Nasze Miśki - Moje Galanty oraz Galant i Colt Baśki
rosomak1983 - 06-09-2011, 08:54
Krzyzak, to az na dolny slask jechałes zrobic konserwacje ???
yaro1976 - 06-09-2011, 09:49
| rosomak1983 napisał/a: | | Krzyzak, to az na dolny slask jechałes zrobic konserwacje ??? |
wstąpił do piekieł, po drodze mu było
Marcino - 06-09-2011, 10:36
| Krzyzak napisał/a: | | Marcino napisał/a: | | Nie myślisz o LPG.? |
myślałem - jednak kombi wyjątkowo teraz tyle przejeździło - generalnie robi max. 500 km na miesiąc a sedanem robię 5x tyle
tylko, że sedan pali mniej - to raz, a dwa że nie wiem, kiedy będę kupował drugiego sedana, bo ten obecny mocno rdzewieje... nie opłaca mi się w niego inwestować (nic ponadto, co będę mógł spokojnie przełożyć) |
LPG tez można przełozyć... pomyśl o tym, zawsze to sie inaczej gaz wciska.
Krzyzak - 06-09-2011, 11:18
| rosomak1983 napisał/a: | | az na dolny slask jechałes zrobic konserwacje ??? |
si - tak objazdówka: Żnin (Tomusn+Ania), Bełchatów (Zlot), Wrocław (kuzyn+żona, konserwa auta), Karpacz (urlop)...
ale zastanawiam się, czy z bordowym nie jechać...
| Marcino napisał/a: | | pomyśl o tym, zawsze to sie inaczej gaz wciska |
czekam jeszcze co będzie u Kibloo - niedawno zakładał do EA w Elblągu - 2500pln do V6 i chodzi narazie idealnie... poczekam jeszcze trochę, czy nadal będzie bez problemów i pewnie też do nich uderzę
rosomak1983 - 06-09-2011, 11:25
| Krzyzak napisał/a: | le zastanawiam się, czy z bordowym nie jechać...
|
no wyglada naprawde dobrze, !!!!
Owczar - 06-09-2011, 14:15
Darku na lpg można oszczędzać po założeniu, a nie przed. Instalka za 2,5k to raczej do 2.0. Same porządne graty to koszt 2k i to bez wtrysków hana. Silnik będzie pracował dobrze i nawet nie będzie widać różnicy. Ale korekty szaleją jak głupie a instalka posiłkuje się paliwem przy przyśpieszaniu.
Krzyzak - 06-09-2011, 16:56
Niespecjalnie zrozumiałem, co do mnie napisałeś (mam na myśli tą drugą część o korektach i obsadzaniu ) - u Kibloo chodzi OK, instalka założona naprawdę fajnie - parownik pod akumulatorem, praktycznie wszystko schowane tak, że nie przeszkadza i nawet nie widać, że jest LPG.
W sumie, to ciągle się waham - robię z 15-18 tkm rocznie, więc nie jest źle. Część z tego bordowym Galem a także sporadycznie Coltem, więc i spalanie mniejsze. Póki co paliwo wrzucam w koszty firmy, więc jest dla mnie tańsze o podatek (PIT, nie VAT)...
Jeszcze poczekam na rozwój wydarzeń, bo co roku straszą podwyżką akcyzy na LPG...
efekt końcowy:
Uploaded with ImageShack.us
rosomak1983 - 06-09-2011, 17:23
hehe smiejcie sie ale lubie na takie konserwacje patrzec... hehe
Dobra robota.
Mozecie zdradzic jakich komponentów uzyliscie ???
Jaki podkład i jaka konserwacja.
Owczar - 13-09-2011, 23:47
| Krzyzak napisał/a: | | (mam na myśli tą drugą część o korektach i obsadzaniu ) |
Android plus swype i wychodzą dziwne wyrazy Chodziło o przyśpieszanie
Krzyzak - 14-09-2011, 05:11
| rosomak1983 napisał/a: | | Mozecie zdradzic jakich komponentów uzyliscie ??? | zapytaj o szczegóły deejay'a - on używa wszystkich gratów od renault, ale jakich konkretnie, to nie wiem
bardzo pozytywnie wypowiadał się także o polskiej firmie Boll
osobiście użyłem Bolla do nadkoli w E32 - mam też kilka innych produktów tej firmy (kontakt spray, płynna uszczelka, biały smar, cynk+aluminium itd.)
roch_27 - 16-09-2011, 10:48
| Krzyzak napisał/a: |
rosomak1983 napisał/a:
Mozecie zdradzic jakich komponentów uzyliscie ???
zapytaj o szczegóły deejay'a - on używa wszystkich gratów od renault, ale jakich konkretnie, to nie wiem | zapewne IXELL
m6riano - 18-09-2011, 05:39
| Krzyzak napisał/a: | | bo co roku straszą podwyżką akcyzy na LPG... |
No i już skoczyło średnio o 10 groszy..o dziwo na BP mają po 2,50 gdzie na wasbruku po 2,54
Krzyzak - 18-09-2011, 12:11
przy okazji - skoro Mariano odkopał temat - w piątek zmieniłem oba banany w kombi
poszły SH ze zmienionymi gumami na sworzniach (gumy HGP oczywiście, od Japaneze)
ciekawe ile to wytrzyma
oryginalne wahacze niedługo pojada do Szczecina na regenerację, bo ewidentnie zaczyna stukać prawy banan w srebrnym... to będzie na podmianę i testy regenerowanego
Rafal_Szczecin - 18-09-2011, 12:16
| Krzyzak napisał/a: |
oryginalne wahacze niedługo pojada do Szczecina na regenerację, bo ewidentnie zaczyna stukać prawy banan w srebrnym... to będzie na podmianę i testy regenerowanego |
tez mam taki zapasowy zestaw
Krzyzak - 18-09-2011, 12:37
Rafal_Szczecin, dzwoniłem wczoraj do Ciebie - czemu nie odbierasz?
|
|
|