Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85
swinks_UK - 28-06-2011, 22:43
koszmarek napisał/a: | kochany, a flaszkę czego? :> |
Już po mnie...
Kobita się wzięła za robienie dila
Nawet dobry browar nie jest zły
swinks_UK - 28-06-2011, 22:46
Maretzky85 napisał/a: | Właśnie cały pic polega na tym, że wastegate actuator jest pomiędzy wiatrakami, i nie problem jest sama grubość całego wiatraka, co grubość obudowy
|
A tej blachy "zaślepki" na chłodnicy nie dałbyś rady dorobić? Wiesz kawał blachy stalowej, przycinasz po 1 cm za dużo na bokach, potem wycinasz dwie dziury na wiatraki i z tych 1cm robisz zakładki do środka. Migomatem zakładki zespawać, dorobić uchwyty do chłodnicy, przewiercić otworki na mocowanie wiatraków i cały panel jak cud malina.
koszmarek - 28-06-2011, 22:52
swinks_UK napisał/a: | koszmarek napisał/a: | kochany, a flaszkę czego? :> |
Już po mnie...
Kobita się wzięła za robienie dila
Nawet dobry browar nie jest zły |
Nie martw się z ciotką nie zginiesz A na pewno coś wymyślimy dobrego
Maretzky85 - 29-06-2011, 08:49
swinks_UK, ale jeszcze trzeba zrobić wzmocnienia z mocowaniami na silniki wiatraków
W sumie pomysł zacny, ale nie wiem czy tyle czasu będę miał Ale możliwe że spróbuje :>
Maretzky85 - 01-07-2011, 21:29
swinks_UK, nie robiłeś jakiś czas temu z doktoratu na temat najbardziej efektywnego AFR ?
swinks_UK - 01-07-2011, 22:39
Robiłem
W sumie kilkanaście "biegów" na rolkach i porady od gości którzy stroją autka startujace w Time Attack Series...
swinks_UK - 01-07-2011, 22:56
Marek, zrób na początek maxa na 11.2 przy high load. To taki poziom bezpieczeństwa. Jak już wszystko poustawiasz i zgrasz na tip-top, to wtedy możesz próbować podciągnąć do 11.8. Dalej bym nie ciągnął na siłę i sprawdził jak strojone są modyfikowane mapy z Evo 4 - 6 serii.
Idealny afr na uzysk mocy to 12.1 do 12.4, ale w 6a13tt już robi sę cholernie gorąco i stuki już pojawiają się od 11.8. Tak, że nie ma marginesu na zabawy z katem zapłonu. W 4G63T ponoć nie jest tak tragicznie, więc jak nie będziesz miał stuków to możesz podciągnąć dalej odrobinę, ewentualnie zacząć zabawę z kątem zapłonu.
Acha, weź też pod uwagę, ze strojenie przez Evoscana na drodze ma spory margiones błędu, więc lepiej ostrożnie w ustawieniach. Ten końcowy etap wychuchany to zostaw sobie na dłuższą sesję na rolkach, nic tego nie zastąpi.
rosomak1983 - 02-07-2011, 01:18
Maretzky85, podciagasz doładowanie itp ???
Maretzky85 - 02-07-2011, 08:31
rosomak1983, nie
Mam zamiar poprawić seryjną mapę
swinks_UK, no Właśnie tak coś mi się zakodowało, że okolice 12
Seryjna mapa już w najwyższych wartościach potrafi podlać do 9.6 AFR, a przy po prostu mocniejszym wciśnięciu gazu leje 10.5
Mam teraz eproma z Galanta vr4 pewnie w wersji JDM, gdzie mapa zapłonu jest mocno wyżyłowana I Podejrzewam, że nie bardzo na nasze paliwo... Nawet V-power Racing nie pomaga na cofanie zapłonu
Co do Evoscana - u mnie nie ma takiej możliwości Mam do dyspozycji AFR, EGT, a do zczytywania info z kompa mam Dataloggera ...
A żeby zmienić mapę muszę wymienić eprom
I tu może by była jeszcze jedna prośba do Ciebie swinks_UK,
http://www.ecmtuning.com/...&products_id=44
Tylko trzeba na złotówki przeliczyć.
No i muszę sprzedać Ecumastera DET III
Wtedy będę mógł zacząć poprawiać seryjną mapę
Hubeeert - 02-07-2011, 09:22
Marek a jak pod maską wygląda?
Maretzky85 - 02-07-2011, 22:17
Śmiesznie ?
swinks_UK - 02-07-2011, 22:19
Maretzky85 napisał/a: |
Seryjna mapa już w najwyższych wartościach potrafi podlać do 9.6 AFR, a przy po prostu mocniejszym wciśnięciu gazu leje 10.5
Mam teraz eproma z Galanta vr4 pewnie w wersji JDM, gdzie mapa zapłonu jest mocno wyżyłowana I Podejrzewam, że nie bardzo na nasze paliwo... Nawet V-power Racing nie pomaga na cofanie zapłonu
|
Typowe dla 6a13tt. Nic nie poradzisz, naprawdę ciężko jest coś sensownego ugrać na zapłonie. Lepiej zostaw te mapy z vr4 bo nie specjalnie się nadają do twojego 4g63t.
Proponuję pobrać ze strony Evoscana mapy bazowe i w różnym stopniu zmodowane z Evo. Wtedy sobie porównasz i dobierzesz tak jak być powinno.
Tutaj masz link:
http://www.evoscan.com/roms/mitsubishi/index.php
Maretzky85 - 03-07-2011, 07:24
swinks_UK, Ale tam nie ma rocznika 1991 Ani EVO 1-3
Ja mam mapy ecli na EU z 4G63T, mam też poprawione mapy, tylko nie mam programatora żeby wgrać na eprom
To nie jest takie fajne jak w EA - że wystarczy odpowiedni kabel i soft
swinks_UK - 03-07-2011, 11:07
Marku, specem od bardziej zaawansowanej elektroniki nie jestem, ale nie dałoby sie zrobić następujaco:
- wylutować eproma
- wstawić go w gniazdo od flashowania
- i załatwić go w tej podstawce.
Mówiac skrótowo, czy dałoby radę zastosować takie uniwersalne podstawki do flashu epromów, gdzie podpinasz sie przez rs232, napiecia i masy i z poziomu pc go flashujesz.
W podobny sposób grupa z CVR4 złamała 7201 z Legnum, bez wylutowania się nie dało.
swinks_UK - 03-07-2011, 11:08
Maretzky85 napisał/a: | swinks_UK, Ale tam nie ma rocznika 1991 Ani EVO 1-3
|
Evo 4 - 6 się wiele nie różni poza dodatkowymi bajerami
|
|
|