To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

Psikus - 16-11-2010, 20:22

Owczar napisał/a:
Na przeglądzie.
mniejsze niż z tymi ksenonami, nawet myśle że bardziej w oczy diagnoście się ksenony rzucą niż te postojówki w kierunkowskazach.
Rafal_Szczecin napisał/a:
spójrz na masę hond ,które to maja postojowki w kierunkowskazach.
te hondy maja postojówki tam, gdzie inne samochody maja kierunki, ale kierunki maja w zderzaku. Cały kłopot, lub tez powód do jakiś niejasności na przeglądzie może wynikać jedynie z tego, że 2 żarówki są w jednym wspólnym kloszu. Mnie przeszła przez myśl kombinacja taka, żeby przednie postojówki umieścić w kierunkowskazach,ale elektrykę podłączyć tak, żeby w momencie włączenia świateł mijania postojówki przednie się wyłączały ( nie wiem jak to się ma do przepisów, ale jak już wkłada się ksenony bez homologacji to można i pokombinować z postojówkami )
robertdg - 16-11-2010, 20:27

Albo zrobić mezalians hamerykańskich rozwiązań, jest postojówka, która świeci jasnym światłem białym/żółtawym, czy jak kto woli, w momencie właczania kierunkowskazu, mruga ona na pomarańczowo, automatycznie przechodząc z trybu postojówki w tryb kierunkowskazu.
Owczar - 16-11-2010, 21:26

Psikus napisał/a:
mniejsze niż z tymi ksenonami, nawet myśle że bardziej w oczy diagnoście się ksenony rzucą niż te postojówki w kierunkowskazach.

Po to się zakłada soczewki na H7 :wink:

Psikus - 16-11-2010, 21:37

Wszyscy wiemy, dlaczego zakłada się soczewki. Większość z nas wie, na ile ta przeróbka jest zgodna z prawem o ruchu drogowym i większość też wie, co zrobić, aby badanie techniczne było zaliczone.Większość również wie czego się spodziewać i na przeglądzie, i podczas kontroli drogowej (chociaż ta druga w większości przypadków ma szanse zakończyć się po naszej myśli) Dlatego tez proponuję zostawić rozważania na temat świateł w tym temacie lub założyć do tego inny (choć ja osobiście takiej konieczności nie widzę). Natomiast w tym temacie należy kontynuować wszelkie ochy i achy pod adresem "bandyty" :mrgreen:
Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 22:30

w dniu dzisiejszym zamiast zmieniac uszczelke w drugiej pokrywie, i zakladac kable WN musialem wyciagac alternator z auta ...
powodem tego wszystkiego jest to, ze zachcialo mi sie kontrolki poziomu oleju,ktora to nie dzialala. poszlo male zwarcie i jak sie okazalo po sprawdzeniu ( ktore to troszke zajelo ) doslownie kazdego kabelka i wtyczki padl regulator napiecia ( troche nie chcialo sie wierzyc, ze to regulator tak wiec padla decyzja "sprawdzamy instalacje " ) . walka z alternatorem byla dluuuuga, jak juz gdzies pisalem nie zliczona byla ilosc wulgaryzmow przy wyciaganiu , nie pomagala przy tym instalacja LPG .
tak wiec "dodanie" kontrolki kosztowalo jedyne 160pln :D
co ciekawe "nowy" alternator laduje dokladnie tak samo jak poprzedni czyli 14,4 :D
teraz wszystko jest jak fabryka kazala, ale uszczelek dalej nie mam wymienionych :)

mam nadzieje, ze w tygodniu znajde troszke czasu ,to zrobie wymienie ta uszczelke, ktora to tak odkladam ze wzgledu na sciaganie kolektora .

amorki dalej leza w domu...

cos zaczelo popiskiwac z przodu z lewej, obstawiam dolny wahacz,trzeba bedzie wymienic dziada i przy okazji jego kolege z prawej strony, co by pozniej sie nie okazalo, ze wymienilem jeden, a z drugim po chwili zacznie sie to samo :twisted:

chlopaki po wlozeniu glowic z FTO uzyskuja moc na poziomie 190KW co daje nam 258KM kurcze,troszke duzo :finga:

pozdrowienia

fj_mike - 20-11-2010, 22:42

tak wiec "dodanie" kontrolki kosztowalo jedyne 160pln :D

Drobnostka :D

robertdg - 20-11-2010, 22:54

cos zaczelo popiskiwac z przodu z lewej, obstawiam dolny wahacz,trzeba bedzie wymienic dziada i przy okazji jego kolege z prawej strony, co by pozniej sie nie okazalo, ze wymienilem jeden, a z drugim po chwili zacznie sie to samo :twisted:
A czy przypadkiem nie miałeś regenerowanych :?:
Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 23:05

robertdg napisał/a:
A czy przypadkiem nie miałeś regenerowanych :?:

miales.
i zamierzam ponownie je zregenerowac,poniewaz jestem b.zadowolony z regeneracji .

plan jest taki zalozyc yamato na strone lewa i prawa, a aktualne zregenerowac poprzez wymiane sworzni oraz tulej ( poprzednio tuleje nie byly wymieniane ) i tak oto bede miec zapasowy komplet wahaczy w razie "W"

fj_mike, w tamtym temacie nie moglem,ale w tym i owszem, tak wiec punkcik dla Ciebie

fj_mike - 20-11-2010, 23:17

Cytat:
i tak oto bede miec zapasowy komplet wahaczy w razie "W"

Mam w zapasie stare "banany" w piwnicy. Tuleje w idealnym stanie, sworznie mają luz :evil:
Zobaczymy jaka jest jakość Yamato. Od marca cisza, czas pokaże :wink:

fj_mike, w tamtym temacie nie moglem,ale w tym i owszem, tak wiec punkcik dla Ciebie

Bóg zapłać :mrgreen:

robertdg - 20-11-2010, 23:27

miales.
i zamierzam ponownie je zregenerowac,poniewaz jestem b.zadowolony z regeneracji .

plan jest taki zalozyc yamato na strone lewa i prawa, a aktualne zregenerowac poprzez wymiane sworzni oraz tulej ( poprzednio tuleje nie byly wymieniane ) i tak oto bede miec zapasowy komplet wahaczy w razie "W"
Chyba, że tak, z tego co się orientuje sporo km zrobiłes na tych wahaczach ;-)
Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 23:33

fj_mike napisał/a:

Mam w zapasie stare "banany" w piwnicy. Tuleje w idealnym stanie, sworznie mają luz :evil:

jezeli chcesz, to mozesz mi je podeslac, to zawioze do regeneracji i Ci je odwioze,to bedziesz miec w pelni sprawne banany ,bo ten magik wymienia tylko sworznie :)

robertdg napisał/a:

Chyba, że tak, z tego co się orientuje sporo km zrobiłes na tych wahaczach ;-)

malo nie przejechaly ;)

Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 00:30

Bandzior ma nowego braciszka :!: :!: :!:
fj_mike - 22-11-2010, 00:31

Rafal_Szczecin, dawaj foty i szczegóły :P
Owczar - 22-11-2010, 00:32

Cytat:
Bandzior ma nowego braciszka :!: :!: :!:

W tym kolorze to jak siostrzyczka, a sądząc po tyle to jakby ciężarna :P

Może doczekasz się małych galancików :lol:

Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 00:39

Cytat:
Rafal_Szczecin, dawaj foty i szczegóły :P

szczegoly to chyba wszystkie znasz,bo Mateusz mowil,ze dosyc czesto ze soba rozmawiacie ;) cokolwiek mialoby to znaczyc ;)

foty i opis da Dominik,bo to wkoncu jego auto, ja tylko potwierdze .

od siebie dodam, ze przy okazji sprawdzilismy Bandziora miernikiem lakieru i okazuje sie ze zaden element ( procz maski i nadkoli, ktore to "ja" robilem ) nie byl szpachlowany czy tez lakierowany :D

Owczar napisał/a:

Może doczekasz się małych galancików :lol:

male galanciki, to jest to :!: