Nasze Miśki - Srebrna Kuna czyli następca Białej strzały C50 :-)
KamilZ - 26-03-2017, 23:27
A teraz mała sesja zdjęciowa. Dzisiaj było ciepło więc ruszyłem w plener
Krzyzak - 27-03-2017, 08:35
5% to masz na myśli, że zaciemnienie 95% - ja o 60-80 to pisałem właśnie o zaciemnieniu
auto daję do osoby, która robi to na codzień - ostatnio nalejałem naklejki z logo firmy i wiem jedno - nie chcę się w to bawić
pewnie bym zniszczył z 5 zestawów i kosztowo wyszłoby na to samo
KamilZ - 27-03-2017, 10:15
Hahaha, naklejki to nie problem jak masz przenośnik. Ja wszystkie sam naklejalem wartości podawane są w procentach przepuszczalnosci promieni słonecznych ale idąc Twoja myślą to o to samo nam chodzi.
Krzyzak - 27-03-2017, 11:59
KamilZ napisał/a: | jak masz przenośnik | raczej nie mam, chociaż nie wiem co to jest
KamilZ - 27-03-2017, 13:30
To taka folia przezroczysta do której przyklejasz naklejki i przenosisz je na auto to tak w skrócie
KamilZ - 16-04-2017, 19:18
Postów nie ma za dużo ale cały czas coś robię
Na tą chwilę powiekszylem wlot kolektora ssacego pod większą przepustnicę. Założyłem na przód zawieche od Lancera Evo więc różnica ogromna bo laga zamiast 22 mm ma teraz 40 do tego stoi dużo wyżej więc będę musiał coś pomyśleć aby go obniżyć. Teraz nawet cm nie można ugiać przodu. Tył będę musiał przerobić a szczególnie musi być tuleja wstawiona bo są widełki na dole.
A teraz zdjęcia
Zrobiłem otwór na maxa czyli 60 mm a było 50 mm
A tutaj zakupy
KamilZ - 21-05-2017, 19:37
Witajcie, jeżeli ktoś jeszcze to czyta
Z ostatnich zmian jakie zrobiłem to większa przepustnica od galanta 2.0v6 (prawdopodobnie) ale na krokowym od ca 1.6.
Niestety nie było łatwo bo silnik napił się trochę płynu chłodniczego bo przepustnica puściła gdzieś bokiem więc musiałem odłączyć podgrzewanie przepustnicy i zamknąć obieg.
To jest dobre narzędzie to rozwiercania kolektora
Zrobiłem też wydech czyli:
- wycięty katalizator
- wstawiony tłumik końcowy Remusa po przeróbkach
według mnie za bardzo wystaje za zderzak.
Z tyłu prezentuje się lepiej
Na tył poszły sprężyny od Evo i poduszki od lancera bo są wyższe. Przód jest za twardy więc muszę założyć trochę bardziej miękkie sprężyny.
mkm - 21-05-2017, 20:19
No wydech jest grubo za daleko możesz nim haczyć na wstecznym lub podczas jakiś nieprzewidzianych zwiedzań...
Czyta czyta
KamilZ - 21-05-2017, 20:37
Ogólnie miał być bardziej schowany ale po przyspawaniu mocować itp. wyszedł za daleko a że było już późno to tak zostało.
Pewnie to przerobię za jakiś czas
Fragu - 22-05-2017, 09:50
Ktoś tam czyta, ale żadnych dzwonów - nudy
Krzyzak - 22-05-2017, 12:42
czytam i ja
KamilZ - 26-05-2017, 20:37
Tak słychać mój wydech Remusa bez katalizatora. Najlepiej słuchać na głośnikach/kinie domowym bo na telefonie nie ma tego efektu sami oceńcie czy głośno czy nie i czy ładnie czy raczej słabo
[youtube]https://youtu.be/2wOyKOGajFA[/youtube]
KamilZ - 07-06-2017, 22:37
Dzisiaj kolejne mody, wpadł przeplywomierz od Galanta 2.0,carismy o numerze 481. Różnica wydaje się nie wielka ale na plus bo w górnej partii obrotów jakby szybciej się wkreca. Wywaliłem stożek i wsadzilem oryginalną puszkę filtra powietrza z normalnym filtrem ale dopływ powietrza jest tylko z rury która wychodzi w zderzaku.
Cały czas się zastanawiam nad wymiana wtryskow na oryginalne...
W piątek może przyjedzie świnka więc będę próbował to podłączyć i mam nadzieję że będzie lepiej
Jak wszysko ustawie to jadę na hamownie i wszysko będzie jasne.
Jeszcze przed tym muszę zmienić sprężyny na bardziej miękkie bo jednak te od Evo nie uginaja się praktycznie wcale.
KamilZ - 14-06-2017, 20:20
Tak na szybko 123,5 KM i 142,5 Nm czyli więcej jak seria
Wszytko wystrojone na AFR na przeplywce z gala i wtryskach od Eclipse. Zdjęcie wykresu wrzucę w wolnej chwili [/b]
mkm - 14-06-2017, 20:40
KamilZ napisał/a: | Tak na szybko 123,5 KM i 142,5 Nm czyli więcej jak seria |
Można to tak nazwać - niestety do 125KM można liczyć bonus jako błąd pomiarowy
Nie hamowałeś przed zmianami?
|
|
|