Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia
elektri - 22-01-2014, 14:03
Googlarz napisał/a: | W sumie to chciałbym się pożegnać |
Powodzenia i zadowolenia z nowego nabytku
mitsu00 - 22-01-2014, 19:10
Taaaaaa, zaraz guru..... Co do czujnika naslonecznienia na podszybiu to bodajze od MY 2009 albo 2010 Mitsu przenioslo go do "gruchy" pod lusterkiem razem z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu w wersjach ktore to mialy. Moj staruszek MY2008 mial to badziewie jeszcze na podszybiu.
W OIII byc moze tez jest zamontowany pod lusterkiem albo gdzies indziej na desce. Badz co badz luksusy tam teraz sa bo i klime 2-strefowa trzasneli
[ Dodano: 22-01-2014, 19:12 ]
elektri napisał/a: | jmgmotocykle napisał/a: | 2. czy ma podgrzewanie wycieraczek szyby czołowej ( wersja skandynawska w o2 miała) |
Polska wersja nie posiada |
Czy wiesz na 100% ze np wersja najbogatsza Instyle tego nie posiada czy tylko zgadujesz? Bo ze Intense nie ma tego w standardzie to rozumiem.
jmgmotocykle - 22-01-2014, 19:56
mitsu00 napisał/a: |
Czy wiesz na 100% ze np wersja najbogatsza Instyle tego nie posiada czy tylko zgadujesz? Bo ze Intense nie ma tego w standardzie to rozumiem. |
na pewno nie miał, bo byłem w tamtym czasie w salonie.Poza tym jak szybę mi załatwił kamyczek to musiałem kupować szybę od importera z USA, bo nie miałem dojścia do "naszych" wersji...
DJ Fazi - 22-01-2014, 19:59
mitsu00 napisał/a: | MY 2009 albo 2010 Mitsu przenioslo go do "gruchy" pod lusterkiem razem z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu w wersjach ktore to mialy.
|
MY 2010 - potwierdzam
jero66 - 22-01-2014, 20:01
elektri napisał/a: | jmgmotocykle napisał/a: | 2. czy ma podgrzewanie wycieraczek szyby czołowej ( wersja skandynawska w o2 miała) |
Ciekawe, nie sprawdzałem w realu ale w instrukcji jest napisane, że jest takie podgrzewanie...
[ Dodano: 22-01-2014, 20:05 ]
Googlarz napisał/a: | W sumie to chciałbym się pożegnać - jednak postanowiłem kupić Audi Q5 2011 jeszcze na gwarnacji. Podobne pieniądze, auto poziom wyżej oraz tak nie straci na cenie przy moim pierwszym trzaśnięciu drzwiami (i odsprzedaży za 2-3 lata).
OIII nadal uważam za przepiękny samochód ale jednak rozsądek wygrywa...
bye |
To pewnie od Krotowskiego... też o tym myślałem ale ja z kolei zdecydowałem się na OIII...
Większy, dostałem dobrą cenę (auto demo) i wyszedł taniej. Za 2-3 lata zobaczymy kto będzie bardziej zadowolony Powodzenia!
mitsu00 - 22-01-2014, 20:07
jero66 napisał/a: | Ciekawe, nie sprawdzałem w realu ale w instrukcji jest napisane, że jest takie podgrzewanie... | Wez pod uwage ze tresc instrukcji obslugi jest ogolna, a poszczegolne rynki moga sie roznic wyposazeniem. Najprosciej sprawdzisz to wlaczajac nawiew na przednia i tylna szybe przed skrobaniem. Jak po kilku min zobaczysz ze topnieje ci lod na wysokosci wycieraczek, to ustrojstwo tam jest zamontowane.
P.S W Avensisie mam to tez ale Toyota zamontowala oddzielny przycisk do uruchamiania wlasnie podgrzewania wycieraczek. Dziala momentalnie od chwili wlaczenia.
motif - 22-01-2014, 20:12
mitsu00 napisał/a: |
[ Dodano: 22-01-2014, 19:12 ]
Czy wiesz na 100% ze np wersja najbogatsza Instyle tego nie posiada czy tylko zgadujesz? Bo ze Intense nie ma tego w standardzie to rozumiem. |
nie posiada, pytalem delaera i widzialem specs.
mitsu00 - 22-01-2014, 20:22
motif napisał/a: |
nie posiada, pytalem delaera i widzialem specs. | No to mniej dobrze, bo przydaje sie to bardzo w mrozne poranki
elektri - 22-01-2014, 21:16
jero66 napisał/a: | w instrukcji jest napisane, że jest takie podgrzewanie... |
Ja niestety po ostatnich opadach marznącego deszczu zapytałem mailowo mojego doradcę/opiekuna serwisowego.
"W Pana samochodzie nie ma elektrycznego ogrzewania przedniej szyby".
Na pytanie o możliwość doinstalowania takowego póki co nie odpowiedział.
Będę kombinował chyba na własna rękę, aby takowy "ficzer" domontować ....
Nie wiem jednak, czy na zamiarze nie skończy się, bo póki co, w domu i pracy garażuję w ciepełku
jero66 - 22-01-2014, 21:26
Elektri doczytałem jeszcze raz i masz rację, nie ma...
Zmyliło mnie sformułowanie "odmrażane przedniej szyby" w instrukcji obsługi klimy. Sorry za zamieszanie
mitsu00 - 22-01-2014, 21:37
elektri napisał/a: | Na pytanie o możliwość doinstalowania takowego póki co nie odpowiedział.
Będę kombinował chyba na własna rękę, aby takowy "ficzer" domontować .... |
W OII bylo tak ze instalka podgrzewania juz byla nawet w autach na rynek polski gdzie w standardzie podgrzewania szyby nie bylo. To co nalezalo zrobic zeby podgrzewanie dzialalo, to zakupic szybe przednia z wiazka podgrzewania z modeli na rynek skandynawski i wpiecie przekaznika w skrzynce z przekaznikami w komorze silnika. Po takiej operacji ogrzewanie zalaczalo sie automatycznie po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby i lusterek.
Nie zdziwilbym sie jakby w OIII rozwiazanie bylo analogiczne.
Nie ma mozliwosci doinstalowania ogrzewania, poniewaz wiazka cieplna jest wtopiona w przednia szybe. Jak mi pewnego mroznego poranka przestalo dzialac to wymieniono cala szybe w ramach gwarancji.
elektri - 22-01-2014, 22:29
mitsu00 napisał/a: | Nie ma mozliwosci doinstalowania ogrzewania, poniewaz wiazka cieplna jest wtopiona w przednia szybe. |
Czyli albo wymiana szyby na Szwedzką....
Albo alternatywne wynalazki
mitsu00 - 23-01-2014, 09:22
elektri napisał/a: | Czyli albo wymiana szyby na Szwedzką....
Albo alternatywne wynalazki | Nie no jasne: np skrobaczka w szpreju...
rezon - 23-01-2014, 17:30
mitsu00 napisał/a: | No to mniej dobrze, bo przydaje sie to bardzo w mrozne poranki | potwierdzam jeszcze lepiej sprawdza się cała szyba podgrzewana
motif - 23-01-2014, 23:12
dziwne bo w Japoni tez maja zime wiec czemu brak takiej opcji...
Pozostaje podgrzewana skrobaczka
Wogole jezeli chodzi o opcje i mozliwosci konfiguracyjne to oulander chyba jest najgorszy ze wszystkich suvow.
|
|
|