To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej

rezon - 10-07-2012, 09:31

borsak1 napisał/a:
po zapłonie
gniazdo 12V w kabinie
mitsu00 - 10-07-2012, 11:22

rezon napisał/a:
borsak1 napisał/a:
po zapłonie
gniazdo 12V w kabinie
Widzialem schemat podpiecia ori ledkow i te tez sa podpinane pod zapalniczke.
borsak1 - 10-07-2012, 13:22

mitsu00 napisał/a:

pozwólcie że pozostawie to bez komentarza :) oczywiście w stronę Mitsubishi. To ja chyba wolę podciągnąc pod zapalniczkę w bagażniku mniej rozdzierania tapicerki (tak mi się wydaje przynajmniej). Dzięki za pomoc chłopaki.

A macie gdzieś schemat instalcji dla glonojada ? jak się wkurzę to podepnę pod pompę :axe:

mitsu00 - 10-07-2012, 16:21

borsak1 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

pozwólcie że pozostawie to bez komentarza :) oczywiście w stronę Mitsubishi. To ja chyba wolę podciągnąc pod zapalniczkę w bagażniku mniej rozdzierania tapicerki (tak mi się wydaje przynajmniej). Dzięki za pomoc chłopaki.

A macie gdzieś schemat instalcji dla glonojada ? jak się wkurzę to podepnę pod pompę :axe:
sorry ze sie wtrace, ale co w tym dziwnego ze w ori rozwiazaniu pobieraja zasilanie z zapalniczki? Prad mozna pobrac z kazdego zrodla w aucie a zapalniczka jest 1 z nich.
borsak1 - 11-07-2012, 07:26

mitsu00 napisał/a:
sorry ze sie wtrace, ale co w tym dziwnego ze w ori rozwiazaniu pobieraja zasilanie z zapalniczki? Prad mozna pobrac z kazdego zrodla w aucie a zapalniczka jest 1 z nich.

Nie chodzi mi o to że zapalniczki mogą i ze stacyjki, chodzi o to że nikt z mitsu nie pomyślał o styku w kopulce bezpieczników, komorze silnika. W moim starym pługu z 2000 było coś takiego ba nawet mondeo z 94 miało coś takiego ale auto z 2011 a skąd a po co.

rezon - 11-07-2012, 07:33

chyba jednak myślał. U mnie w skrzynce bezpieczników jest miejsce na przekaźnik z opisem DRL
borsak1 - 12-07-2012, 10:17

rezon napisał/a:
chyba jednak myślał. U mnie w skrzynce bezpieczników jest miejsce na przekaźnik z opisem DRL

OOO poszukam u siebie to by było coś. Ciekawe czy działa czy może to tylko puste miejsce na rok jakiś 2052 :lol:

mitsu00 - 12-07-2012, 11:37

borsak1 napisał/a:
rezon napisał/a:

OOO poszukam u siebie to by było coś. Ciekawe czy działa czy może to tylko puste miejsce na rok jakiś 2052 :lol:
nie sadze aby zadzialalo, chociaz moge sie mylic. To miejsce na przekaznik DRL pod auta na rynek amerykanski. Trzeba auto przekodowac na amerykanca i mijania beda swiecic bladziej jako dzienne. W europejczyku to nie zadziala.
borsak1 - 13-07-2012, 07:22

Tak mi się wydawało bo sam fakt że w serwisie wpinają pod zapalniczkę o czymś świadczy. Ale spróbować można w sobotę się pobawię dam znać co z tego wyszło.
Bulbo - 15-07-2012, 20:29

A nie da sie mutem aktywowac tych drlow ? Inne marki niezaleznie czy wersja us czy eu maja taka mozliwosc
borsak1 - 16-07-2012, 06:50

Te wejścia są na bezpiecznik nie na przekaćnik. Ja się wpiąłem pod bezpiecznik od podtrzymania automatyki samochodu po zgaszeniu silnika diody gasną po jakiejś minucie.
mlodypabloo - 13-08-2012, 22:48

Czy ktoś z użytkowników OII przed liftem robił przymiarkę do świateł dziennych firmy NSCC model: 523HP.
http://www.nssc.pl/drl-lights.php
Jestem ciekaw czy krzywizna (łuk) lampy jest zbliżona do kształtu zaślepki pod halogenem.

maxpoll - 30-09-2012, 13:10

Witam

Zamontowałem te 523HP tydzień temu i jestem zadowolony

[img][/img]

[img][/img]

[img][/img]
[img][/img]

lexus - 30-09-2012, 15:06

Ładne i pasują :cheers: :cheers:
mlodypabloo - 28-10-2012, 22:31

Tak jak podejrzewałem, krzywizna jest zbliżona - nawet fanie to wyszło. Znalazłem coś jeszcze innego:
https://jafra.com.pl/product_info.php/products_id/1143
http://allegro.pl/swiatla...2716578001.html
Po krótkiej wymianie wiadomości e-mail, sprzedawca stwierdził że będą pasować. Tak na oko, to mają w ofercie lampy z mocowaniami które faktycznie mogą pasować. Nie robiłem jeszcze pomiaru roztawu mocowania oraz konta nachylenia szkła. Wiem, cena jest zabójcza, ale uważam że dają super efekt. Muszę tylko podjechać do sklepu i porównać halogeny różnych aut aby dobrać podobny kont nachylenia szła. Co Wy na to?