[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx
fj_mike - 06-02-2011, 21:50
coolluk, zadzwoń do Matusza Hanżka i zapytaj
Na allegro ciężko znaleźć idealny zestaw za rozsądne pieniądze.
Anonymous - 06-02-2011, 22:05
coolluk napisał/a: |
rozumiem ze po 2,5 tys km ? Derpin wymieniales sam czy dales do warsztatu ? Ile kosztuje taka impreza w warsztacie ?
Tak czy inaczej chyba sie zdecyduje bo lepszej oferty nie znajde |
tak po 2,5 tys km, ale rolki przysłane przez tego allegrowicza to górna półka KOYO więc akurat nie winię go za to po prostu pech...
ceny wahają się zależnie od regionu itd...
ja robiłem u znajomego w warsztacie, po znajomości kosztowało mnie to 3stówki, gdyby miał to zrobić normalnie bez znajomości to mniej jak 500 bym nie zapłacił.
jeżeli wstrzymasz się do jutra to poszukam faktury za ten komplet i wtedy podam CI dokładką cenę paska. może warto będzie kupić zestaw od tego allegrowicza bez paska a pasek dokupić w Intercarsie firmy Conti i wtedy będziesz miał wszystko naprawdę porządnej jakości.
coolluk - 06-02-2011, 22:06
fj_mike napisał/a: | coolluk, zadzwoń do Matusza Hanżka |
Jakies blizsze namiary moze nick napisalbym pw
fj_mike - 06-02-2011, 22:09
coolluk napisał/a: | Jakies blizsze namiary moze nick napisalbym pw |
www.all-parts.pl
coolluk - 06-02-2011, 22:10
Derpin napisał/a: | jeżeli wstrzymasz się do jutra to poszukam faktury za ten komplet |
super nie ma problemu narazie orientuje sie w temacie ale na pewno tego nie unikne auto mialo wymiane rozrzadu przy 165tys teraz ma 245tys to duzo tlumaczy. Czy dobrze rozumuje ze pasek widac golym okiem (nie ma oslony) jest tak jakby przed paskiem alternatora ? Widac ze jest juz popekany
m6riano - 06-02-2011, 22:11
coolluk napisał/a: | fj_mike napisał/a: | coolluk, zadzwoń do Matusza Hanżka |
Jakies blizsze namiary moze nick napisalbym pw |
http://www.all-parts.pl/
rozrząd w ea2w tutaj, koszt 300zł:
http://dobrymechanik.net/...zawa/tomar.html
fj_mike - 06-02-2011, 22:12
coolluk napisał/a: | Czy dobrze rozumuje ze pasek widac golym okiem (nie ma oslony) jest tak jakby przed paskiem alternatora ? Widac ze jest juz popekany |
Jest pod osłoną. Nie widać go.
coolluk - 06-02-2011, 22:16
to co to za pasek przed alternatorem taki szerszy wieloklinowy ??
fj_mike - 06-02-2011, 22:18
coolluk napisał/a: | to co to za pasek przed alternatorem taki szerszy wieloklinowy ?? |
wspomaganie, AC
coolluk - 06-02-2011, 22:22
A tak rzeczywiscie idzie przeciez przez pompe wspomagania moje niedopatrzenie sorry, a tak przy okazji latwo go wymienic samemu ??
fj_mike - 06-02-2011, 22:32
coolluk napisał/a: | a tak przy okazji latwo go wymienic samemu ?? |
A robiłeś już to kiedyś?
Zależy od praktyki
coolluk - 06-02-2011, 22:44
fj_mike napisał/a: | A robiłeś już to kiedyś? |
W oplu vectrze A w mazdzie 626. W oplu Vectrze B trzeba zdjąc kawalek zawieszenia
Pytam bo rozne potrafia byc niespodzianki. Czasami dobrze miec kanal itd.
fj_mike - 06-02-2011, 22:47
coolluk napisał/a: | Czasami dobrze miec kanal itd. |
Bez kanału jest możliwe ale mega trudne.
Dasz radę z wymianą w fałce
Będzie trochę zabawy z wymianą pompy wody, trzeba popuścić pompę wspomagania i kompresor AC.
robertdg - 06-02-2011, 22:47
coolluk napisał/a: | a tak przy okazji latwo go wymienic samemu ?? | manual w ręke, zestaw dobrych kluczy, imadło, młotek, żaba i dasz rade
coolluk - 06-02-2011, 23:03
hehe Panowie wymiany rozrzadu w Misku to ja sie nie podejme nie mam dobrych warunkow to po 1. Po 2 nie darowalbym sobie jakbym cos zrobil zle zwlasza ze jest tam ten hydronapinacz itd. Nie znam tematu. Chodzi mi bardziej o samodzielna wymiane paske wieloklinowego na pompie wspomagania.
|
|
|