To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer Sportback

Hubeeert - 16-07-2011, 00:24

macior napisał/a:
ja poproszę obroty do 9 tys!!!
Uwierz mi - 7500 - 8000 wystarczyłoby w zupełności :D
Za każdym razem jak wsiadam do SB i chce dynamicznie się rozpedzić trafiam na ta cholerną odcinkę ;-)

mjsystem - 16-07-2011, 13:19

Hubeeert napisał/a:
Za każdym razem jak wsiadam do SB i chce dynamicznie się rozpedzić trafiam na ta cholerną odcinkę

Jak jezdziłem coltem 1.6 to tak było... Jak miło sie wspomina te chwile, gdy jakieś "bajerisie mw" albo "wieśwageny" miąchały w dzwigni biegów dwa razy szybciej aby mnie dogonić ze swiateł :twisted: (prędkość zgodna z przepisami :biggrin: )

gzesiolek - 16-07-2011, 13:40

Marianekk napisał/a:
ale wnętrze Cruza przygniata Lancera

iloscia mniejszych i wiekszych przyciskow i swiatelek - na 100%

jak dla mnie wspolczesny design wiekszosci aut z duza iloscia przyciskow na wybajerzonej konsoli srodkowej to straszna porazka ergonomiczna... ale ja jestem starej daty wole dwa pokretla wiecej i 20 przyciskow mniej ;) klawiature to mam miec w kompie a nie w samochodzie...
aha, no i wizualnie wole nowoczesna i monochromatyczna prostote niz pstrokatosc...
ale to kwestia gustu...
co do materialow zastosowanych to wg mnie koreanczycy maja je bardzo podobne do tych w Lancerze...

Marianekk - 16-07-2011, 15:55

gzesiolek napisał/a:
jak dla mnie wspolczesny design wiekszosci aut z duza iloscia przyciskow na wybajerzonej konsoli srodkowej to straszna porazka ergonomiczna...

Przycisków może i sporo albo sprawia takie wrazenie ale są one ergonomicznie ułożone i naprawdę funkcjonalnie ,identycznie w fordzie fokusie.
Porażka o tym co mówisz jest nowa astra potrafi rozproszyć.
Misiek ładnie jeszcze wygląda z jasna (bezowa) tapicerka ale z nieznanych przyczyn już jej nie ma w ofercie.
Pozdrawiam
Marian

gzesiolek - 16-07-2011, 18:30

Marianekk, z nowym Focusem nie mialem do czynienia, ale juz w nowej Fiescie znajomego ergonomia po jednej przejazdce do mnie nie przemawia... ale moze to kwestia przyzwyczajenia... tam na konsoli przy radiu masz np. 5 czy 6 identycznych takich skosnych przyciskow, gdzie bez patrzenia nie byles w stanie wybrac wlasciwa funkcje, a sa tam chyba i podstawowe funkcje dotyczace radia jak i takie uruchamiajace funkcje zestawu glosnomowiacego i innych... ale przynajmniej duze przyciski, a nie nadziubdziane... ale ogolnie obsluga bezwzrokowa chyba ciezka...
choc patent z umieszczeniem tych przycikow wysoko, dobry... jedynie do klimy trzeba sie schylic, ale pewnie da sie przyzwyczaic do obslugi bezwzrokowej (choc wg mnie trudniej niz w przypadku 3 pokręteł Lancerka)...
no i w nowych fordach materialy wygladaja klase lepiej niz w Lancerze czy koreanczykach...
co jasnej tapicerki, zgadza sie ladna...
ale mi z wygladu naprawde nic we wnetrzu Lancera nie brakuje... wygladu bym nie zmienial... jedynie materialy... :lol:

Pawcho - 17-07-2011, 12:17

i małą turbinkę lub ze 20 dodatkowych kucyków bym dodał :)
mjsystem - 17-07-2011, 15:21

Coś mały OT się tu tworzy :P
Flacha - 26-07-2011, 12:41

Mam pytanko do wysokich posiadaczy SB ( sam mam okolo 195cm) . Czy przy takim wzroscie da sie wygodnie ustawic fotel i bedzie duzo miejsca? W salonie jak sobie siedzialem to bylo calkiem przyjemnie ale wiadomo ze co innego w salonie na chwile sobie usiasc a co innwego jezdzic na codzien itp.
rolnikon - 26-07-2011, 14:11

Flacha, mi się udało, ja mam koło 187cm i przy codziennej jeździe siedzi się wygodnie, ale to wszystko zależy od gustu :D
Flacha - 26-07-2011, 14:21

rolnikon ,Po opisie widze ze masz diselka. Jak sie sprawuje i za ile kupiles w tej wersji jesli mozna wiedziec?

Co sadzicie o tym w porownaniu do SB ?
Hyundai Elantra

rolnikon - 27-07-2011, 00:47

Flacha, a bardzo dobrze, ale ja jeszcze nie mam zbyt dużego doświadczenia, kupiłem go za 60 tyś.

Ja mam podobne spalanie i przyśpieszenie, stylistycznie mi się przynajmniej nie podoba,
wnętrze nawet mi się podoba :) , osobiście bym go nie kupił, ale mi Hyundaie nigdy specjalnie się nie podobały

Hubeeert - 27-07-2011, 05:43

Flacha mam 203cm - bez problemu znajduję wygodną pozycję.
Flacha - 27-07-2011, 09:57

rolnikon rozumiem ze za 60 to kupiles uzywany a nie nowy?
Hubeeert to sie ciesze bo jak ty sie miescisz to i ja problemu nie bede mial :)

rolnikon - 27-07-2011, 10:44

Flacha, oczywiście że używany, roczny z salonu :)
Flacha - 27-07-2011, 10:56

rolnikon - no to powiem ci ze cena przystepna jak za diesla. Nawet jak za roczny to tanilo bardzo chyba bo wersja inform to chyba po 75 tys chodzi..