[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Halogeny do Galanta zderzak SportEdition & Avance
Hugo - 22-12-2009, 13:16
Żarówka to H3 i napisz który halogen, prawy czy lewy, bo to ogromna różnica.
pawliku - 22-12-2009, 13:17
aa no tak zapomniałem to jest prawy (od pasażera)
tucci - 23-12-2009, 23:18
pawliku napisał/a: | aa no tak zapomniałem to jest prawy (od pasażera) |
zbiorniczek od plynu do spryskiwaczy, zderzak w dol nie ma tam za bardzo miejsca
pawliku - 23-12-2009, 23:20
Dzięki ale wyczaiłem inny sposób jutro autko na kanał i może da radę
misjonarz. - 26-12-2009, 00:05
e tam. ja wymieniłem leżąc na ziemi obie. Paweł jeżeli masz kanał do dyspozycji to sobie poradzisz bez problemu. tylko pamiętaj abyś dobrze założył gumowe osłonki żarówek
pawliku - 26-12-2009, 00:18
misjonarz. napisał/a: | masz kanał do dyspozycji | mam tylko z podwórka nie umiem wyjechać ale to już npisze nie na temat misjonarz. napisał/a: | abyś dobrze założył gumowe osłonki żarówek | a można założyć zle?
misjonarz. - 26-12-2009, 13:53
ja u siebie miałem założone dziurką odprowadzającą wodę (z kabelkiem do żarówki) do góry, dzięki czemu woda tam się dostawała i nie miała jak wypłynąć, i metalowe części żarówki tak pordzewiały że się w rękach same rozpadły. poprzedni właściciel mówił że jakiś czas temu sprawdzał i nie wie czemu nie świecą
sroger - 07-03-2010, 00:23
cuuube napisał/a: | czekoladka_1981 napisał/a: | Może te: | dokladnie to te same o ktorych pisal tucci eremita napisał/a: | mam pytanie czy halogeny od zderzaka po lifcie pasuja do zderzaka avance?? | nie
eremita napisał/a: | a jak ktoś ma linka z sklepem gdzie mozna kupic ładne zderzaki tuningowe | nie ma ladnych zderzakow tuningowych do Gala najladniesze co wyszlo to wg mnie avance linka znajdziesz np w TYM temacie patrz ITZ
[ Dodano: 20-09-2008, 01:35 ]
przed przekladka
Obrazek
po przekladce
Obrazek
wiecej w galerii
ps wpadnij wkoncu na spota...najblizszy 19.X |
hej , ja mam takie pytanko , jak wymontować te halogeny ze zderzaka , mam takie jak na 2 zdjeciu powyżej. dostała mi się woda i musze to wszystko wyczyscic z gory dziekuje za odpowiedzi
bartezr - 17-04-2010, 23:00
Ma ktos moze sprzedac same zaslepki do halogenow od EA2A?? bo brakuje mi jednej...
gmd4f - 12-02-2012, 22:11
Witam! Może ktoś z Was wie, jak nie niczego nie łamiąc zdemontować moduł z podwójnymi halogenami z Avance-a (soczewka + dalekosiężny halogen) ? Soczewki wymagają wyczyszczenia od wewnątrz i jeden klosz do posklejania/wymiany.
sveno - 15-02-2012, 14:05
gmd4f, najprościej i najszybciej będzie jak zrzucisz cały zderzak. Jeśli nie chcesz tego robić to będziesz potrzebował kanału i czeka Cię duuuuuużo gimnastyki . Sama obudowa halogenu trzyma się na dwóch wkrętach: jeden jest z przodu w górnej części większej wnęki w takim małym otworze i on jest łatwym do odkręcenia, problem jest z drugim, znajduje się wewnątrz zderzaka w dolnej części zaślepki. Zeby go odkręcić potrzebujesz krótkiego śrubokręta krzyżakowego bo miejsca jest mało.
Akle jezeli chcesz wyciągnąć same halogeny, to są one mocowane 3 śrubami od środka zderzaka-chodzi o całe ich rusztowanie. Będziesz wszystko widział jak zajrzysz pod spód.
gmd4f - 15-02-2012, 18:41
sveno, dziękuję za szczegółowy opis. Autko ( mój świeży nabytek ) stanie jutro na kanale do gruntownej wymiany płynów i filtrów, więc przy okazji wśliznę się pod niego i zajrzę w halogeny.
WreX - 17-06-2012, 04:44
Mogę się zamienić halogenami od poliftowej avance jedno żarówkowe na te dwu żarówkowe, zainteresowanych proszę o kontakt.
drexvs - 18-02-2015, 13:39
Orientuje się ktoś jaki jest rodzaj gniazda/wtyczki/kostki od halogenów w SE ? Kupiłem halogeny i trzeba to teraz w miarę wszystko podłączyć i nie wiem co to za rodzaj kostki jest. Można w ogóle taką dostać ?
Hugo - 18-02-2015, 14:32
drexvs, z tego co się orientuję jest taka sama do halogenów od wersji GLS (zwykłych przed liftem), SE i Elegance.
|
|
|