To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - [E88A 2.5 4WD] E88A 4WD 4WS 2,5 V6 24V

Frost - 20-10-2010, 15:34

w moim nie działają :d heheh i już nigdy nie będą działały :P
jacek11 - 20-10-2010, 15:55

Działają jak te do przedniej szyby,z tym,że ciśnienie jest sporo większe.Po za tym,nie wiem po co tam są,skoro nie ma wycieraczek.Sam spryskiwacz nie potrafi umyć reflektora :?
mitsu_pl - 20-10-2010, 19:57

właśnie o to chodzi, że sikając większym ciśnieniem na reflektor zmyje więcej... Jacku, zresztą nie przesadzajmy, lampy się nie brudzą się tak strasznie. Chodzi o to, żeby zmyć jakieś błoto pośniegowe, lub kurz, a nie rozplaskane przy ....km/h muchy ;) (nie pisze przy ilu, bo mamy tu przeciwników przekraczania największej dozwolonej w Polsce prędkości, jaką jest 130km/h i boje się bana :P )
jacek11 - 20-10-2010, 21:53

Tak Michale,w waszym przypadku może mieć to zastosowanie :) Na pewno też przydaje się jak są zamontowane xenony.W każdym bądź razie,mając sprawne to ustrojstwo,raz tylko włączyłem,a potem zapomniałem że są. :wink: :)
gres - 21-10-2010, 11:23

a widzisz, ja całkiem odwrotnie - mając nie sprawne ciągle pamiętałem że są i nie działają :D
Filmik nakręcę... póki działają :D
Frost, czemu je wywaliłeś- brzydki jest bez nich !

(komentarz zachowaj dla siebie - nie ma przymusu pisania na forum :P - mod)

swinks_UK - 21-10-2010, 13:12

mitsu_pl napisał/a:
(nie pisze przy ilu, bo mamy tu przeciwników przekraczania największej dozwolonej w Polsce prędkości, jaką jest 130km/h i boje się bana :P )

Bana to możesz dostać... za brak umiejętności czytania ze zrozumieniem (chodzi o regulamin forum) :badgrin:

A tak na serio. Panowie, bez OT proszę.

Frost - 21-10-2010, 13:54

swinks_UK, jakie OT :) jeśli można zapytać. To temat dotyczący ogólnie E88A :) wiem bo sam go zakładałem.

gres, nie wyrzuciłem sprysków, bo by dziury zostały hehe, wyrzuciłem osprzęt bo był za ciężki ( masakra :mrgreen: )

mitsu_pl - 21-10-2010, 13:54

swinks_UK napisał/a:

Ale jakie OT? Przecież ten temat jest właśnie po to, żeby popisać o pierdołach dotyczących naszych aut ;)

Gres, my też wyrzuciliśmy po dzwonie, a właściwie to ich nie było w nowym białym zderzaku.... :P

swinks_UK - 21-10-2010, 14:07

swinks_UK napisał/a:
mitsu_pl napisał/a:
(nie pisze przy ilu, bo mamy tu przeciwników przekraczania największej dozwolonej w Polsce prędkości, jaką jest 130km/h i boje się bana :P )

Bana to możesz dostać... za brak umiejętności czytania ze zrozumieniem (chodzi o regulamin forum) :badgrin:

brak umiejętności czytania ze zrozumieniem

o prędkościach do ogólnego lub FRK.... niewiniątka... :axe:

mitsu_pl - 21-10-2010, 14:14

To chodziło Ci o moje zdanie na temat prędkości, czy o naszą pogaduchę o spryskiwacze lamp... Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że to pierwsze... :P
swinks_UK - 21-10-2010, 15:28

Ufff... wreszcie.... :D
mitsu_pl - 21-10-2010, 15:32

hehehe, zgrywałem się ;)
gres - 25-10-2010, 12:27

gdyby czerwoni mieli taki aparat cenzury polski rock byłby ubogi :P

Mam problem z nagraniem sikania - nie mogę się rozdwoić :D

Skoro już tak ogólnie jedziemy to peirwszy raz w życiu spaliłem lampe w aucie - nawet spoko się wymienia tylko zbiorniczek na chlodniczy musiał na chwilę wyjść.

A powiedzcie mi jeszcze - EGR - wystarczy że wężyk wypnę czy mam jakoś zawór zaslepiać a jeśli tak to po co ? :D

Frost - 25-10-2010, 12:31

gres, EGR musisz zaślepić. Zaślepiasz wejście do kolektora ssącego i wejście do wydechowego :P

albo możesz wziaść puszke po napoju jakimś, wyciać kawałek blasszki, zrobić dwa otworki na śróbki i włożyć międz kolktor ssący a rurke od egr-u. Blaszka zapobiegnie krążeniu spalin, a wytrzyma dłuuuuugo.

mitsu_pl - 25-10-2010, 19:29

Jak zdejmiesz wężyk, to też go odetniesz, tylko, tyle, że może byc nie szczelny, no i musisz zaślepić wężyk i króciec. Najlepiej zrobić to śrubkami (wkręcić w wężyk i na krócic założyć kawałek wężyka i zaślepić śrubką). Natomiast sposób który podaje Frost jest taki na "amen". Możesz podejrzeć jak to wygląda u mnie, w temacie wrzuciłem gdzieś tego foty: