No właśnie Kleju, jak już robisz taką perełkę to jednakowe nowe gumy na pewno dodałyby jej uroku:] A te co masz byś sprzedał. Auto wymiata w skrócie kwitując:]j-rules - 28-10-2010, 17:44
Cytat:
Auto wymiata w skrócie kwitując:]
Mam wrazenie ze nawet na kwadratowych kołach bedzie wymiatac :PWszyc - 28-10-2010, 17:54 Panowie wszystko się rozchodzi o pieniądze myślicie że Kleju by nie chciał wszystkich 4 kapci takich samych? ja wątpię Chłopak i tak się stara jak może londolut - 28-10-2010, 22:36 A mi się wydaje, że on dobrze wie co robi I wcale nie chodzi o kasę.rosomak1983 - 29-10-2010, 09:58
londolut napisał/a:
I wcale nie chodzi o kasę.
wiec o co ??? znam podejsice Kleja i jestem ciekaw dlaczego nie 4 oponki... mi by to nieco zaburzyło estetyke całosci.londolut - 31-10-2010, 11:46 rosomak1983, gadałem z Klejem na PW po moim poście Dziś będzie nowa dawka fotek więc Kleju pewnie wyjaśni co i jak Kleju - 31-10-2010, 14:05
rosomak1983 napisał/a:
ile kosztowały ????
Prawie 380zł/szt
Ale było warto Z opon jestem mega zadowolony, póki co zrobiłem 300km i wnioski:
- przy zapinaniu drugiego biegu, zero uślizgu, czuć jakby szpera była. Aż budą szarpie
- opony kleją jak szalone, wcześniej jeździłem jak wiecie na T1R ale to dobrą oponą nazwać nie można
- warte swojej ceny W następnym sezonie test na torze, ale po filmikach testowych widać że powinno być ok.
Wszyc napisał/a:
wszystko się rozchodzi o pieniądze myślicie że Kleju by nie chciał wszystkich 4 kapci takich samych?
Nie do końca Fakt kupno 4 sztuk trochę by pociągneło po kieszeni, ale póki co wydaje mi się że na tył mam 3 alternatywne komplety opon. Więc przetestuję je
rosomak1983 napisał/a:
i jestem ciekaw dlaczego nie 4 oponki... mi by to nieco zaburzyło estetyke całosci
Dla mnie najważniejszy jest przód, tutaj się muszą lepić jak szalone. Dlatego kupiłem te advan'y semi-slick. Jak będzie się zachowywał tył, sprawdzę na torze. Nie chciałbym żeby mnie na jakimś zakręcie wyprzedził
londolut napisał/a:
Dziś będzie nowa dawka fotek
Zaczynam
Bandaż założony, już wygrzany Nie zmienił koloru na szary/czarny jestem zadowolony
Tak wygląda po około 80km:
Wczoraj jeszcze zmieniłem olej na Motula V300 15W50, filtr oleju Ashika, w skrzyni olej też wymieniłem. Bo wcześniej jeździłem jeszcze na starych płynach, chciałem wypłukać jeszcze syf.
Ciśnienie oleju przy normalnej jeździe wynosi 6bar, powyżej 5500obr już 8bar Temp oleju utrzymuje się na stałeł wartości 95stC. Alarm mam ustawione na 110stC (niżej jak potrzeba) ale ani razu się nie włączył. Więc póki co chłodnicy oleju nie przewiduję. Zobaczymy w następnym sezonie jak zniesie pałowanie na torze.
Martwi mnie trochę nisko położony wydech...
I mam jeszcze jakieś filmiki, tutaj Tresorex dosiadał mojego rumaka
Na tym znowu nic nie widać, ale słychać jak się załącza mivec przy około 5500obr
A tutaj piłowanie szlifierki...
Następnym razem coś nakręce jak przymocuję statyw na sztywno, bo z ręki kręcone to ... sami widzicie. Filmiki nie oddają nawet połowy tego co się dzieje w rzeczywistości, gdzie to
dobitnie słychać mivec'a jak się załącza i ciągnie nie przerwanie do ponad 8500obr...
Wczoraj też odbyła się mała sesja Gorąco polecam naszego forumowego fotografa KowaliK spisał się na medal
Na razie nie zrobiliśmy, następnym razem. Teraz było mało czasu, auto nie posprzątane w środku, jeszcze przełącznik zespolony do ogarnięcia (póki co kierunkowskaz włączam prawą ręką). Więc jeszcze trochę dupereli jest do zrobienia.Anonymous - 31-10-2010, 15:02 Bedziesz chyba musiał kupić jeszcze 2 takie oponki na tył bo on też jest ważny i to własnie na torze.Przy lekkim tyle musisz mieć conajmniej tak samo przyczepne miękkie opony jak na przodzie, tym bardziej że te wszystkie opony co masz na tył są zwykłe drogowe jak dobrze pamietam,więc będziesz na nich latał bokiem,a na dohamowaniu bedzie niebezpiecznie.Kleju - 08-11-2010, 02:06 adamovicius, zobaczę jak będzie się tył zachowywał. A jak coś to dokupię jakieś semi-slick.
A że auto już jeździ, to jeszcze trochę lanserki na koniec sezonu
Uiprzedzając pytania: tak będzie zawieszenie gwintowane na wiosne!!! Teraz szukam jakiegoś gwintu ale mało tego strasznie jest... Zostaje import z malezji albo japonii...robertdg - 08-11-2010, 08:26 A ja zapytam, dlaczego w dwururce jedna końcówka jest okopcona, a druga czysta, jakby atrapa Wszyc - 08-11-2010, 10:06 Robert popatrz na budowę wydechu jeszcze raz i wyobraź sobie jak się spaliny w nim zachowują to do przewidzenia że duża większość spalin wylatuje tą prawą rurką
Wydech rozdziela się za zakrętem dopiero a rozpędzone spaliny wybierają drogę po zewnętrznej czyli do prawej rurki robertdg - 08-11-2010, 10:17 Wszyc, nie do końca czuje sie przekonany, juz wcześniej zastanawiałem się nad tym faktem, który opisałeś LEWY - 08-11-2010, 10:58 Szacunek!!!!
Auto wygląda świetnie po prostu dopracowane w każdym detalu za to wielki podziw.
Kleju nie wiem jak i nie wiem czy ogarniemy ten klimatronik ale ogarniemy to.
Dam znać jak będę coś wiedział