Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Owczar - 08-12-2010, 20:50
Wszyc, tak się wpatrzyłem w tą pokrywę zaworów, że nie zauważyłem kolektora ;D A jest i lambda widzę
Wszyc - 08-12-2010, 21:08
| BeNeK napisał/a: | Wszyc, wydech przelotowy czyli masz na myśli prosto z kolektora wydechowego zwykłą rurę pewnie 2,5' bez niczego sama i goła rura kwasówka ?? Ale chyba bez żadnego katalizatora to nie przejdzie przeglądu , prawd aż ?
Czytałem gdzieś na forum , nie wiem czy nawet nie na MM że ktoś tak zrobił i moc auta zamiast wzrosnąć na wolnym przelocie to spadła , nie rozumiem |
Bardzo możliwe że spadła dotyczy to silników wolno ssących ja wstawiam 2 tłumiki przelotowe bez katalizatora średnica wydechu będzie 2,25cala ( czyli seria ) ale zostawiam przebieg wydechu tak jak było seryjnie więc nie powinno źle wpłynąć na moc tylko od ciążę go przelotowymi tłumikami i też będzie ze zwykłej stali nie ma co szaleć jak będzie turbo to się pomyśli o czymś sensowniejszym 2,5 cala przy 150KM wolnossaku to by był przerost formy nad treścią moim zdaniem
( jak bym dał samą rurę bez tłumików Benek to brak kata na przeglądzie był by moim ostatnim problemem a wspólnota mieszkaniowa zakazała by mi parkować w promieniu 1km od bloku bo by im szyby w ramach wibrowały jak bym odpalał )
Owczar - 08-12-2010, 21:29
Wszyc, a nie lepiej od razu zrobić coś większego niż potem wywalać custom na złom i robić nowy?
Wszyc - 08-12-2010, 21:34
nie stać mnie obecnie na porządny wydech z kwasówki na jednym tłumiku ( po za tym turbo wytłumia wolnossak na jednym tłumiku nie przejdzie przeglądu ) w planach był wydech od Eclipse 2g od HKSa wole dozbierać i taki kupić kiedyś niż teraz jakiegoś wieś tłumika kupować po za tym przed turbo będę chciał rozbudować galanta o napęd na 4 kółka więc turbo to jeszcze daleko zanim będzie po za tym najpierw napęd muszę założyć na tył a potem myśleć gdzie ja do cholery upchnę jeszcze wydech
Owczar - 08-12-2010, 21:39
Wszyc, żeby ruda nie zeżarła budy zanim to wszystko zrealizujesz ;P
Wszyc - 08-12-2010, 21:48
w lato przód podłużnice i pas przedni będzie piaskowany jak dobrze pójdzie kładziony podkład i żywica epoksydowa na to, jak starczy pieniędzy to może dół zrobię jeszcze i po tych zabiegach powinien wszystkie wasze EA spokojnie przeżyć chodź nawet powinien i ASXa przeżyć po tym
BeNeK - 09-12-2010, 11:14
Wszyc, a nie łatwiej by Ci było sprowadzić e84a angola ?? Znalazłem jednego takiego w angli:D http://cgi.ebay.co.uk/199...=item4aa6dc544d
A potem swapować napędy i silniczek do twojego i by Ci dużo części zostało na sprzedaż;)
A właśnie czym różnią się te silniki od e54a a e84a czy tylko dwoma turbinami?? Zdaje mi się że raczej budową wewnętrzna też:D bo zwykły 2.0 v6 nie wytrzymał by tych 280 kucy i dosć wysokiego doładowania ok 0,7bara.
O i jeszcze jednego znalazłem : http://www.trademe.co.nz/...n-336471926.htm
Spotkaliście się kiedyś z taki misiaczkiem , bo ja nie http://www.trademe.co.nz/...n-336209156.htm
Wszyc - 09-12-2010, 11:38
| BeNeK napisał/a: | | A właśnie czym różnią się te silniki od e54a a e84a czy tylko dwoma turbinami?? Zdaje mi się że raczej budową wewnętrzna też:D bo zwykły 2.0 v6 nie wytrzymał by tych 280 kucy i dosć wysokiego doładowania ok 0,7bara. |
Jak już sam sobie odpowiedziałeś nie będę kontynuował
E84A to prawdziwe VR4 ( E88A a nie jest VR4 chłopaki tylko by chcieli żeby był )
Po co ja mam szukać jakiegoś galanta cholera wie gdzie i za ile jak dawców napędu 4x4 jest mi ich pod dostatkiem w kraju kto powiedział że tylko od Galanta napęd pasuje Tyko wał trzeba dorobić bo żaden inny nie pasuje ale to nie problem nie daleko mnie dorabiają wały pędne do wszystkiego
Po za tym nie chce V6stki daje małe możliwości rozwoju dalszego V6 jest do bani
Owczar - 09-12-2010, 11:54
Wszyc, ja to się tylko boję, czy jak posklejasz tego galanta to on będzie jeździł do przodu
Ja bym jednak się skłaniał ku temu co napisał BeNeK. Miałbyś prawdziwego rodzynka... a tak będziesz miał lepiankę ;P
rosomak1983 - 09-12-2010, 12:03
O JA PIERDACZE SWIETNY JEST
Wszyc, ciekawy projekt i po cichu kibicuje
Co do blachy to mozna wiecznie reanimowac auto tylko ze to nie jest opłacalne ale jakos nie zauwazłyłem zeby to miało wpływ na Twoje działanie, weic pewnie przezyje wieleeee EA
W kazdym badz razie nie spodziewaj sie ze bedziesz miał spokój z ruda na zawsze.
Wszyc - 09-12-2010, 12:04
| Owczar napisał/a: | | a tak będziesz miał lepiankę ;P |
Jak Cie zaraz gwizdnę będzie lepszy niż E84A
Owczar - 09-12-2010, 12:08
| Cytat: | Jak Cie zaraz gwizdnę będzie lepszy niż E84A |
Zgrywam się tylko Ja podziwiam za samozaparcie Mi by się nie chciało
Frost - 09-12-2010, 12:15
| BeNeK napisał/a: | | Wszyc, a nie łatwiej by Ci było sprowadzić e84a angola ?? Znalazłem jednego takiego w angli: | NIE
| Owczar napisał/a: | | Miałbyś prawdziwego rodzynka... a tak będziesz miał lepiankę ;P | NIE
| rosomak1983 napisał/a: | | Co do blachy to mozna wiecznie reanimowac auto tylko ze to nie jest opłacalne | NIE
3 x NIE, możecie iść do domu
Jak jeszcze ktoś będzie próbował odwieźć Taza od projektu to niech sie modli zebym nie wparował na ogólnopolski.
Nie wiecie nawet połowy co człowiek ma w głowie i dlaczego tak robi, a pisać sie powieści nie chce.
Poczekajcie, zobaczycie
Wszyc - 09-12-2010, 12:19
Dzięki hehe ale zobaczymy co życie pokaże czy funduszy starczy ale dzięki
Owczar - 09-12-2010, 12:19
| Frost napisał/a: | | modli zebym nie wparował na ogólnopolski. |
Już się boję, bo jako ateista nie mam się jak pomodlić
|
|
|