Nasze Miśki - Bandyta
Psikus - 16-11-2010, 20:22
| Owczar napisał/a: | | Na przeglądzie. | mniejsze niż z tymi ksenonami, nawet myśle że bardziej w oczy diagnoście się ksenony rzucą niż te postojówki w kierunkowskazach.
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | spójrz na masę hond ,które to maja postojowki w kierunkowskazach. | te hondy maja postojówki tam, gdzie inne samochody maja kierunki, ale kierunki maja w zderzaku. Cały kłopot, lub tez powód do jakiś niejasności na przeglądzie może wynikać jedynie z tego, że 2 żarówki są w jednym wspólnym kloszu. Mnie przeszła przez myśl kombinacja taka, żeby przednie postojówki umieścić w kierunkowskazach,ale elektrykę podłączyć tak, żeby w momencie włączenia świateł mijania postojówki przednie się wyłączały ( nie wiem jak to się ma do przepisów, ale jak już wkłada się ksenony bez homologacji to można i pokombinować z postojówkami )
robertdg - 16-11-2010, 20:27
Albo zrobić mezalians hamerykańskich rozwiązań, jest postojówka, która świeci jasnym światłem białym/żółtawym, czy jak kto woli, w momencie właczania kierunkowskazu, mruga ona na pomarańczowo, automatycznie przechodząc z trybu postojówki w tryb kierunkowskazu.
Owczar - 16-11-2010, 21:26
| Psikus napisał/a: | | mniejsze niż z tymi ksenonami, nawet myśle że bardziej w oczy diagnoście się ksenony rzucą niż te postojówki w kierunkowskazach. |
Po to się zakłada soczewki na H7
Psikus - 16-11-2010, 21:37
Wszyscy wiemy, dlaczego zakłada się soczewki. Większość z nas wie, na ile ta przeróbka jest zgodna z prawem o ruchu drogowym i większość też wie, co zrobić, aby badanie techniczne było zaliczone.Większość również wie czego się spodziewać i na przeglądzie, i podczas kontroli drogowej (chociaż ta druga w większości przypadków ma szanse zakończyć się po naszej myśli) Dlatego tez proponuję zostawić rozważania na temat świateł w tym temacie lub założyć do tego inny (choć ja osobiście takiej konieczności nie widzę). Natomiast w tym temacie należy kontynuować wszelkie ochy i achy pod adresem "bandyty"
Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 22:30
w dniu dzisiejszym zamiast zmieniac uszczelke w drugiej pokrywie, i zakladac kable WN musialem wyciagac alternator z auta ...
powodem tego wszystkiego jest to, ze zachcialo mi sie kontrolki poziomu oleju,ktora to nie dzialala. poszlo male zwarcie i jak sie okazalo po sprawdzeniu ( ktore to troszke zajelo ) doslownie kazdego kabelka i wtyczki padl regulator napiecia ( troche nie chcialo sie wierzyc, ze to regulator tak wiec padla decyzja "sprawdzamy instalacje " ) . walka z alternatorem byla dluuuuga, jak juz gdzies pisalem nie zliczona byla ilosc wulgaryzmow przy wyciaganiu , nie pomagala przy tym instalacja LPG .
tak wiec "dodanie" kontrolki kosztowalo jedyne 160pln
co ciekawe "nowy" alternator laduje dokladnie tak samo jak poprzedni czyli 14,4
teraz wszystko jest jak fabryka kazala, ale uszczelek dalej nie mam wymienionych
mam nadzieje, ze w tygodniu znajde troszke czasu ,to zrobie wymienie ta uszczelke, ktora to tak odkladam ze wzgledu na sciaganie kolektora .
amorki dalej leza w domu...
cos zaczelo popiskiwac z przodu z lewej, obstawiam dolny wahacz,trzeba bedzie wymienic dziada i przy okazji jego kolege z prawej strony, co by pozniej sie nie okazalo, ze wymienilem jeden, a z drugim po chwili zacznie sie to samo
chlopaki po wlozeniu glowic z FTO uzyskuja moc na poziomie 190KW co daje nam 258KM kurcze,troszke duzo
pozdrowienia
fj_mike - 20-11-2010, 22:42
| Rafal_Szczecin napisał/a: | tak wiec "dodanie" kontrolki kosztowalo jedyne 160pln |
Drobnostka
robertdg - 20-11-2010, 22:54
| Rafal_Szczecin napisał/a: | cos zaczelo popiskiwac z przodu z lewej, obstawiam dolny wahacz,trzeba bedzie wymienic dziada i przy okazji jego kolege z prawej strony, co by pozniej sie nie okazalo, ze wymienilem jeden, a z drugim po chwili zacznie sie to samo | A czy przypadkiem nie miałeś regenerowanych
Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 23:05
| robertdg napisał/a: | A czy przypadkiem nie miałeś regenerowanych |
miales.
i zamierzam ponownie je zregenerowac,poniewaz jestem b.zadowolony z regeneracji .
plan jest taki zalozyc yamato na strone lewa i prawa, a aktualne zregenerowac poprzez wymiane sworzni oraz tulej ( poprzednio tuleje nie byly wymieniane ) i tak oto bede miec zapasowy komplet wahaczy w razie "W"
fj_mike, w tamtym temacie nie moglem,ale w tym i owszem, tak wiec punkcik dla Ciebie
fj_mike - 20-11-2010, 23:17
| Cytat: | | i tak oto bede miec zapasowy komplet wahaczy w razie "W" |
Mam w zapasie stare "banany" w piwnicy. Tuleje w idealnym stanie, sworznie mają luz
Zobaczymy jaka jest jakość Yamato. Od marca cisza, czas pokaże
| Rafal_Szczecin napisał/a: | | fj_mike, w tamtym temacie nie moglem,ale w tym i owszem, tak wiec punkcik dla Ciebie |
Bóg zapłać
robertdg - 20-11-2010, 23:27
| Rafal_Szczecin napisał/a: | miales.
i zamierzam ponownie je zregenerowac,poniewaz jestem b.zadowolony z regeneracji .
plan jest taki zalozyc yamato na strone lewa i prawa, a aktualne zregenerowac poprzez wymiane sworzni oraz tulej ( poprzednio tuleje nie byly wymieniane ) i tak oto bede miec zapasowy komplet wahaczy w razie "W"
| Chyba, że tak, z tego co się orientuje sporo km zrobiłes na tych wahaczach
Rafal_Szczecin - 20-11-2010, 23:33
| fj_mike napisał/a: |
Mam w zapasie stare "banany" w piwnicy. Tuleje w idealnym stanie, sworznie mają luz |
jezeli chcesz, to mozesz mi je podeslac, to zawioze do regeneracji i Ci je odwioze,to bedziesz miec w pelni sprawne banany ,bo ten magik wymienia tylko sworznie
| robertdg napisał/a: |
Chyba, że tak, z tego co się orientuje sporo km zrobiłes na tych wahaczach |
malo nie przejechaly
Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 00:30
Bandzior ma nowego braciszka
fj_mike - 22-11-2010, 00:31
Rafal_Szczecin, dawaj foty i szczegóły
Owczar - 22-11-2010, 00:32
| Cytat: | Bandzior ma nowego braciszka |
W tym kolorze to jak siostrzyczka, a sądząc po tyle to jakby ciężarna
Może doczekasz się małych galancików
Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 00:39
| Cytat: | Rafal_Szczecin, dawaj foty i szczegóły |
szczegoly to chyba wszystkie znasz,bo Mateusz mowil,ze dosyc czesto ze soba rozmawiacie cokolwiek mialoby to znaczyc
foty i opis da Dominik,bo to wkoncu jego auto, ja tylko potwierdze .
od siebie dodam, ze przy okazji sprawdzilismy Bandziora miernikiem lakieru i okazuje sie ze zaden element ( procz maski i nadkoli, ktore to "ja" robilem ) nie byl szpachlowany czy tez lakierowany
| Owczar napisał/a: |
Może doczekasz się małych galancików |
male galanciki, to jest to
|
|
|