To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek

SPIDER-ek - 27-08-2012, 10:04

To nie dla mnie, tylko dla żony :) Ja już chce mieć spokój.
Chyba miałeś do czynienia z kobietami kiedykolwiek? Albo żoną.

To jest poprostu masakra co, kobieta potrafi sobie wymyśleć.

Najgorsze jest to, że muszę jakiś samochód kupić który nie mi się podoba tylko żonie. Ja mam Galanta. A okazuje się że teraz musi być tylko czarny i mieć klime :) a i być mały, nie wspomne że jak zobaczyłą że ma ESP i wie co to, to oczywiście też musi to mieć.

robertdg - 27-08-2012, 18:39

Kup jej Corolle E12 TSport, ma dużo do zaoferowania
SPIDER-ek - 27-08-2012, 21:09

Mitsu Colt 1.5 DID odpada, pojeździłem dzisiaj i lipa 3 cylindrowiec diesel nie w moim typie i straszna kultura pracy.

Pomyślimy jeszcze, ale ciężkie czasy nastały w polsce na dobry samochód z drugiej ręki. Bo sam szrot jeździ.

SPIDER-ek - 29-08-2012, 20:33

Wszyscy przygotowują samochody do zlotu, a mi serce się kraja że nie mam kiedy cokolwiek zrobić. Więc pomyślałem że też coś zrobię więc oddałem do mechanika :)

Przebieg: 202 233km
1. regulacja ręcznego - 40zł
2. przeglad układu hamulcowego - 60zł
3. wymiana płynu hamulcowego na DOT 5.1 TRW Lucas - 60zł

w sumie 160zł

heheh plyn hamulcowy wymieniany dokładnie po 20 tyś km od ostatniej wymiany :)

Może jutro zmobilizuje się i pojadę na myjnie wypolerować co nieco :)

SPIDER-ek - 09-09-2012, 21:33

:) I wkońcu znalazłem coś dla żony, a raczej ona sobie znalazła:)

Mazda 3, 2006r, 2.3litra, 171KM, automat, pakiet AERO+GTI (czy jakoś tak) , wersja z USA - rwie jak szalona, ale nie ma dźwieku jak Galant :)

deejay - 09-09-2012, 21:39

SPIDER-ek napisał/a:
Mazda 3, 2006r, 2.3litra, 171KM, automat, pakiet AERO+GTI (czy jakoś tak) , wersja z USA - rwie jak szalona, ale nie ma dźwieku jak Galant

kurde co to za wynalazek ? :wink:

SPIDER-ek - 09-09-2012, 21:50

Dokładnie, wynalazek :) ale jest fajny, japoniec z rozrządem na łańcuchu, szkoda że to nie ta wersja 2.3 MPS, która ma 260KM, ale może i dobrze że bez turbo.
deejay - 09-09-2012, 21:52

SPIDER-ek napisał/a:
która ma 260KM, ale może i dobrze że bez turbo.

Juz bys poszalał :mrgreen: :twisted:

robertdg - 09-09-2012, 22:05

deejay napisał/a:
SPIDER-ek napisał/a:
Mazda 3, 2006r, 2.3litra, 171KM, automat, pakiet AERO+GTI (czy jakoś tak) , wersja z USA - rwie jak szalona, ale nie ma dźwieku jak Galant

kurde co to za wynalazek ? :wink:

Ponoć nie cieszy się pochlebnymi opiniami, znam nawet jednego gościa który to jak szybko kupił tak sprzedał, nie rozmawiałem z nim na jej temat ale nie krył niezadowolenia.

Życzę aby to był udany egzemplarz ;-)

SPIDER-ek - 09-09-2012, 22:31

robertdg, tak jest z każdym samochodem, jeden chwali inny gani.

Podobnie nie wiem co polacy widza w VWieśkach, albo innych niemieckich szajsach. Jedni je chwalą, a ja nic dobrego nie moge powiedzieć.
Wszyscy się fascynują Porsche a mój znajomy który pracuje w ASO, nic dobrego o tym nie może powiedzieć :) i w życiu by tego nie kupił.

Tak jest z kazdym samochodem, tylko do jednego jest więcej części zamiennych a do innego mniej :)
Oby żona była zadowolona, bo narazie jest.

robertdg - 09-09-2012, 22:42

On sie głównie japańcami wozi, jego brat siedzi w niemieckowozach, zona lubi francuzy, raczej obiektywnie siedzi w temacie gdyz Mazdę zastąpiło Subaru, jak mi się dobrze wydaje to główne problemy chyba z silnikiem były związane, jakoś tak nigdy mnie to zbytnio nie interesowało, jednym uchem wleciało drugim wyleciało.
SPIDER-ek - 09-09-2012, 22:51

Pożyjemy, pojeździmy i zobaczymy. Najwyżej pojedzie na złom, jak Seat :)
SPIDER-ek - 14-09-2012, 09:39

Wkońcu kupiłem skórę do Galanta:) czarna.
Przedchwilą pojawiłą się na Allegro za 499zł w komplecie, ale do kombi:) Nic nie szkodzi. Kanapa tylnią się opchnie za grosze:)

Więc najważniejsze boczki:) wlecą pierwsze, a z fotelami pomyślimy:)
Dobrze że w tylnich boczkach są na głośniki, to może coś wszczepimy dodatkowo:)

Hugo - 14-09-2012, 09:53

Ty fuksiarzu! Za tyle to też bym od razu łyknął, chociaż poluję raczej na typowo od sedana, bo nie chce mi się "rzeźbić" z tym.
SPIDER-ek - 14-09-2012, 10:03

Hugo, to będziesz miał ciężko. Raz pojawiłą się w sedanie w czarnej za 1500zł i szybko znikneła, zanim się zastanowiłem :)
Więcej jest osób które polują na skórkę :)

Ja chyba tylnią kanapę wogólę sobie przerobię tylko oparcie z sedana. A reszta jest plug and play (sedan vs kombi)