To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rosomak1983 - 06-09-2009, 00:30

:D :D :D Gleba juz na wszystkich butach!!!

macieekg - 06-09-2009, 10:17

Wow. I jak się teraz śmiga?
rosomak1983 - 06-09-2009, 10:50

macieekg napisał/a:
Wow. I jak się teraz śmiga?

musze powiedziec ze jestem naprawde zadowolony... Myslałem ze bedzie tragicznie a nie jest wcale żle... Jest wyraznie twardszy ale po dziurach daje rade... Wyglad na duzy plus rzeczywiscie... Jesli chodzi o prowadzenie to robiłem testy na odludnych bezpieczneych zakretach. :wink: I musze przyznać ze rzeczywiscie jest odczuwalna róznica. Nie buja sie i jedzie pewnie. Na zakretach rzuca jedynie moja dupą :lol: :lol: :lol: Moze czas na jakies kubły :P
Polecam spręzyny obniżajace Lesjofor. Bardzo dobre spręzyny, cenowo w intercarsie porównywalne do eibacha (do naszego modelu)

mkm - 06-09-2009, 11:06

rosomak1983 napisał/a:

Polecam spręzyny obniżajace Lesjofor. Bardzo dobre spręzyny

A pisze to po paru godzinach i pokonaniu kilku zakrętów… pojezdzij troche dłużej.
Nie twierdze, ze sa zle, ale chyba Twoja ocena nastąpiła zdecydowanie za szybko.

rosomak1983 napisał/a:
cenowo w intercarsie porównywalne do eibacha (do naszego modelu)

Lepiej jednak dołożyć te pare zlotych i zainwestowac w eibach-a.

rosomak1983 - 06-09-2009, 11:14

mkm napisał/a:
A pisze to po paru godzinach i pokonaniu kilku zakrętów… pojezdzij troche dłużej.
Nie twierdze, ze sa zle, ale chyba Twoja ocena nastąpiła zdecydowanie za szybko.

oczywiscie sa to pierwsze wrazenia. Ale nie moje jedyne na forum te spręzyny juz były chwalone (chodzi o obniżajace)
mkm napisał/a:
Lepiej jednak dołożyć te pare zlotych i zainwestowac w eibach-a.

skad wiesz??? Masz jakies porównanie???

mkm - 06-09-2009, 11:18

mam
rosomak1983 - 06-09-2009, 11:31

mkm napisał/a:
mam

jakie???

mkm - 06-09-2009, 11:54

Coz... moj Colt to nie jest moje pierwsze auto (a szkoda).
W roznych autach mialem rozne sprezyny.
Zaczynajac od ciecia sprezyn na "tunerach fabrycznych" konczac.
Sprezyny w Mielcu tez dorabialem.
"No name" tez się przewinęły.
Mogę śmiało napisac, ze w tym wypadku profil i doświadczenie firmy ma bardzo duze znaczenie.
Sam wczesniej napisałeś:
rosomak1983 napisał/a:
porównywalne do eibacha.

Wiec jeżeli były w zbliżonej cenie to po co kupowac cos „porównywalnego” jeżeli można mieć te do których się porownuje?
To troche jak z „adidasami”. Niby wszystkie jednakowe, a jednak roznice pojawiaja się jak je na nogi założysz… Tu jest podobnie.
Dopoki nie pojezdzisz na kilku zestawach to sie nie dowiesz o co mi chodzi.

pawela - 06-09-2009, 12:18

rosomak1983, jeszcze dosiądzie, ale mi już się mega podoba :D

PS, chcesz mój wydech, czy pchać w coltmanii? :P

rosomak1983 - 06-09-2009, 12:21

mkm, sa to moje pierwsze spręzyny obnizajace. Nie mam odniesiania.
Dlatego porównalem tylko i wyłacznie ceny w intercarsie. Jednak pytam skad ty porówujesz dwa rodzaje bez wypróbowania obu (docelowo na tym samym aucie) ???
Jak sprezyny z mielca czy ciete maja sie do eibacha czy leisjofora???
mkm napisał/a:
Mogę śmiało napisac, ze w tym wypadku profil i doświadczenie firmy ma bardzo duze znaczenie.

Co w takim razie wiesz o firmie lesjofor??? Bo na tym forum znalazłem same pochlebne opinie. Wiesz czesto tak jest ze przepłacamy za znana marke... mysle ze tak moze byc w przypadku eibacha i na pewno w przypadku firm butów na przykład który sie powołujesz. Ja osobiscie nie wiem wiec nie pisze które sa lepsze. Cena rózni sie o 60zł na komplecie.(700/760zł) Wiekszosc podobnie jak ty wybierze bardziej znany eibach. Tylko pytanie skad cena lesjoforów i dlaczego ludzie je kupuja skoro tylko 60zł wystarczy dopłacić by mieć eibacha???
Ja pewnie tez kupujac w normalnej cenie wybrałbym eibach. Była okazja wziałem lesje.

rosomak1983 - 06-09-2009, 12:30

pawela, daj mi momencik na zastanowienie... Jakby co to sprzedawaj...
mkm - 06-09-2009, 13:09

Do Mielca porownalem bo zakres produktow i profil działalności jest bardzo zbliżony..
Produkcja dla przemyslu samochodowego to tylko ulamek produkcji.
Zreszta zobacz sam: http://www.lesjoforsab.co...ignorelang=true

rosomak1983 napisał/a:
Jednak pytam skad ty porówujesz dwa rodzaje bez wypróbowania obu (docelowo na tym samym aucie) ???

Mnie polecali wszyscy dookoła firme „GT Cupline” do opla.
Miala być rewelacja, super cena, prowadzenie itp. same pochlebne opinie.
Faktycznie w porównaniu do serii było ekstra. Jednak po zalozeniu HR-ow okazalo się, ze tamto to było jedno wielkie nieporozumienie. (to porównanie z tego samego auta i na tych samych amortyzatorach).

Jamex-y tez swego czasu mialy dobra prase.
O tarczach Mikoda do dzis się mowi, ze sa „sportowe”… wiec sam widzisz, ze z tymi opiniami to roznie bywa.

rosomak1983 napisał/a:

Co w takim razie wiesz o firmie lesjofor???

Wlasnie niewiele… I dopóki się nie dowiem czegos wiecej niż to, ze sa „profi” i „wypas” to z przeglądnięcia profilu firmy zaklasyfikowałem ja do tych „gorszych”.
Uprzedzając Twoje pytanie:
Oczywiście, ze mogę się mylic!

Tak jak napisałeś, kupiłeś okazyjnie,a auto wyglada na nich zabojczo.
I o to chyba chodzilo?

rosomak1983 - 06-09-2009, 20:12

mkm, nie chodziło mi o porównianie jakiegos taniego GT cupline z HR (podaj ich ceny :wink: ) tylko konkretnie eibach/lesjofor których cena prawie jest ta sama. No i nie masz porównania w tej konkretnej kwestii.
mkm napisał/a:
to z przeglądnięcia profilu firmy zaklasyfikowałem ja do tych „gorszych”.

:D :D :D no własnie dlaczego ludzie kupuja ,,gorsze'' mało wypromowane, mało znane spręzyny w cenie eibacha??? :wink:
mkm napisał/a:
Tak jak napisałeś, kupiłeś okazyjnie,a auto wyglada na nich zabojczo.
I o to chyba chodzilo?

tak naprawde to wszystko przez Pawele to o on mnie przekonał :D :D :D :wink: Heh no ale narazie jestem bardzo zadowolony. 8)

mkm - 06-09-2009, 21:18

rosomak1983 napisał/a:

tak naprawde to wszystko przez Pawele to o on mnie przekonał

i dobrze zrobil.
Jak wrzucisz biale fele to zrob zdjecie pod tym blokiem (symulacja) to porownamy.

Roznica miedzy tymi cupline-ami a hr-em tez byla niewielka. Dopiero "po latach" okazalo sie ze to marza byla zabojcza...

Rafal_Szczecin - 06-09-2009, 22:52

mkm napisał/a:
O tarczach Mikoda do dzis się mowi, ze sa „sportowe”

a jezdziles w ogole na mikodach ??