Off Topic - Chcę powiedzieć, że... część IX REKOMBINACJA
joujoujou - 28-03-2025, 13:59
Projektanci poszaleli z tymi rozmiarami. 20, 21, 22, kto da więcej?
Profile tak niskie że ich prawie nie ma, wjedzie taki w dziurę i rozpacz, bo opona przebita, felga zniszczona, a pięć złotych nie kosztuje przecież.
No ale co tam. Piątek, weekendu początek.
Marcino - 28-03-2025, 15:53
Prawda, nawet w hybeydach i elektrykach moda na duze i waskie koła.
jacek11 - 28-03-2025, 22:25
Koła kołami, a ja tu tylko chciałem po raz dwudziesty piąty w tym temacie ogłosić łikend
Yamaszka odkurzona, odpalona po zimie, jazda testowa po placu wykonana Może jutro pojeżdżę chwilkę. Jak tylko łańcuch wymyję
joujoujou - 29-03-2025, 07:07
No to szerokości!
Pobudkowa kawa wypita. Wypiłbym drugą, ale jakoś nie chce mi się wstać z kanapy żeby zaparzyć.
tościk - 29-03-2025, 11:20
Marcino napisał/a: | To też, ale samochody nie sa przustosowane technologicznie, bo jazda w trybie AUTO doprowadza do tego ze ludzie przestaja myśleć. |
To kwestia ludzi, a nie przystosowania technologicznego samochodów. Kiedyś nie było trybu auto i ludzie potrafili gałkę obsłużyć, a teraz nagle nie?
Mi w Toyocie powiedzieli, że trzeba pamiętać, że czujnik światła nie jest sprzężony z czujnikiem deszczu oraz że mgły też nie wykryje i trzeba w obu przypadkach łapskiem gałkę obrócić.
Tak samo automat do świateł drogowych, działa poprawnie w 50% przypadków.
Ale jak nie działa poprawnie, to reaguję ręcznie, żeby ludzi nie oślepiać.
Nie zliczę ile razy trafiam ciołka co jedzie za mną albo przede mną i wali nadal z daleka długimi, chociaż na bank mnie widzi...no ale se włączył automat...
To też jest dla mnie postępujący niedorozwój w społeczeństwie.
Technologia nie ma zwalniać z myślenia, tylko nam pomóc w niektórych sytuacjach.
A na pocieszenie Honda po zimowaniu śmiga aż miło Ale zdrewniał człowiek po zimie, muszę któregoś dnia na placyk pojechać, jakieś ósemki i slalomy poćwiczyć.
joujoujou - 29-03-2025, 13:02
Kawa numer dwa wypita, kawa numer trzy też. Przygotowania do grilla w toku.
[ Dodano: 29-03-2025, 12:03 ]
tościk napisał/a: | Technologia nie ma zwalniać z myślenia, tylko nam pomóc w niektórych sytuacjach. | W teorii tak. Jak jest w praktyce - wiadomo.
jacek11 - 29-03-2025, 17:03
Może jednak rozpalić tego grila? Smaka mi narobił na kiełbaskę jeden chłop z forum
Sezon motocyklowy rozpoczęty, pośmigane dzisiaj kilkadziesiąt kilometrów. Pojechaliśmy na nową odkrywkę obok Bełchatowa. Jedna z maszyn stoi obok drogi, więc jest możliwość przyjrzeć się jej z bliska. Robi wrażenie gabaryt tej koparki. Przyjechali też mili ludzie z ochrony, i poprosili abyśmy nie robili zdjęć tego ustrojstwa. Tak więc nie pokażę Wam tego kolosa.
Teraz kawa
Krzyzak - 29-03-2025, 19:55
Też wczoraj letnie założyłem do mazdy - to raczej jej ostatnie lato u mnie, to zimówek nawet nie myłem. Pozostałe auta mają wielosezon, to zmieniać nie trzeba.
Dziś otworzyłem polecaną kawę Illy intenso - wrażenia średnie. Jest ciemniejsza od MK cafe, ale to też 100% arabica, zatem moc taka sobie. 2 duże łyżeczki są ciut mocniejsze od 3 dużych MK. To co mnie zaskakuje, to kompletny brak zapachu - jakbym nic nie zaparzył. Ogólnie od MK jest to kawa lepsza i smaczniejsza, ale zerowym aromatem. Na pewno nie jest warta swojej ceny (może też wyższa, bo w aluminiowej puszce - była implozja przy otwieraniu).
Kolejna czeka na mnie KIMBO - tu już 50/50 z robustą i intensywność ma 12/13. Zobaczymy czy też się rozczaruję czy może jednak będzie lepsza, bo to chyba najtańsza oryginalna kawa z Włoch. Oczywiście relację zdam.
joujoujou - 30-03-2025, 07:12
Kawa na dzień dobry.
[ Dodano: 30-03-2025, 06:15 ]
Krzyzak napisał/a: | kompletny brak zapachu | Jesteś pewien że kataru nie masz? A może papierosy palisz? Jak pani jou zalewa kawę w kuchni to ja w salonie czuję.
jacek11 - 30-03-2025, 14:23
joujoujou, Wyślij koledze Krzyzak, paczkę kawy którą Ty kupujesz, bo może być jednak inna.
Krzyzak - 30-03-2025, 20:47
Nie palę papierosów... a na zapachy to jestem wybitnie wrażliwy, często czuję więcej niż pozostali. Wzrok tracę, to inne zmysły się wyostrzają.
Stąd kupowałem. Postanowiłem otworzyć najpierw illy, potem kimbo, bo będę miał puszkę na przechowywanie.
https://allegro.pl/oferta/kawa-mielona-illy-intenso-dark-filter-coffee-250g-15478927774
jacek11 - 30-03-2025, 21:13
Kupiłem ją sobie dla hecy Zobaczymy co ze mnie za kawiarz
joujoujou - 31-03-2025, 00:51
Dobry wieczór i dobra kawa.
Marcino - 31-03-2025, 08:22
Dzien dobry w pniedziałek.
Kawa musi być bo wekend owocnie spedzoony. Zamontowane okna w kampervanie. Ustalone siedzenia i zmiana ilości miejsc i przeznaczenia, Od tego tygonia zaczynam rozbebeszanie kabiny, wygłuszanie i ocieplanie.
joujoujou - 31-03-2025, 11:41
Szacun. W życiu by mi się nie chciało. No, może z 15 lat temu to jeszcze jeszcze. Teraz poza wymianą oleju i kół (zima/lato) kompletnie nic więcej nie robię.
|
|
|