Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
radek79 - 03-02-2012, 16:46
Rafal_Szczecin napisał/a: | radek79 napisał/a: |
a może ci odma zamarzła i zrobiło się ciśnienie i wywaliło olej bagnetem ,dość typowe przy takim mrozie |
11 litrow oleju
bo nie dosc ze wyrzucilo wszystko z silnika, to jeszcze Dominik dolal lacznie ok 7 litrow. |
tak może być zamarznięty odpowietrznik nie odprowadza ciśnienia z silnika i wydostaje się razem z olejem bagnetem
radek79 - 03-02-2012, 16:51
Rafal_Szczecin napisał/a: | radek79 napisał/a: |
a może ci odma zamarzła i zrobiło się ciśnienie i wywaliło olej bagnetem ,dość typowe przy takim mrozie |
11 litrow oleju
bo nie dosc ze wyrzucilo wszystko z silnika, to jeszcze Dominik dolal lacznie ok 7 litrow. |
tak może być zamarznięta odma nie odprowadza ciśnienia z silnika i ciśnienie wydostaje się razem z olejem bagnetem, uszkodzić też przy okazji mogła się uszczelka pod deklem zaworów,dla ciebie może to śmieszne ale derpina może oznaczać o wiele mniejsze koszty inie potrzebne naprawy
Rafal_Szczecin - 03-02-2012, 17:00
radek79 napisał/a: | la ciebie może to śmieszne ale derpina może oznaczać o wiele mniejsze koszty inie potrzebne naprawy |
jestesmy bracmi, wiec nie dla mnie to nie smieszne, do tego pracuje w warsztacie samochodowym wiec, wiemy co mowimy ,jutro sciaganie czapek
Hugo - 03-02-2012, 17:40
Derpin napisał/a: | a czy było jakieś przegrzanie silnika ? | No o tym pomyślałem. Derpin napisał/a: | robot montujący był tego dnia na kacu po bibie z innymi maszynami w fabryce | Ale to raczej będzie powód
dawidoski13 - 03-02-2012, 17:53
radek79 napisał/a: | tak może być zamarznięta odma nie odprowadza ciśnienia z silnika i ciśnienie wydostaje się razem z olejem bagnetem, uszkodzić też przy okazji mogła się uszczelka pod deklem zaworów, |
Ja miałem dokładnie taką sytuacje w golfie, co zimę był ten problem, że zamarzała odma i wywalało olej bagnetem, przez uszczelkę i wszędzie gdzie sie tylko dało
11 litrow oleju
bo nie dosc ze wyrzucilo wszystko z silnika, to jeszcze Dominik dolal lacznie ok 7 litrow.
Mi na odcinku 30km przetrawiło prawie 10 litrów
robertdg - 03-02-2012, 18:48
Rafal_Szczecin napisał/a: | 11 litrow oleju
bo nie dosc ze wyrzucilo wszystko z silnika, to jeszcze Dominik dolal lacznie ok 7 litrow. | Ekolodzy już go namierzają
Hugo - 03-02-2012, 18:55
dawidoski13 napisał/a: | Ja miałem dokładnie taką sytuacje w golfie, co zimę był ten problem, że zamarzała odma i wywalało olej bagnetem, przez uszczelkę i wszędzie gdzie sie tylko dało | Golf z silnikiem 1.4 zapewne?
Anonymous - 03-02-2012, 19:06
Pany to nie golf, zresztą z zamarznięta odmą jeszcze się też nikt nie spotkał w 2,5v6, po drugie olej wydostaje się ewidentnie spod tylnej głowicy gdzie wcześniej był niewielki wyciek, pokrywy zaworów jak i sam bagnet suche (bo wymieniane jakiś czas temu) i na swoim miejscu.
SPIDER-ek napisał/a: | Przy takich mrozach taka zabawa to nie zabawa. Dominik ważne żeby doprowadzić do porządku i żeby dalej był biały w środku,a nie olejowy. |
dokładnie tak jak piszesz
znam już koszty roboty i powinienem zamknąć się łącznie z nowymi śrubami, wymianą uszczelniaczy zaworowych, docieraniem zaworów, wymianą wszystkich uszczelek, planowaniem głowicy, no i nowym paskiem rozrządu do tego olej i filtr w kwocie ~2 tys. więc nie ma tragedii
no i mały bonus obiecywany MATTNATTS'owi, legnum, białas i VR4 na jednym placu
KamilR10 - 03-02-2012, 19:10
Do kogo należy Vr? może jest na sprzedaż?
dawidoski13 - 03-02-2012, 19:14
Hugo napisał/a: | Golf z silnikiem 1.4 zapewne? |
golf II silnik 1.3...
Derpin napisał/a: | znam już koszty roboty i powinienem zamknąć się łącznie z nowymi śrubami, wymianą uszczelniaczy zaworowych, docieraniem zaworów, wymianą wszystkich uszczelek, planowaniem głowicy, no i nowym paskiem rozrządu do tego olej i filtr w kwocie ~2 tys. więc nie ma tragedii |
Dużo nie dużo fakt jest taki, że za taką kaskę można by coś innego pomodzić
Rafal_Szczecin - 03-02-2012, 19:16
kombi jest naszego gazownika,natomiast sedan Mateusza z Czapli
KamilR10 - 03-02-2012, 19:33
heh, tak coś właśnie myślałem że ten vr to Mateusza czyli już śmiga
MATTNATTS - 03-02-2012, 19:59
Dzięki za foto Derpin,za dużo nie widać ale wierze że vr-ka robi wrażenie.Mateusz dał karniaka? Tylko czekać aż się mu znudzi:mrgreen: Najgorsze że nie będzie chyba potrzeby wystawiania go na allegro
Anonymous - 03-02-2012, 20:22
a żeby było ciekawiej to w garażu stoi jeszcze poliftowy legnum do zrobienia
nie było czasu robić profi sesji karniaka też nie było, tylko prawy fotel, ale poza Matuszem i gazownikiem nikt nie jest dopuszczany za stery na sprzedaż póki co nie jest i raczej nie będzie długo jeszcze, ale jak by co to jestem pierwszy w kolejce
deejay - 03-02-2012, 21:06
Derpin sprawdz dokładnie gdzie pojawia sie wyciek , cos mi sie nie chce wierzyc ze to głowica Same uszczelki w V6 sa metalowe i trzywarstowe to bardzo zadka usterka ( głowica w V6) Najlepiej jak wymyjesz zmywaczem tylną głowice i zaobserwujesz wycieki .
Główny kanał zasilający głowice znajduje sie od wewętrznej strony głowicy , wiec gdyby cisnienie "pchało" olej to zalane by były wtryskiwacze benzyny i sam dolot w tej "niecce"
|
|
|