Śląskie - [OT Śląski]
t0m3k - 09-10-2010, 19:39
nawet wiem pod którym krzysiek przejeżdża, cała obwodnica az do zywca ma byc oddana do konca 2012 roku, obwodnica bielska miala byc budowana 2,5 roku... a 2 juz minely ;d;d;d ale chyba mi sie cos pomylilo;d i nie robią tego zagraniczne firmy ;p
krzychu - 09-10-2010, 20:12
t0m3k napisał/a: | i nie robią tego zagraniczne firmy ;p |
No okazało się że jednak rodzime więc co do tych kamyczków to nie wiadomo... Szczególnie że już się im jedno uwięzło W ciągu ulicy wyzwolenia.
A co do prac do kwietnia chyba ma być obwodnica żywca, po wakacjach obwodnica bielska, ale droga bielsko-zywiec to tak 2014 i to wstępnie bo dopiero co ruszyły prace wycinki drzewa i rozbiórek (podobno działki wykupione) ale po drodze ma być 20 kilka wiaduktów czy estakad
Koło drogi w Rybarzowicach stawiają małą betoniarnie właśnie żeby mieć blisko gdzie robić beton
Koyocik - 09-10-2010, 20:55
Czyli moje wnuki mają szansę dojechać luksusowo
mirc23 - 09-10-2010, 21:42
Oby jak najszybciej to zrobili i oddali do urzytku bo czasmi mam dość Bielska, ale potwirdzam że pracują bardzo szybko i sprawnie. Może na euro dadzą radę
krzychu - 09-10-2010, 21:46
mirc23 jakoś nie widzę Cię na liście od gokartów?!?!?
[ Dodano: 09-10-2010, 21:46 ]
mirc23 napisał/a: | Może na euro dadzą radę |
Podobno straciła priorytet (inwestycja) i po EURO już raczej na pewno.
mirc23 - 09-10-2010, 23:24
Cytat: | mirc23 jakoś nie widzę Cię na liście od gokartów?!?!? |
Hmmmmmmm no sam się zastanawiam czy dać wam się pobawić czy z wami powalczyć
A tak szczeże to sam nie wiem czy sie wyrobię, poniedziałki mam ciężkie w pracy i nie wiem czy się wyrobię, ale nie martw się jak tylko będę mogł to się pojawię
krzychu - 10-10-2010, 08:49
mirc23 napisał/a: | czy dać wam się pobawić czy z wami powalczyć
|
Znowu nie bądź taki wiesz.... Wydaje się że będę musiał zadzwonić do tego gościa z którym jednak przegrałeś...
t0m3k - 10-10-2010, 20:36
co do tej obwodnicy i trasy BB - Żywiec to mam nadzieje ze skoncza to jak najszybciej i cały ruch pojdzie tam, bo mieszkam przy samej Żywieckiej i te Tiry mnei wykończą, same dziury są i chata mi sie trzęsie
mismen1980 - 11-10-2010, 14:58
t0m3k napisał/a: | co do tej obwodnicy i trasy BB - Żywiec to mam nadzieje ze skoncza to jak najszybciej i cały ruch pojdzie tam, bo mieszkam przy samej Żywieckiej i te Tiry mnei wykończą, same dziury są i chata mi sie trzęsie | a ty myślisz że obwodnica coś zmieni Ile już jest obwodnica Żywca w stronę Zwardonia i ... TIRy dalej na browar cisną starą drogą nawet gdy jest tam znak zakazujący 10t. U nas w Koszarawie teoretycznie pojazdy powyżej 10t nie powinny się pojawić bo z jednej i drugiej strony jest takie ograniczenie, ale jadąc z Korbielowa w stronę Suchej musieli by cisnąć do Żywca i to by im zabrało około 40km więcej a więc mało że jadą to nawet Policja nic z tym nie robi. A więc moim zdaniem jedna obwodnica nie zmieni mentalność kierowców którzy jadą byle krócej.
krzychu - 11-10-2010, 15:09
mismen1980 napisał/a: | Ile już jest obwodnica Żywca w stronę Zwardonia i ... TIRy dalej na browar cisną starą drogą |
Wiesz co mam CB i często im ludzie tłumaczą że właśnie mają na obwodnice jechać. A jak cisną tą drogą to kasik indziej bo tam innego dojazdu nie ma (chyba do placu fabrycznego).
mismen1980 napisał/a: | nawet Policja nic z tym nie robi. |
Wiesz co u nasz wójcina jaka jest ale zadzwoniła podobno na posterunek i powiedziała że jak coś z tym nie zrobią to doniesie że biorą łapówki i puszczają tiry. Na chwilę się szybko uspokoiło.
mismen1980 - 11-10-2010, 15:24
krzychu napisał/a: | mismen1980 napisał/a: | Ile już jest obwodnica Żywca w stronę Zwardonia i ... TIRy dalej na browar cisną starą drogą |
Wiesz co mam CB i często im ludzie tłumaczą że właśnie mają na obwodnice jechać. A jak cisną tą drogą to kasik indziej bo tam innego dojazdu nie ma (chyba do placu fabrycznego). |
No osobiście nieraz widziałem TIR manewrować na rondzie przy Browarnej, bo nie wiedział, bo zapomniał ... tak się tłumaczą.
krzychu napisał/a: | mismen1980 napisał/a: | nawet Policja nic z tym nie robi. |
Wiesz co u nasz wójcina jaka jest ale zadzwoniła podobno na posterunek i powiedziała że jak coś z tym nie zrobią to doniesie że biorą łapówki i puszczają tiry. Na chwilę się szybko uspokoiło. | no to już druga strona medalu, ale jeżeli Policja stoi centralnie przed gminą zatrzymuje do kontroli rowerzystę żeby przebadać czy nie ma wypite a około przejeżdża praga z drzewami bez jedynej reakcji ...
t0m3k - 11-10-2010, 18:51
tyle ze droga zywiec - zwardon nie jest polaczona i co chwile trzeba zjzdzac itd ;d to pewnie Tirom prosciej stara droga cisnąć
mismen1980 - 12-10-2010, 13:34
nie o tę starą drogę mi chodziło. Miałem na myśli odcinek własnie koło Fabrycznej itp. w stronę Browarnej. Szczególnie Tiry do browaru tak sobie jadą na skróty. Przy czym różnica nie jest w całe tak drastyczna. Sam kiedyś sprawdzałem to różnica wynosi po obwodnicy 2,2km
t0m3k - 12-10-2010, 22:11
a no to sorki ;d nie skumalem z reszta kiepsko Żywiec znam ;p
Anonymous - 14-10-2010, 20:14
Ludzie, ludzie! 17 paźdzernika od 18:00 do - przynajmniej - 22:00 odbędzie się spot na parkingu M1 w Zabrzu. Link do tematu: http://forum.mitsumaniaki...p=763454#763454
Mam nadzieję na dużą frekwencję... Trzeba będzie kilka rzeczy ustalić w kwestii regionu śląskiego to raz. Dwa: można będzie zakupić gadżety oraz odebrać karty Orlen. Po trzecie: zjawią się nowe miśki na Śląsku...
|
|
|