To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

swinks_UK - 07-12-2010, 10:43

Darek, to raczej problem wielkości tarcz. Jak ma takie jak trzeba, które nie będą za małe do zacisków evo, i do tego 4 otworowe, to ok.
Może są takie.

BeNeK - 07-12-2010, 13:36

nonono^^ będzie się działo :) Czekamy na końcowy efekt! Jak się domyślam prędko on nie nastąpi , ale trzeba być cierpliwym i wytrwałym a miś odwdzięczy się na 1000% wrażeniami z jazdy!! Życzę wytrwałości i mam nadzieje że będziesz nam wszystko relacjonował !
Wszyc - 07-12-2010, 17:36

BeNeK napisał/a:
le trzeba być cierpliwym i wytrwałym

Wszystko rozbija się o pieniądze tylko :D :D

Kleju - 07-12-2010, 18:39

Chwilę mnie nie było a jakie zmiany :D Silnik się super prezentuje.

swinks_UK napisał/a:
to raczej problem wielkości tarcz. Jak ma takie jak trzeba, które nie będą za małe do zacisków evo, i do tego 4 otworowe, to ok.
Może są takie

;) Ja mam zaciski z evo III a tarcze o wielkości 286mm i 4x100 (evo IV: 276mm lub 294mm)

Krzyzak - 07-12-2010, 22:23

Cytat:
;) Ja mam zaciski z evo III a tarcze o wielkości 286mm i 4x100 (evo IV: 276mm lub 294mm)

Galant ma 4x114.3

Kleju - 07-12-2010, 23:20

Krzyzak napisał/a:
Galant ma 4x114.3

To też mam taki rozstaw :D

4x100 i 4x114,3

Wszyc - 08-12-2010, 14:08

heh spokojnie spokojnie :P ja nie wiem czy ten mój samochód w ogóle będzie jeździł a tu dywagacje o hamulcach :P ja nie wiem czy silnik będzie pasował na łapy czy go odpalę czy naprawdę jest w dobrym stanie czy osprzęt działa czy to w ogóle podłącze wszystko :D i czy kiedy kolwiek w życiu po takim swapie uda mi się sprawić by nie wywalała mi kontrolka check engine :D no chyba że jej w ogóle nie podłącze :D :D :D

Jak ten silnik w ogóle będzie pasował to możemy już świętować :P teoretycznie nie jestem pierwszy który to robi ale też nikt nie montował go ze skrzynią z diesla pewnie ma identyczną obudowę jak każda inna skrzynia do rzędówki w galu E5 alee jeżeli jednak nie to może być zonk :D że tak powiem idę na żywioł za pewne jestem pierwszy na świecie kto robi taki swap w E57A :D

mitsu_pl - 08-12-2010, 17:06

Jak kompa podłączałem, to żadnych błędów nie pokazywało, parametry (typu: sonda, przepływka itp.) były też ok, więc powinno tak pozostać...
Wszyc - 08-12-2010, 18:20

A co było przed to jedno teraz komp będzie w całkiem innym samochodzie podłącze mu tylko wiązkę silnika i zegary być może coś więcej do niego szło jeszcze i będzie mi wywalał check engine bo mu czegoś brakuje :P a za nim dojdę do tego o co chodzi to wiesz :D odpalić ten silnik to nie będzie problem raczej gorzej później z całą resztą by to działało jak by to fabryka zmontowała :D żebym chociał wcześniej miał benzynę to pół biedy ale przy swapie z diesla na benzyne nie wierze że nie wywali check engine :D
Wszyc - 08-12-2010, 18:31

Doszła do mnie nowa łapa silnika wraz z mocowaniem ale niestety nie obyło się bez problemów ale wiedziałem o tym już koledzy z USA mnie uprzedzili :P

Trzeba było uciąć jedno mocowanie łapy silnika do bloku gdyż w 4G63 pompa wody przeszkadza :P

i jak widać teraz pasuje :P

robertdg - 08-12-2010, 18:40

Rzeźbisz :D
Wszyc - 08-12-2010, 18:42

pfff aj czepiasz się :D pomaluje nikt nie pozna :D
Owczar - 08-12-2010, 19:38

A co z kolektorem wydechowym? Gdzie oryginalnie była lambda w tym silniku?
Wszyc - 08-12-2010, 19:41

Masz było na 2 strony wcześniej wszystko masz widoczne jak na dłoni Owczar :P

a czy kolektor zbiegnie się w tym samym miejscu co mój wydech to mnie to interesuje jak zeszło roczny śnieg bo wydech będzie custom :P orurowanie to samo co w oryginale tylko zrobię nowe bo moje się zbytnio utleniło :P a tłumiki przelot :P

BeNeK - 08-12-2010, 20:45

Wszyc, wydech przelotowy czyli masz na myśli prosto z kolektora wydechowego zwykłą rurę pewnie 2,5' bez niczego sama i goła rura kwasówka ?? Ale chyba bez żadnego katalizatora to nie przejdzie przeglądu , prawd aż ?
Czytałem gdzieś na forum , nie wiem czy nawet nie na MM że ktoś tak zrobił i moc auta zamiast wzrosnąć na wolnym przelocie to spadła , nie rozumiem :D

A twój 4g63 wygląda ślicznie oby tak się sprawdzał po swapie jak wygląda ^^