To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

Flacha - 13-07-2011, 12:19

Właśnie zerknąłem na stronę Hondy i rzeczywiście można za okolu 60 kupić ale 1.4 tak jak mówisz. Według danych na stronie 13 s do setki . No i mniejszy i lżejszy od prawdziwego japońca 8) . A w cenie okolo 60 to wole SB z silnikiem 1.6 ..
gzesiolek - 13-07-2011, 13:24

jesli 1,4 100KM to juz wolalbym City, ale to sedan i jeszcze nie wiem czy nie zrezygnowali, bo im kanibalizowal nieco sprzedaz Civicow...
A nowa City byla calkiem sympatycznym autem, jesli chodzi o obszernosc porownywalnym do wielu kompaktow... no ale od Lancera mniejsza...

Civic 5D w obszernosci wcale nie ustepuje Lancerowi SB, a bagaznik ma wiekszy...
ale waga mniejsza... jednak 1,4 100KM nadaje sie tylko do miasta i nie mial porownania jak jezdzilem na probnych do Lancera 1,5 109KM
Za to 1,8 to inna bajka... wg mnie w parze skrzynia 6 biegow to cos czego w Lancerze brakuje...

no i wersja Comfort Civica to cos pomiedzy Informem i Invite w Lancerze, no i Honda ma zawsze wliczony kolor w cene...
wiec jakby sprzedawali Civica Comfort 1,8 za max 65k to brac, nie zalowac... ale za 70k to jednak przeplacanie... :lol:

RalfPi - 13-07-2011, 14:33

Nawet za 65k nie wiem czy bym się skusił... Lancer jest większy, bezpieczny, ma silnik przystosowany do inst. LPG i.. jest z Japonii:)
Jednak patrząc krótkoterminowo- ten silnik Hondy 1.8... To może być coś:)

Flacha - 14-07-2011, 16:10

Próbował ktos porownac Chevroleta Cruze do Lancerka SB? Ciekaw jestem jak wypada porownanie. We wrzesniu ma pojawic sie cruze w wersji hatchback
Cruze

Oglądałem w salonie wersje sedan i samochód naprawdę ciekawie wygląda. Sylwetkę ma tez trochę taka agresywna jak lancerek.

RalfPi - 14-07-2011, 18:48

Wszystko fajnie.. Tylko to jest "szewrolet"... A Lancer to Japoniec - jakoś mam większe zaufanie do Japończyków jak do innych marek..
Cenowo Cruze wypada moim zdaniem lepiej..

mjsystem - 14-07-2011, 19:24

Flacha napisał/a:
Próbował ktos porownac Chevroleta Cruze do Lancerka SB

W USA jest takie powiedzenie:
"lepiej pchać Forda niz jeżdzić chevroletem" :twisted:

Hubeeert - 14-07-2011, 19:45

Marian_K napisał/a:
Pojeździsz Hubeeert trochę sportbackiem to wtedy porozmawiamy
No tak się składa, że kilka tysięcy km za kółkiem SB 1.8 mam za sobą.
Moje wrażenia są takie, że to dupowóz ;-) a najbardziej przeszkadza mi zbyt miękko zestrojone zawieszenie kół i silnika oraz sam silnik który zbyt szybko ma odcinkę - tzn jest zbyt cywilnie zestrojony w porównaniu do moich Colt/Mirage i Galanta GTi...

No ale ja mam specyficzny styl jazdy ;-)

cabaniarz - 14-07-2011, 19:50

RalfPi napisał/a:
Wszystko fajnie.. Tylko to jest "szewrolet"... A Lancer to Japoniec - jakoś mam większe zaufanie do Japończyków jak do innych marek..
Cenowo Cruze wypada moim zdaniem lepiej..

Cruze to made in korea, w sumie niedaleko od japan ale to chyba nie to :D
Ale mimo wszystko wygląd przyciąga wzrok, nie tak jak lancerek ale ma coś w sobie.

Marianekk - 15-07-2011, 00:17

Flacha napisał/a:
Próbował ktos porownac Chevroleta Cruze do Lancerka SB?

Zewnętrznie Lancer wygrywa w podskokach ,ale wnętrze Cruza przygniata Lancera.
Cenowo przynajmniej w BE ta sama polka żadnej prawie różnicy choć Cruze niema teraz
żadnego silnika który by mnie zaciekawił (chodzi o moc i musi być diesel).
Pozdrawiam
Marian

RalfPi - 15-07-2011, 07:56

Marianekk napisał/a:
Flacha napisał/a:
Próbował ktos porownac Chevroleta Cruze do Lancerka SB?

..ale wnętrze Cruza przygniata Lancera.
Marian

Aj tam, aj tam:) Sporo osób narzeka na wnętrze Lancera - a według mnie jest proste, bez bajerów, ma dobrą funkcjonalność - pokrętła na miejscu, CD też, przyciski wszystkie ergonomicznie rozmieszczone, schowek pod łokciem i główny - bardzo przydatne - dodatkowo składane tylne siedzenia i (nie wiem czy to cecha tylko Lancera) swego rodzaju "podwójny" bagażnik - składający się z części dolnej (np. na butlę gazową) i części górnej, właściwej.
A wracając do wnętrza jeszcze sobie plastików nie zarysowałem, jedynie tapicerkę z tyłu i materiał na "suficie":(
A dwóch współpracowników ma Cruze'y.. i dla mnie są "bez szału". Jakaś alternatywa w dobrej cenie...

Marian_K - 15-07-2011, 10:33

Hubeeert napisał/a:
No tak się składa, że kilka tysięcy km za kółkiem SB 1.8 mam za sobą.
Moje wrażenia są takie, że to dupowóz ;-)
No bo to przecież jest dupowóz :D . Klasyczny kompakt, samochód rodzinny, nic więcej. Gdyby miał torchę lepiej zestrojony silnik/skrzynię w zakresie niskich obrotów to moim zdaniem byłby bardzo udany dupowóz :D
Hubeeert napisał/a:
najbardziej przeszkadza mi zbyt miękko zestrojone zawieszenie kół i silnika oraz sam silnik który zbyt szybko ma odcinkę - tzn jest zbyt cywilnie zestrojony w porównaniu do moich Colt/Mirage i Galanta GTi...
Czyżbyś i Ty myślał że kupiłeś EVO? :P
Hubeeert - 15-07-2011, 11:03

Nie, po prostu lubię samochody mniej komfortowe za to bardziej "wyraziste"
A SB nie kupiłem ja tylko moja kobieta :-)

Flacha - 15-07-2011, 13:57

Cruze hatchback

To tak jak by kogoś zainteresowało :)

mjsystem - 15-07-2011, 16:44

Flacha napisał/a:
To tak jak by kogoś zainteresowało

To już wole pchać forda :twisted:

macior - 15-07-2011, 22:51

Hubeeert napisał/a:
oraz sam silnik który zbyt szybko ma odcinkę

zdecydowanie! w momencie gdy zaczyna się zabawa nastepuje odcięcie (cochones)
ja poproszę obroty do 9 tys!!!