Nasze Miśki - Avance Wagon "Galanter" RE_man'a
Krzyzak - 10-10-2023, 06:52
A widzisz - a pod postem Karola (na fejsie) ktoś bardzo zachwalał mondeo 4... - tymczasem miałem okazję jeździć takim z 2.0 tdci i niczym nie zachwyca (poza ilością miejsca) a prowadzenie nawet gorsze.
Hugo - 10-10-2023, 15:47
Krzyzak, z tym prowadzeniem to przegiąłeś, niewiele jest aut tak przyjemnych w prowadzeniu jak Fordy.
Krzyzak - 11-10-2023, 08:33
Mi się lepiej rekinem jeździło - mam przecież mazdę na płycie mondeo 4 i na codzień mam tę "przyjemność". Tam, gdzie rekin szedł 90 tam mazdą wolę powyżej 70 się nie wygłupiać.
Marcino - 11-10-2023, 11:12
Krzyzak napisał/a: | Tam, gdzie rekin szedł 90 tam mazdą wolę powyżej 70 się nie wygłupiać. |
Bo to wysokie MPV które sie buja na boki w zakretach. Mondeo to inna bajka a te nowe z automatem a nie powiershit... to tez bajka.
Hugo - 11-10-2023, 21:24
No właśnie, Mazda 5 a Mondeo to zupełnie co innego.
sampler - 12-10-2023, 07:28
Krzyzak napisał/a: | Mi się lepiej rekinem jeździło - |
Tak zapytam miałeś Galanta na Eibachu? Bo zwykły Galant w prowadzeniu na pewno się nie wyróżnia.
Hugo - 12-10-2023, 07:37
sampler, na seryjnym zawieszeniu i kołach 15" ja się boję jechać Galantem szybciej niż 80 km/h, o zakrętach nie wspomnę.
Krzyzak - 12-10-2023, 08:48
Hugo napisał/a: | na seryjnym zawieszeniu i kołach 15" ja się boję jechać Galantem szybciej niż 80 km/h | niepotrzebnie
ja żadnym mistrzem kierownicy nie jestem, jednak znacznie lepiej mi się jeździło Galantem niż mondeo 4
wielowahacz robi robotę jak to mówią
RE_man - 29-10-2023, 16:08
robertdg napisał/a: | RE_man napisał/a: | A powód jest prosty, przesiadka do V70 | Nikt normalny nie zamieni Galanta na MondeŁo w skórze Łosia, chyba że napędza go B6304T2/4 |
A skąd wiesz o którym V70 mowa ?
Krzyzak napisał/a: | A widzisz - a pod postem Karola (na fejsie) ktoś bardzo zachwalał mondeo 4... - tymczasem miałem okazję jeździć takim z 2.0 tdci i niczym nie zachwyca (poza ilością miejsca) a prowadzenie nawet gorsze. |
Mondeo 4 niczym nie nie zachwyciło, a przesiadka z 6 na 5 cylidnrów to jednak nie to.
Cytat: | Tak zapytam miałeś Galanta na Eibachu? Bo zwykły Galant w prowadzeniu na pewno się nie wyróżnia. |
Hugo napisał/a: | sampler, na seryjnym zawieszeniu i kołach 15" ja się boję jechać Galantem szybciej niż 80 km/h, o zakrętach nie wspomnę. |
Krzyzak napisał/a: | niepotrzebnie
ja żadnym mistrzem kierownicy nie jestem, jednak znacznie lepiej mi się jeździło Galantem niż mondeo 4
wielowahacz robi robotę jak to mówią |
To powiem tak, w swojej klasie czy to Galant na serii na 15"/17" czy to obniżony, to ten wóz robi niesamowitą robotę w prowadzeniu, ale nie polecam sprawdzać co się dzieje jak przekroczysz granicę, bo wtedy ten wóz jest strasznie ciężki do opanowania. Słowem nie wybacza błędów.
robertdg - 29-10-2023, 20:22
RE_man napisał/a: | A skąd wiesz o którym V70 mowa ? | Każdy ma jakieś logiczne podejscie do selekcji, ja bym wybrał, bo:
-przyzwoite prowadzenie,
-duzo sprawdzonych rozwiazan mechanicznych
-wygląd jedni lubia opadajacy tył inni wola jak im pelnowymiarowa lodowka miesci w bagazniku przy zaknietej klapie
- wizualny przecietniak z potencjałem
RE_man - 24-03-2024, 19:21
robertdg napisał/a: | RE_man napisał/a: | A skąd wiesz o którym V70 mowa ? | Każdy ma jakieś logiczne podejscie do selekcji, ja bym wybrał, bo:
-przyzwoite prowadzenie,
-duzo sprawdzonych rozwiazan mechanicznych
-wygląd jedni lubia opadajacy tył inni wola jak im pelnowymiarowa lodowka miesci w bagazniku przy zaknietej klapie
- wizualny przecietniak z potencjałem |
To powiem tak, dla mnie Volvo zawsze było wyznacznikiem kombiaka, a potem stwierdziłem że dlaczego mam sobie nie sprawić Szwedzkiej definicji VR4 .
Miałem szybko wyglądającego Galanta, a teraz mam szybko jeżdżące V70. Można powiedzieć że to chyba jedyny z tych lat sleeper w kombi, bo cała reszta jego konkurentów raczej należy do tych krzykliwych.
A z dniem dzisiejszym ogłaszam iż temat jest do zamknięcia. Galant tyg temu zmienił właściciela .
Tutaj możecie zobaczyć jak się prezentował w dzień sprzedaży https://www.instagram.com/_so_wagon_/
Rafal_Szczecin - 28-03-2024, 18:30
RE_man napisał/a: | To powiem tak, dla mnie Volvo zawsze było wyznacznikiem kombiaka, a potem stwierdziłem że dlaczego mam sobie nie sprawić Szwedzkiej definicji VR4 .
|
S80 z V8mką pod maską to jeden z lepszych samochodów jaki miałem
Krzyzak - 29-03-2024, 06:49
O proszę - któż nam się tutaj pojawił
Rafal_Szczecin - 29-03-2024, 18:06
Krzyzak napisał/a: | O proszę - któż nam się tutaj pojawił
|
jeżeli mowa o mnie, to w miarę regularnie zaglądam, tylko się nie wypowiadam
tak patrzę to zaraz będzie 19 lat jak dołączyłem na forum ...
robertdg - 06-04-2024, 08:31
Rafal_Szczecin napisał/a: | RE_man napisał/a: | To powiem tak, dla mnie Volvo zawsze było wyznacznikiem kombiaka, a potem stwierdziłem że dlaczego mam sobie nie sprawić Szwedzkiej definicji VR4 .
|
S80 z V8mką pod maską to jeden z lepszych samochodów jaki miałem
Obrazek |
Niestety wagon nie zostal mianowany do posiadania jakże zacnego V8
|
|
|