To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Owczar - 08-12-2010, 20:50

Wszyc, tak się wpatrzyłem w tą pokrywę zaworów, że nie zauważyłem kolektora ;D A jest i lambda widzę :P
Wszyc - 08-12-2010, 21:08

BeNeK napisał/a:
Wszyc, wydech przelotowy czyli masz na myśli prosto z kolektora wydechowego zwykłą rurę pewnie 2,5' bez niczego sama i goła rura kwasówka ?? Ale chyba bez żadnego katalizatora to nie przejdzie przeglądu , prawd aż ?
Czytałem gdzieś na forum , nie wiem czy nawet nie na MM że ktoś tak zrobił i moc auta zamiast wzrosnąć na wolnym przelocie to spadła , nie rozumiem :D

Bardzo możliwe że spadła dotyczy to silników wolno ssących ja wstawiam 2 tłumiki przelotowe bez katalizatora średnica wydechu będzie 2,25cala ( czyli seria ) ale zostawiam przebieg wydechu tak jak było seryjnie więc nie powinno źle wpłynąć na moc tylko od ciążę go przelotowymi tłumikami i też będzie ze zwykłej stali nie ma co szaleć jak będzie turbo to się pomyśli o czymś sensowniejszym 2,5 cala przy 150KM wolnossaku to by był przerost formy nad treścią moim zdaniem :P

( jak bym dał samą rurę bez tłumików Benek to brak kata na przeglądzie był by moim ostatnim problemem :D :D a wspólnota mieszkaniowa zakazała by mi parkować w promieniu 1km od bloku bo by im szyby w ramach wibrowały jak bym odpalał :D :D :D )

Owczar - 08-12-2010, 21:29

Wszyc, a nie lepiej od razu zrobić coś większego niż potem wywalać custom na złom i robić nowy?
Wszyc - 08-12-2010, 21:34

nie stać mnie obecnie na porządny wydech z kwasówki na jednym tłumiku ( po za tym turbo wytłumia wolnossak na jednym tłumiku nie przejdzie przeglądu ) w planach był wydech od Eclipse 2g od HKSa wole dozbierać i taki kupić kiedyś niż teraz jakiegoś wieś tłumika kupować po za tym przed turbo będę chciał rozbudować galanta o napęd na 4 kółka więc turbo to jeszcze daleko zanim będzie po za tym najpierw napęd muszę założyć na tył a potem myśleć gdzie ja do cholery upchnę jeszcze wydech :P
Owczar - 08-12-2010, 21:39

Wszyc, żeby ruda nie zeżarła budy zanim to wszystko zrealizujesz ;P
Wszyc - 08-12-2010, 21:48

w lato przód podłużnice i pas przedni będzie piaskowany jak dobrze pójdzie kładziony podkład i żywica epoksydowa na to, jak starczy pieniędzy to może dół zrobię jeszcze i po tych zabiegach powinien wszystkie wasze EA spokojnie przeżyć :D chodź nawet powinien i ASXa przeżyć po tym :D
BeNeK - 09-12-2010, 11:14

Wszyc, a nie łatwiej by Ci było sprowadzić e84a angola ?? Znalazłem jednego takiego w angli:D http://cgi.ebay.co.uk/199...=item4aa6dc544d
A potem swapować napędy i silniczek do twojego i by Ci dużo części zostało na sprzedaż;)

A właśnie czym różnią się te silniki od e54a a e84a czy tylko dwoma turbinami?? Zdaje mi się że raczej budową wewnętrzna też:D bo zwykły 2.0 v6 nie wytrzymał by tych 280 kucy i dosć wysokiego doładowania ok 0,7bara.
O i jeszcze jednego znalazłem : http://www.trademe.co.nz/...n-336471926.htm
Spotkaliście się kiedyś z taki misiaczkiem , bo ja nie :) http://www.trademe.co.nz/...n-336209156.htm

Wszyc - 09-12-2010, 11:38

BeNeK napisał/a:
A właśnie czym różnią się te silniki od e54a a e84a czy tylko dwoma turbinami?? Zdaje mi się że raczej budową wewnętrzna też:D bo zwykły 2.0 v6 nie wytrzymał by tych 280 kucy i dosć wysokiego doładowania ok 0,7bara.

Jak już sam sobie odpowiedziałeś nie będę kontynuował :P

E84A to prawdziwe VR4 ( E88A a nie jest VR4 chłopaki tylko by chcieli żeby był :D :D :D )
Po co ja mam szukać jakiegoś galanta cholera wie gdzie i za ile jak dawców napędu 4x4 jest mi ich pod dostatkiem w kraju :D kto powiedział że tylko od Galanta napęd pasuje :P Tyko wał trzeba dorobić bo żaden inny nie pasuje ale to nie problem nie daleko mnie dorabiają wały pędne do wszystkiego :P
Po za tym nie chce V6stki daje małe możliwości rozwoju dalszego :P V6 jest do bani :D

Owczar - 09-12-2010, 11:54

Wszyc, ja to się tylko boję, czy jak posklejasz tego galanta to on będzie jeździł do przodu :D

Ja bym jednak się skłaniał ku temu co napisał BeNeK. Miałbyś prawdziwego rodzynka... a tak będziesz miał lepiankę ;P

rosomak1983 - 09-12-2010, 12:03

BeNeK napisał/a:
Spotkaliście się kiedyś z taki misiaczkiem , bo ja nie http://www.trademe.co.nz/...n-336209156.htm

O JA PIERDACZE SWIETNY JEST :shock: :shock: :shock:

Wszyc, ciekawy projekt i po cichu kibicuje :wink:

Co do blachy to mozna wiecznie reanimowac auto tylko ze to nie jest opłacalne ale jakos nie zauwazłyłem zeby to miało wpływ na Twoje działanie, weic pewnie przezyje wieleeee EA :P
W kazdym badz razie nie spodziewaj sie ze bedziesz miał spokój z ruda na zawsze.

Wszyc - 09-12-2010, 12:04

Owczar napisał/a:
a tak będziesz miał lepiankę ;P

Jak Cie zaraz gwizdnę :D będzie lepszy niż E84A :D

Owczar - 09-12-2010, 12:08

Cytat:
Jak Cie zaraz gwizdnę :D będzie lepszy niż E84A :D

Zgrywam się tylko ;) Ja podziwiam za samozaparcie :) Mi by się nie chciało :)

Frost - 09-12-2010, 12:15

BeNeK napisał/a:
Wszyc, a nie łatwiej by Ci było sprowadzić e84a angola ?? Znalazłem jednego takiego w angli:
NIE

Owczar napisał/a:
Miałbyś prawdziwego rodzynka... a tak będziesz miał lepiankę ;P
NIE

rosomak1983 napisał/a:
Co do blachy to mozna wiecznie reanimowac auto tylko ze to nie jest opłacalne
NIE

3 x NIE, możecie iść do domu :)

Jak jeszcze ktoś będzie próbował odwieźć Taza od projektu to niech sie modli zebym nie wparował na ogólnopolski.

Nie wiecie nawet połowy co człowiek ma w głowie i dlaczego tak robi, a pisać sie powieści nie chce.

Poczekajcie, zobaczycie 8) 8) 8)

Wszyc - 09-12-2010, 12:19

Dzięki hehe ale zobaczymy co życie pokaże czy funduszy starczy :) ale dzięki :D
Owczar - 09-12-2010, 12:19

Frost napisał/a:
modli zebym nie wparował na ogólnopolski.

Już się boję, bo jako ateista nie mam się jak pomodlić :lol: