[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
Marianekk - 08-03-2011, 15:22
michaello napisał/a: |
Oj, chyba nie! Lancera sprzedaje sie w roznych konfiguracjach w zaleznosci od rynku |
Na rynek europejski wszystkie sa praktycznie takie same mogą się różnic tylko szczegółami typu webasto w Skandynawii,ale zewnętrznie to samo.
Pozdrawiam
Marian
racer1972 - 16-03-2011, 18:32
jac A po co kupować nakładkę rury skoro jest w standardzie? Ja tylko nie mogę odżałować,że ruskie mogą kupić wersję 4x4... A jak ktoś uważa,że tylni spojler nie pasuje to niech sobie zobaczy jak SB łyso (dosłownie i w przenośni) bez niego wygląda (najtańsza wersja chińska)...
Pamiętam też słowa kumpla po zakupie "spoko fura ale ty jako fan rajdów nie wybrałeś sedana?" zwróciłem uwagę,że odwieczna konkurencja czyli Subaru imprezkę,też sheczbekowało...
Mikuc - 17-03-2011, 10:46
Nie wiem co chcecie od tyłeczka SB wszystko zależy jak się patrzy
Jak od dołu to i sedan brzydal
maddob - 21-03-2011, 08:26
Mój zakup LANCER'a był dość dziwny, jeśli wręcz nie szalony bo nie potrzebowałem auta. Przypadkowo znalazłem auto 4 miesięczne z polskiego salonu ( 6000km przebiegu ), jedyny mankament to przetarty lewy bok... ale cena czyni cuda. Zapadła decyzja, jadę obejrzeć... obejrzałem i zabrałem Dla mnie nie było ważne czy to SPOTRTBACK czy SEDAN, ważne że to MITSUBISHI. Jedni wolą córki a inni teściowe Nie ukrywam, za pół roku będę sprzedawał LANCERA bo mam zamiar kupić ASX ( jest na pierwszym miejscu listy wyborczej ) lub ewentualnie MAZDA 6 KOMBI lub AUDI A4 AVANT... oczywiście jak zwykle szukam okazji.
el_diablo - 21-03-2011, 09:11
Niedawno właśnie jechałem Audi A4 Avant i z zaskoczeniem muszę stwierdzić, że w porównaniu z Lancerem jest ciasne.
racer1972 - 22-03-2011, 11:49
No cóż długość auta przekłada się na ilość miejsca w kabinie a tego jest tyle co w klasie średniej a nie kompakcie... Gdyby nie mocno opadająca linia dachu i zadarcie tyłka byłby też wielki bagażnik... Cóż nie można mieć wszystkiego a auto idealne nie istnieje...
gzesiolek - 22-03-2011, 11:58
racer1972, jakby Mitsu zrobilo Kombi na tej platformie, spokojnie by sprzedalo z 500 Lancerow wiecej... a udzial kombiakow w sprzedazy wg mnie bylby znaczacy...
racer1972 - 22-03-2011, 12:17
Też tak myślę bo chciałem właśnie kombi... Niestety marketing robi swoje i małpują Subaru,które zrezygnowało z kombi w Imprezie... Ah te STI z kratką...
bastek - 14-02-2012, 18:51
my z gzresiolkiem nadal po kilku latach wolimy sedany. ktoś zmienił zdanie?
beti - 14-02-2012, 19:07
Mi się już nie podobają ani sedany ani sportbacki.
mjsystem - 14-02-2012, 19:08
bastek1 napisał/a: | my z gzresiolkiem nadal po kilku latach wolimy sedany. ktoś zmienił zdanie? |
Jako, że kupowałem auto z kratą, nie miałem wyboru. Zresztą Mitsubishi jako tako tez był tylko alternatywą. Wybór był na tamte czasy słuszny. Dziś nie zastanawiałbym się nad sedanem czy sportbackiem ale nad inną marką. Niestety...
RalfPi - 14-02-2012, 19:13
Oo.. a to jaką marką - uchyl rąbka tajemnicy - ja póki co to z "miczubuszi" jestem MEGA zadowolony i raczej bym nie zamienił - owszem - Honda 1.8 kusi przyspieszeniem.. ale jednak wolę Mitsu.
Uwex - 14-02-2012, 19:14
Ja tam nadal wolę Sportbacka. Chociaż ostatnio odkryłem przypadkiem jedną rzecz, która przemawia na korzyść sedana. Nie będę się rozdrabniał co do przyczyny tego zdarzenia, ale powiem tylko, że były w to zamieszane 3 osoby (co było główną przyczyną).
Miejsce akcji: podwórko, wjazd do garażu; czas akcji- wieczór (na podwórku ciemno, lampy uliczne nieczynne- druga przyczyna; akcja- powrót z zakupów. Podjeżdżamy pod garaż, jeden otwiera drzwi garażowe, drugi(a) otwiera drzwi do domu, trzeci zaczyna wynosić zakupy z bagażnika, potem już nie wiadomo kto co robił- ktoś się pyta: wszystko? Wszystko! No to ktoś wsiada do auta i wjeżdża do garażu. Wszystko niby OK, tylko mały drobiazg- otwarty bagażnik! Nie chcielibyście słyszeć tego huku, gdy otwarta tylna klapa przywaliła w górną futrynę drzwi. I to jest właśnie ta przewaga sedana- można wjechać do garażu z otwartym bagażnikiem.
I jeszcze mały konkurs- kto zgadnie jakie zniszczenia powoduje taki "bezmózgowy" wjazd ? Ciekawy jestem Waszych domysłów.
RalfPi - 14-02-2012, 19:20
No to faktycznie... mi się zdarzyło otworzyć bagażnik (piąte drzwi) jak miałem bramę(klapę) garażową otwartą.. otarełem sobie trochę lakier.
1) spojler
2) szyba
bastek - 14-02-2012, 19:24
całość +zawiasy?
|
|
|