertdg - 14-03-2016, 19:33

Chyba widziałem dzisiaj Twoją taczke przy AutoElektronice na ulicy Staszica w Dabrowie Górniczej ;-)
Zlotty - 14-03-2016, 21:42

No cóż praca uszlachetnia i wzbogaca :P .

Mam pytanie do ekspertów, czy to normalne, że pół ośki po stronie skrzyni tłuką jak potłuczone :D ? Bo coś mi się wydaje, że skrzynia się sypie, dwójkę czasem coś blokuje jakby synchronizator, wsteczny raz się udaje wbić raz niby wchodzi, ale na tryby nie wskakuje itd...

robertdg - 15-03-2016, 07:45

Zlotty napisał/a:
No cóż praca uszlachetnia i wzbogaca :P .
Pracujesz w tym zakładzie?
Zlotty napisał/a:
Mam pytanie do ekspertów, czy to normalne, że pół ośki po stronie skrzyni tłuką jak potłuczone :D ? Bo coś mi się wydaje, że skrzynia się sypie, dwójkę czasem coś blokuje jakby synchronizator, wsteczny raz się udaje wbić raz niby wchodzi, ale na tryby nie wskakuje itd...
wywalone przeguby wewnętrzne czuć przy przyśpieszaniu, problemy z wbijaniem biegow, najlepiej zaczać od profilaktyki hydrauliki sprzęgła
Zlotty - 16-03-2016, 08:11

Zaczynam prace, zresztą praca to może za dużo powiedziane. Bardziej bym to nazwał płatną praktyką :P
robertdg - 16-03-2016, 17:29

Powodzenia ;-)
Zlotty - 18-03-2016, 21:55

Nie dziękuję :P
Mam pare szybkich pytań, jakiej firmy przeguby wewnętrzne, ile oleju do skrzyni i jaki(firma godna polecenia) oraz, może ktoś coś podpowie nt centralnego, mam centralny tylko nie na pilota, centralke sobie kupię, ale potrzebuję schematy itd, gdzie skrzynka od centralnego itd. Te na forum coś mi się nie otwierają;c.
Prosiłbym o w miare szybkie odpowiedzi, ponieważ to są tematy do ogarnięcia na jutro :P

robertdg - 19-03-2016, 07:32

Zlotty napisał/a:
jakiej firmy przeguby wewnętrzne
Z zamiennika masz jedynie chińszczyzne, więc to co kupisz to juz loteria
Zlotty napisał/a:
ile oleju do skrzyni i jaki(firma godna polecenia)
2.2litra hypoid GL-4 75W-90 lub 75W-85W, marką ta która będzie spełniala te wymogi ;-)
Zlotty napisał/a:
może ktoś coś podpowie nt centralnego, mam centralny tylko nie na pilota, centralke sobie kupię, ale potrzebuję schematy itd, gdzie skrzynka od centralnego itd. Te na forum coś mi się nie otwierają;c.

Mysle, że schemat będzie zgodny rocznikowo, bez dobierania sie w centralke wszystko podepniesz na słupku drzwi kierowcy

Zlotty - 19-03-2016, 17:57

Centralny zrobiony w 35 minut, samo otwieranie i zamykanie, wiecej nie robilem, bo im wiecej rzeczy tym wiecej do psucia :P . centralke umieściłem pod kolumną kierowniczą. Ponadto kable mam pomieszane, jak ktoś alarm podpinał, to kable dał innego koloru i było trochę nerwów:P Swoją drogą dziwna rzecz, pilot ma 2 przyciski otwarte i zamknięte jednak działa to na jednym przycisku(otwieranie i zamykanie). Z elektronicznych rzeczy to wylutowałem usb z radia, bo jeden bolec był pogięty, a prostowanie nic nie dało. Teraz musze dorwac gdzieś gniazdo z trzema nóżkami masy, żeby było jak fabryka dała...
Dodam jeszcze, że przeguby nawet chińskie to jakaś masakra, żeby to znaleźć. I chyba kupie same krzyżaki w ROM-CARZE w SC. Ktoś może wie jakie tam średnice ile zębów itd? W Poniedziałek wreszcie maglownica doczeka się wymiany:)
P.S dzięki Robert za zainteresowanie moim tematem i fachowe opinie.