To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant V6 Juiceman'a

Owczar - 16-11-2010, 08:37

Juiceman napisał/a:
W Galu dziś pozbyłem się przygasania Climatronica : )

W końcu, bo już się zacząłem zastanawiać czy wychodziły z inną elektroniką :)

Arturro-86 - 21-11-2010, 15:13

Juiceman, naprawdę urodziwa sztuka :twisted: Z zaciekawieniem czytałem każdą stronę tego tematu, a jest ich dużo, bo aż 42 :P
Patrząc na wnętrze Twojego samochodu to aż mi "ślinka cieknie" :mrgreen:
Bynajmniej - upewniam się w przekonaniu, że coś nie tak jest z moją instalacją LPG, bo pali mi więcej gazu od Ciebie, a nie jeżdżę jakoś agresywnie :roll:
Może to być wina reduktora albo parownika :?: Instalacje przełożyłem z poprzedniego Galanta 1.8 115KM - może być tak, że parownik jest za słaby :?: Bo czuję tak, jakby na wyższych obrotach już nie za bardzo wyrabiał :idea:

Juiceman - 22-11-2010, 14:08

Jeśli już to reduktor ;) bo pewnie masz do 120KM. Miło, że moje autko Ci się podoba :)
KaWu - 25-11-2010, 14:39

Arturro-86 napisał/a:
upewniam się w przekonaniu, że coś nie tak jest z moją instalacją LPG, bo pali mi więcej gazu od Ciebie, a nie jeżdżę jakoś agresywnie

Czyli ile :?: i w jakich warunkach :?:

Arturro-86 napisał/a:
Może to być wina reduktora albo parownika

Juiceman napisał/a:
Jeśli już to reduktor bo pewnie masz do 120KM.

Wydaje mi sie, ze jezeli reduktor nie wyrabia to wtedy mozesz palic wlasnie malo lpg... bo bedziesz sie podpierac PB,. Przy zalozeniu, ze masz wtrysk gazu.
Jak duzo pali-to predzej z instalacji LPG-zla regulacja albo wtryskiwacze lpg np. Valtekopodobne.

Arturro-86 - 25-11-2010, 14:52

KaWu napisał/a:
Czyli ile :?: i w jakich warunkach :?:

~13l w mieście i to w jeździe dość spokojnej, bez jakiegoś pałowania i tym podobnych :x
Na trasie to różnie - ok. 10 sobie łyknie :|

KaWu napisał/a:
Wydaje mi sie, ze jezeli reduktor nie wyrabia to wtedy mozesz palic wlasnie malo lpg... bo bedziesz sie podpierac PB,. Przy zalozeniu, ze masz wtrysk gazu.
Jak duzo pali-to predzej z instalacji LPG-zla regulacja albo wtryskiwacze lpg np. Valtekopodobne.

Mam Valteki 3Ω - ale jakoś nie wiem, czy to w tym wina, bo w poprzednim Galancie spalanie nie było jakieś kosmiczne (a 1.8 a 2.0 to różnicy nie za dużo) - no i moc była znacznie lepsza, pomimo tego, że na "papierze" 115KM.

KaWu - 25-11-2010, 15:02

Arturro-86 napisał/a:
~13l w mieście i to w jeździe dość spokojnej, bez jakiegoś pałowania i tym podobnych
Na trasie to różnie - ok. 10 sobie łyknie

Wydaje mi sie ze to normalne przy niekalibrowanych Valtekach.

Arturro-86 napisał/a:
Mam Valteki 3Ω - ale jakoś nie wiem, czy to w tym wina, bo w poprzednim Galancie spalanie nie było jakieś kosmiczne

A kiedy byly kalibrowane :?: Taka ichh zaleta, ze sa tanie w zakupie = drogie w ekspoatacji. Gora co kazda wymiana filtrow trzeba je kalibrowac bo maja inne juz wydatki przeplywu gazu.

PS: Jak cos to PW. Nie bedziemy tutaj smiecic "Dzusowi: :D

Juiceman - 28-11-2010, 12:42

Mam takie pytanie, co myślicie na temat tych felg w galu ;> :

Wybaczcie, ale na szybko robione...

robertdg - 28-11-2010, 13:24

Co to za felgi, Rota :?:
Anonymous - 28-11-2010, 13:29

robertdg napisał/a:
Co to za felgi, Rota :?:

oryginały z miśków :)

a felga całkiem fajnie leży :)

Lipa - 28-11-2010, 14:21

Mi się nie podobają wogóle :P
Lechfan - 28-11-2010, 14:31

lepsze niz obecne.. ;)
Psikus - 28-11-2010, 17:26

duża felga z wysokim zawiasem nie wygląda korzystnie
Hugo - 28-11-2010, 17:37

Mocno średnie.
londolut - 28-11-2010, 18:43

Felga całkiem fajna tylko rzuć go na beton a nie takim wszędołazem się będziesz lansił :D
Anonymous - 28-11-2010, 19:24

:shock: Przemek przyznaj się w końcu, że ty zachorowałeś na Galanta wersja OFF-ROAD :P