To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Śląskie - [OT Śląski]

t0m3k - 09-10-2010, 19:39

nawet wiem pod którym krzysiek przejeżdża, cała obwodnica az do zywca ma byc oddana do konca 2012 roku, obwodnica bielska miala byc budowana 2,5 roku... a 2 juz minely ;d;d;d ale chyba mi sie cos pomylilo;d i nie robią tego zagraniczne firmy ;p
krzychu - 09-10-2010, 20:12

t0m3k napisał/a:
i nie robią tego zagraniczne firmy ;p

No okazało się że jednak rodzime więc co do tych kamyczków to nie wiadomo... Szczególnie że już się im jedno uwięzło :twisted: W ciągu ulicy wyzwolenia.

A co do prac do kwietnia chyba ma być obwodnica żywca, po wakacjach obwodnica bielska, ale droga bielsko-zywiec to tak 2014 i to wstępnie bo dopiero co ruszyły prace wycinki drzewa i rozbiórek (podobno działki wykupione) ale po drodze ma być 20 kilka wiaduktów czy estakad :shock:

Koło drogi w Rybarzowicach stawiają małą betoniarnie właśnie żeby mieć blisko gdzie robić beton :shock:

Koyocik - 09-10-2010, 20:55

Czyli moje wnuki mają szansę dojechać luksusowo :D :D
mirc23 - 09-10-2010, 21:42

Oby jak najszybciej to zrobili i oddali do urzytku bo czasmi mam dość Bielska, ale potwirdzam że pracują bardzo szybko i sprawnie. Może na euro dadzą radę :D
krzychu - 09-10-2010, 21:46

mirc23 jakoś nie widzę Cię na liście od gokartów?!?!?

[ Dodano: 09-10-2010, 21:46 ]
mirc23 napisał/a:
Może na euro dadzą radę :D

Podobno straciła priorytet (inwestycja) i po EURO już raczej na pewno.

mirc23 - 09-10-2010, 23:24

Cytat:
mirc23 jakoś nie widzę Cię na liście od gokartów?!?!?

Hmmmmmmm no sam się zastanawiam czy dać wam się pobawić czy z wami powalczyć :D
A tak szczeże to sam nie wiem czy sie wyrobię, poniedziałki mam ciężkie w pracy i nie wiem czy się wyrobię, ale nie martw się jak tylko będę mogł to się pojawię :)

krzychu - 10-10-2010, 08:49

mirc23 napisał/a:
czy dać wam się pobawić czy z wami powalczyć :D

Znowu nie bądź taki wiesz.... Wydaje się że będę musiał zadzwonić do tego gościa z którym jednak przegrałeś... :twisted:

t0m3k - 10-10-2010, 20:36

co do tej obwodnicy i trasy BB - Żywiec to mam nadzieje ze skoncza to jak najszybciej i cały ruch pojdzie tam, bo mieszkam przy samej Żywieckiej i te Tiry mnei wykończą, same dziury są i chata mi sie trzęsie
mismen1980 - 11-10-2010, 14:58

t0m3k napisał/a:
co do tej obwodnicy i trasy BB - Żywiec to mam nadzieje ze skoncza to jak najszybciej i cały ruch pojdzie tam, bo mieszkam przy samej Żywieckiej i te Tiry mnei wykończą, same dziury są i chata mi sie trzęsie
a ty myślisz że obwodnica coś zmieni :?: :?: Ile już jest obwodnica Żywca w stronę Zwardonia i ... TIRy dalej na browar cisną starą drogą nawet gdy jest tam znak zakazujący 10t. U nas w Koszarawie teoretycznie pojazdy powyżej 10t nie powinny się pojawić bo z jednej i drugiej strony jest takie ograniczenie, ale jadąc z Korbielowa w stronę Suchej musieli by cisnąć do Żywca i to by im zabrało około 40km więcej a więc mało że jadą to nawet Policja nic z tym nie robi. A więc moim zdaniem jedna obwodnica nie zmieni mentalność kierowców którzy jadą byle krócej.
krzychu - 11-10-2010, 15:09

mismen1980 napisał/a:
Ile już jest obwodnica Żywca w stronę Zwardonia i ... TIRy dalej na browar cisną starą drogą

Wiesz co mam CB i często im ludzie tłumaczą że właśnie mają na obwodnice jechać. A jak cisną tą drogą to kasik indziej bo tam innego dojazdu nie ma (chyba do placu fabrycznego).

mismen1980 napisał/a:
nawet Policja nic z tym nie robi.

Wiesz co u nasz wójcina jaka jest ale zadzwoniła podobno na posterunek i powiedziała że jak coś z tym nie zrobią to doniesie że biorą łapówki i puszczają tiry. Na chwilę się szybko uspokoiło.

mismen1980 - 11-10-2010, 15:24

krzychu napisał/a:
mismen1980 napisał/a:
Ile już jest obwodnica Żywca w stronę Zwardonia i ... TIRy dalej na browar cisną starą drogą

Wiesz co mam CB i często im ludzie tłumaczą że właśnie mają na obwodnice jechać. A jak cisną tą drogą to kasik indziej bo tam innego dojazdu nie ma (chyba do placu fabrycznego).

No osobiście nieraz widziałem TIR manewrować na rondzie przy Browarnej, bo nie wiedział, bo zapomniał ... tak się tłumaczą.
krzychu napisał/a:
mismen1980 napisał/a:
nawet Policja nic z tym nie robi.

Wiesz co u nasz wójcina jaka jest ale zadzwoniła podobno na posterunek i powiedziała że jak coś z tym nie zrobią to doniesie że biorą łapówki i puszczają tiry. Na chwilę się szybko uspokoiło.
no to już druga strona medalu, ale jeżeli Policja stoi centralnie przed gminą zatrzymuje do kontroli rowerzystę żeby przebadać czy nie ma wypite a około przejeżdża praga z drzewami bez jedynej reakcji ... :?
t0m3k - 11-10-2010, 18:51

tyle ze droga zywiec - zwardon nie jest polaczona i co chwile trzeba zjzdzac itd ;d to pewnie Tirom prosciej stara droga cisnąć
mismen1980 - 12-10-2010, 13:34

nie o tę starą drogę mi chodziło. Miałem na myśli odcinek własnie koło Fabrycznej itp. w stronę Browarnej. Szczególnie Tiry do browaru tak sobie jadą na skróty. Przy czym różnica nie jest w całe tak drastyczna. Sam kiedyś sprawdzałem to różnica wynosi po obwodnicy 2,2km
t0m3k - 12-10-2010, 22:11

a no to sorki ;d nie skumalem :P z reszta kiepsko Żywiec znam ;p
Anonymous - 14-10-2010, 20:14

Ludzie, ludzie! 17 paźdzernika od 18:00 do - przynajmniej - 22:00 odbędzie się spot na parkingu M1 w Zabrzu. Link do tematu: http://forum.mitsumaniaki...p=763454#763454

Mam nadzieję na dużą frekwencję... Trzeba będzie kilka rzeczy ustalić w kwestii regionu śląskiego to raz. Dwa: można będzie zakupić gadżety oraz odebrać karty Orlen. Po trzecie: zjawią się nowe miśki na Śląsku... ;)