Nasze Miśki - Polarny ninja
rosomak1983 - 06-09-2009, 00:30
Gleba juz na wszystkich butach!!!
macieekg - 06-09-2009, 10:17
Wow. I jak się teraz śmiga?
rosomak1983 - 06-09-2009, 10:50
macieekg napisał/a: | Wow. I jak się teraz śmiga? |
musze powiedziec ze jestem naprawde zadowolony... Myslałem ze bedzie tragicznie a nie jest wcale żle... Jest wyraznie twardszy ale po dziurach daje rade... Wyglad na duzy plus rzeczywiscie... Jesli chodzi o prowadzenie to robiłem testy na odludnych bezpieczneych zakretach. I musze przyznać ze rzeczywiscie jest odczuwalna róznica. Nie buja sie i jedzie pewnie. Na zakretach rzuca jedynie moja dupą Moze czas na jakies kubły
Polecam spręzyny obniżajace Lesjofor. Bardzo dobre spręzyny, cenowo w intercarsie porównywalne do eibacha (do naszego modelu)
mkm - 06-09-2009, 11:06
rosomak1983 napisał/a: |
Polecam spręzyny obniżajace Lesjofor. Bardzo dobre spręzyny |
A pisze to po paru godzinach i pokonaniu kilku zakrętów… pojezdzij troche dłużej.
Nie twierdze, ze sa zle, ale chyba Twoja ocena nastąpiła zdecydowanie za szybko.
rosomak1983 napisał/a: | cenowo w intercarsie porównywalne do eibacha (do naszego modelu) |
Lepiej jednak dołożyć te pare zlotych i zainwestowac w eibach-a.
rosomak1983 - 06-09-2009, 11:14
mkm napisał/a: | A pisze to po paru godzinach i pokonaniu kilku zakrętów… pojezdzij troche dłużej.
Nie twierdze, ze sa zle, ale chyba Twoja ocena nastąpiła zdecydowanie za szybko.
|
oczywiscie sa to pierwsze wrazenia. Ale nie moje jedyne na forum te spręzyny juz były chwalone (chodzi o obniżajace)
mkm napisał/a: | Lepiej jednak dołożyć te pare zlotych i zainwestowac w eibach-a. |
skad wiesz??? Masz jakies porównanie???
mkm - 06-09-2009, 11:18
mam
rosomak1983 - 06-09-2009, 11:31
jakie???
mkm - 06-09-2009, 11:54
Coz... moj Colt to nie jest moje pierwsze auto (a szkoda).
W roznych autach mialem rozne sprezyny.
Zaczynajac od ciecia sprezyn na "tunerach fabrycznych" konczac.
Sprezyny w Mielcu tez dorabialem.
"No name" tez się przewinęły.
Mogę śmiało napisac, ze w tym wypadku profil i doświadczenie firmy ma bardzo duze znaczenie.
Sam wczesniej napisałeś:
rosomak1983 napisał/a: | porównywalne do eibacha. |
Wiec jeżeli były w zbliżonej cenie to po co kupowac cos „porównywalnego” jeżeli można mieć te do których się porownuje?
To troche jak z „adidasami”. Niby wszystkie jednakowe, a jednak roznice pojawiaja się jak je na nogi założysz… Tu jest podobnie.
Dopoki nie pojezdzisz na kilku zestawach to sie nie dowiesz o co mi chodzi.
pawela - 06-09-2009, 12:18
rosomak1983, jeszcze dosiądzie, ale mi już się mega podoba
PS, chcesz mój wydech, czy pchać w coltmanii?
rosomak1983 - 06-09-2009, 12:21
mkm, sa to moje pierwsze spręzyny obnizajace. Nie mam odniesiania.
Dlatego porównalem tylko i wyłacznie ceny w intercarsie. Jednak pytam skad ty porówujesz dwa rodzaje bez wypróbowania obu (docelowo na tym samym aucie) ???
Jak sprezyny z mielca czy ciete maja sie do eibacha czy leisjofora???
mkm napisał/a: | Mogę śmiało napisac, ze w tym wypadku profil i doświadczenie firmy ma bardzo duze znaczenie. |
Co w takim razie wiesz o firmie lesjofor??? Bo na tym forum znalazłem same pochlebne opinie. Wiesz czesto tak jest ze przepłacamy za znana marke... mysle ze tak moze byc w przypadku eibacha i na pewno w przypadku firm butów na przykład który sie powołujesz. Ja osobiscie nie wiem wiec nie pisze które sa lepsze. Cena rózni sie o 60zł na komplecie.(700/760zł) Wiekszosc podobnie jak ty wybierze bardziej znany eibach. Tylko pytanie skad cena lesjoforów i dlaczego ludzie je kupuja skoro tylko 60zł wystarczy dopłacić by mieć eibacha???
Ja pewnie tez kupujac w normalnej cenie wybrałbym eibach. Była okazja wziałem lesje.
rosomak1983 - 06-09-2009, 12:30
pawela, daj mi momencik na zastanowienie... Jakby co to sprzedawaj...
mkm - 06-09-2009, 13:09
Do Mielca porownalem bo zakres produktow i profil działalności jest bardzo zbliżony..
Produkcja dla przemyslu samochodowego to tylko ulamek produkcji.
Zreszta zobacz sam: http://www.lesjoforsab.co...ignorelang=true
rosomak1983 napisał/a: | Jednak pytam skad ty porówujesz dwa rodzaje bez wypróbowania obu (docelowo na tym samym aucie) ??? |
Mnie polecali wszyscy dookoła firme „GT Cupline” do opla.
Miala być rewelacja, super cena, prowadzenie itp. same pochlebne opinie.
Faktycznie w porównaniu do serii było ekstra. Jednak po zalozeniu HR-ow okazalo się, ze tamto to było jedno wielkie nieporozumienie. (to porównanie z tego samego auta i na tych samych amortyzatorach).
Jamex-y tez swego czasu mialy dobra prase.
O tarczach Mikoda do dzis się mowi, ze sa „sportowe”… wiec sam widzisz, ze z tymi opiniami to roznie bywa.
Co w takim razie wiesz o firmie lesjofor??? |
Wlasnie niewiele… I dopóki się nie dowiem czegos wiecej niż to, ze sa „profi” i „wypas” to z przeglądnięcia profilu firmy zaklasyfikowałem ja do tych „gorszych”.
Uprzedzając Twoje pytanie:
Oczywiście, ze mogę się mylic!
Tak jak napisałeś, kupiłeś okazyjnie,a auto wyglada na nich zabojczo.
I o to chyba chodzilo?
rosomak1983 - 06-09-2009, 20:12
mkm, nie chodziło mi o porównianie jakiegos taniego GT cupline z HR (podaj ich ceny ) tylko konkretnie eibach/lesjofor których cena prawie jest ta sama. No i nie masz porównania w tej konkretnej kwestii.
mkm napisał/a: | to z przeglądnięcia profilu firmy zaklasyfikowałem ja do tych „gorszych”. |
no własnie dlaczego ludzie kupuja ,,gorsze'' mało wypromowane, mało znane spręzyny w cenie eibacha???
mkm napisał/a: | Tak jak napisałeś, kupiłeś okazyjnie,a auto wyglada na nich zabojczo.
I o to chyba chodzilo? |
tak naprawde to wszystko przez Pawele to o on mnie przekonał Heh no ale narazie jestem bardzo zadowolony.
mkm - 06-09-2009, 21:18
tak naprawde to wszystko przez Pawele to o on mnie przekonał |
i dobrze zrobil.
Jak wrzucisz biale fele to zrob zdjecie pod tym blokiem (symulacja) to porownamy.
Roznica miedzy tymi cupline-ami a hr-em tez byla niewielka. Dopiero "po latach" okazalo sie ze to marza byla zabojcza...
Rafal_Szczecin - 06-09-2009, 22:52
mkm napisał/a: | O tarczach Mikoda do dzis się mowi, ze sa „sportowe” |
a jezdziles w ogole na mikodach ??
|
|
|