To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

elektri - 22-01-2014, 14:03

Googlarz napisał/a:
W sumie to chciałbym się pożegnać

Powodzenia i zadowolenia z nowego nabytku :)

mitsu00 - 22-01-2014, 19:10

krzychu napisał/a:
eeeee :arrow: http://forum.mitsumaniaki...p=743638#743638

Jak guru forum mitsu00 mówi, że jest to jest :P

Taaaaaa, zaraz guru..... :twisted: Co do czujnika naslonecznienia na podszybiu to bodajze od MY 2009 albo 2010 Mitsu przenioslo go do "gruchy" pod lusterkiem razem z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu w wersjach ktore to mialy. Moj staruszek MY2008 mial to badziewie jeszcze na podszybiu.
W OIII byc moze tez jest zamontowany pod lusterkiem albo gdzies indziej na desce. Badz co badz luksusy tam teraz sa bo i klime 2-strefowa trzasneli :mrgreen:

[ Dodano: 22-01-2014, 19:12 ]
elektri napisał/a:
jmgmotocykle napisał/a:
2. czy ma podgrzewanie wycieraczek szyby czołowej ( wersja skandynawska w o2 miała)

Polska wersja nie posiada :(

Czy wiesz na 100% ze np wersja najbogatsza Instyle tego nie posiada czy tylko zgadujesz? Bo ze Intense nie ma tego w standardzie to rozumiem.

jmgmotocykle - 22-01-2014, 19:56

mitsu00 napisał/a:

Czy wiesz na 100% ze np wersja najbogatsza Instyle tego nie posiada czy tylko zgadujesz? Bo ze Intense nie ma tego w standardzie to rozumiem.

na pewno nie miał, bo byłem w tamtym czasie w salonie.Poza tym jak szybę mi załatwił kamyczek to musiałem kupować szybę od importera z USA, bo nie miałem dojścia do "naszych" wersji...

DJ Fazi - 22-01-2014, 19:59

mitsu00 napisał/a:
krzychu napisał/a:
eeeee :arrow: http://forum.mitsumaniaki...p=743638#743638

Jak guru forum mitsu00 mówi, że jest to jest :P
MY 2009 albo 2010 Mitsu przenioslo go do "gruchy" pod lusterkiem razem z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu w wersjach ktore to mialy.

MY 2010 - potwierdzam

jero66 - 22-01-2014, 20:01

elektri napisał/a:
jmgmotocykle napisał/a:
2. czy ma podgrzewanie wycieraczek szyby czołowej ( wersja skandynawska w o2 miała)

Ciekawe, nie sprawdzałem w realu ale w instrukcji jest napisane, że jest takie podgrzewanie...

[ Dodano: 22-01-2014, 20:05 ]
Googlarz napisał/a:
W sumie to chciałbym się pożegnać - jednak postanowiłem kupić Audi Q5 2011 jeszcze na gwarnacji. Podobne pieniądze, auto poziom wyżej oraz tak nie straci na cenie przy moim pierwszym trzaśnięciu drzwiami (i odsprzedaży za 2-3 lata).

OIII nadal uważam za przepiękny samochód ale jednak rozsądek wygrywa...

bye

To pewnie od Krotowskiego... też o tym myślałem ale ja z kolei zdecydowałem się na OIII... :)
Większy, dostałem dobrą cenę (auto demo) i wyszedł taniej. Za 2-3 lata zobaczymy kto będzie bardziej zadowolony :) Powodzenia!

mitsu00 - 22-01-2014, 20:07

jero66 napisał/a:
Ciekawe, nie sprawdzałem w realu ale w instrukcji jest napisane, że jest takie podgrzewanie...
Wez pod uwage ze tresc instrukcji obslugi jest ogolna, a poszczegolne rynki moga sie roznic wyposazeniem. Najprosciej sprawdzisz to wlaczajac nawiew na przednia i tylna szybe przed skrobaniem. Jak po kilku min zobaczysz ze topnieje ci lod na wysokosci wycieraczek, to ustrojstwo tam jest zamontowane.

P.S W Avensisie mam to tez ale Toyota zamontowala oddzielny przycisk do uruchamiania wlasnie podgrzewania wycieraczek. Dziala momentalnie od chwili wlaczenia.

motif - 22-01-2014, 20:12

mitsu00 napisał/a:

[ Dodano: 22-01-2014, 19:12 ]
elektri napisał/a:
jmgmotocykle napisał/a:

nie posiada, pytalem delaera i widzialem specs.

mitsu00 - 22-01-2014, 20:22

motif napisał/a:

nie posiada, pytalem delaera i widzialem specs.
No to mniej dobrze, bo przydaje sie to bardzo w mrozne poranki :lol:
elektri - 22-01-2014, 21:16

jero66 napisał/a:
w instrukcji jest napisane, że jest takie podgrzewanie...

Ja niestety po ostatnich opadach marznącego deszczu zapytałem mailowo mojego doradcę/opiekuna serwisowego.
"W Pana samochodzie nie ma elektrycznego ogrzewania przedniej szyby".
Na pytanie o możliwość doinstalowania takowego póki co nie odpowiedział.

Będę kombinował chyba na własna rękę, aby takowy "ficzer" domontować ....
Nie wiem jednak, czy na zamiarze nie skończy się, bo póki co, w domu i pracy garażuję w ciepełku :)

jero66 - 22-01-2014, 21:26

Elektri doczytałem jeszcze raz i masz rację, nie ma...
Zmyliło mnie sformułowanie "odmrażane przedniej szyby" w instrukcji obsługi klimy. Sorry za zamieszanie :(

mitsu00 - 22-01-2014, 21:37

elektri napisał/a:
Na pytanie o możliwość doinstalowania takowego póki co nie odpowiedział.

Będę kombinował chyba na własna rękę, aby takowy "ficzer" domontować ....

W OII bylo tak ze instalka podgrzewania juz byla nawet w autach na rynek polski gdzie w standardzie podgrzewania szyby nie bylo. To co nalezalo zrobic zeby podgrzewanie dzialalo, to zakupic szybe przednia z wiazka podgrzewania z modeli na rynek skandynawski i wpiecie przekaznika w skrzynce z przekaznikami w komorze silnika. Po takiej operacji ogrzewanie zalaczalo sie automatycznie po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby i lusterek.
Nie zdziwilbym sie jakby w OIII rozwiazanie bylo analogiczne.

Nie ma mozliwosci doinstalowania ogrzewania, poniewaz wiazka cieplna jest wtopiona w przednia szybe. Jak mi pewnego mroznego poranka przestalo dzialac to wymieniono cala szybe w ramach gwarancji.

elektri - 22-01-2014, 22:29

mitsu00 napisał/a:
Nie ma mozliwosci doinstalowania ogrzewania, poniewaz wiazka cieplna jest wtopiona w przednia szybe.

Czyli albo wymiana szyby na Szwedzką....
Albo alternatywne wynalazki ;)

mitsu00 - 23-01-2014, 09:22

elektri napisał/a:
Czyli albo wymiana szyby na Szwedzką....
Albo alternatywne wynalazki
Nie no jasne: np skrobaczka w szpreju... :P
rezon - 23-01-2014, 17:30

mitsu00 napisał/a:
No to mniej dobrze, bo przydaje sie to bardzo w mrozne poranki
potwierdzam ;) jeszcze lepiej sprawdza się cała szyba podgrzewana :)
motif - 23-01-2014, 23:12

dziwne bo w Japoni tez maja zime wiec czemu brak takiej opcji...
Pozostaje podgrzewana skrobaczka :)

Wogole jezeli chodzi o opcje i mozliwosci konfiguracyjne to oulander chyba jest najgorszy ze wszystkich suvow.