Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85
Maretzky85 - 03-07-2011, 22:41
Różnią się interfejsem
Eprom już wylutowany i wsadzony w normalną podstawkę. O podstawce flashującej nie słyszałem; słyszałem natomiast, że tych epromów sie nie flashuje na płytce, bo niektóre elementy tego nie lubią, chyba, że ta podstawka do flashowania na czas wgrywania odcina eprom od reszty płytki, ale znowu - nie słyszałem o takim urządzeniu...
Tak czy inaczej, pozostaje jak na razie ECM Link, który to właśnie coś w tym stylu umożliwia na bieżąco zmianę map i wszelkich innych parametrów, tylko przez RS232.
Poza tym tak, na razie mam w planach zakup programatora i wgranie wsada ulepszonego na czystego eproma :>
jacek11 - 03-07-2011, 22:45
swinks_UK napisał/a: |
Marku, specem od bardziej zaawansowanej elektroniki nie jestem, ale nie dałoby sie zrobić następujaco:
- wylutować eproma
- wstawić go w gniazdo od flashowania
- i załatwić go w tej podstawce.
Mówiac skrótowo, czy dałoby radę zastosować takie uniwersalne podstawki do flashu epromów, gdzie podpinasz sie przez rs232, napiecia i masy i z poziomu pc go flashujesz.
W podobny sposób grupa z CVR4 złamała 7201 z Legnum, bez wylutowania się nie dało. |
Marku,obiecałeś mi wytłumaczyć to czego nie rozumiem
.
.
rosomak1983 - 03-07-2011, 23:36
Maretzky85, hmm a nie prosciej byłoby wsadzic po prostu ori kompa
Pozatym chcesz krzesac wszystko na seryjnych parametrach ???
koszmarek - 04-07-2011, 07:18
rosomak1983 napisał/a: | hmm a nie prosciej byłoby wsadzic po prostu ori kompa |
znajdź nam taki. Tylko za normalne pieniądze, bo za cenę z kosmosu nie sztuka
Bartek - 04-07-2011, 08:10
koszmarek napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | hmm a nie prosciej byłoby wsadzic po prostu ori kompa |
znajdź nam taki. Tylko za normalne pieniądze, bo za cenę z kosmosu nie sztuka |
Mission impossible. Do mixu części z Mitsubishi (n/a i turbo), Subaru i Castoramy taki trzeba stworzyć.
rosomak1983 - 04-07-2011, 08:25
koszmarek napisał/a: | znajdź nam taki. Tylko za normalne pieniądze, bo za cenę z kosmosu nie sztuka |
A mam trzy takie ,tylko dwa beda jeszdzic u mnie w autach a trzeci jest w komplecie z silnikiem na swapa...
Bartek napisał/a: | Mission impossible. Do mixu części z Mitsubishi (n/a i turbo), Subaru i Castoramy taki trzeba stworzyć. |
Bede u Marka to uruchomimy go na seryjnym kompie w GSX-a
Mysle ze powinien ogarnac.
A jaka Marku masz przepływke bo słyszałem ostatnio ze ta z 1G NA jest taka sama jak w Turbo.
koszmarek - 04-07-2011, 09:28
rosomak1983 napisał/a: | A mam trzy takie |
No tak ale
rosomak1983 napisał/a: | tylko dwa beda jeszdzic u mnie w autach a trzeci jest w komplecie z silnikiem na swapa... |
więc nadal jesteśmy w punkcie wyjścia
rosomak1983 - 04-07-2011, 13:47
koszmarek napisał/a: | więc nadal jesteśmy w punkcie wyjścia |
moge pozyczyc dopuki sobie nie znajdziecie a moze i ja wypatrze kolejnego dla was tym razem, swojego dodatkowego kupiłem tanio
Maretzky85 - 04-07-2011, 21:53
jacek11, czego konkretniej nie rozumiesz ?
-eprom: w zasadzie coś jak pamięć komputerowa, w której jest zapisany cały program sterujący silnikiem - a na pewno znaczna jego część.
-flashowanie eproma to w zasadzie kasowanie i wgrywanie nowych danych
rosomak1983 napisał/a: | Maretzky85, hmm a nie prosciej byłoby wsadzic po prostu ori kompa
Pozatym chcesz krzesac wszystko na seryjnych parametrach ??? |
Ori kompa od Galanta ... Vr4 to nie bardzo, Eclipse GST to też nie bardzo
Jak już Bartek wspomniał, po prostu nie istnieje takie coś. Trzeba zrobić własny program
Dopóki nie zrobię porządku pod maską to na razie jest poniżej serii nawet
Bartek napisał/a: | Do mixu części z Mitsubishi (n/a i turbo), Subaru i Castoramy taki trzeba stworzyć. |
No i teraz się muszę wstydzić
Ale co racja to racja - komp z 1G turbo z 2G, wtryski 440, intercooler od Legnuma - trzeba stworzyć własny komp A w zasadzie program
A castorama jeszcze chwilę :P
rosomak1983 napisał/a: | A jaka Marku masz przepływke bo słyszałem ostatnio ze ta z 1G NA jest taka sama jak w Turbo. |
Nie jest - 6 pinów vs 7 pinów, chyba, że mówimy o 2G to może być taka sama.
rosomak1983 napisał/a: | moge pozyczyc dopuki sobie nie znajdziecie |
Dzięki za chęci, ale ja mam customowego
Przerobionego z N/A na Turbo :>
Maretzky85 - 05-10-2011, 07:59
Oj dawno mnie tu nie było A troszkę się działo w międzyczasie tak zwanym.
Przyszła nowa skrzynia biegów KM206T jak dobrze pamiętam, przyszedł wyspawany dolot z kwasówki, wtryski 450cc od gst, wastegate actuator od mitsu zamiast subaru
W końcu udało się uzyskać doładowanie jak w serii a nawet ciutek więcej, bo 0.8 bara.
Niestety nadal go zalewa, więc najbliższym zakupem będzie ECMLink
Zastanawiam się jak wydech wpływa na AFR. Ja w sumie mam wydech z Galanta GTi, który z resztą średnicą podpasował na downpipe od gst, więc teoretycznie to samo - ale czy nie za wąsko jednak na tłumikach ??
rosomak1983 - 05-10-2011, 11:49
Maretzky85 napisał/a: | ale czy nie za wąsko jednak na tłumikach ?? | \
Marku wydech turbo miał jeden tłumik a NA dwa przy tej samej srednicy rury,
i bez obaw jak wywalisz jeden bedzie OK bo sama turbina działa jak tłumik.
Maretzky85 - 31-10-2011, 07:09
Wczoraj wieczorem zabiłem tarczę sprzęgła do końca - jedna sprężynka rozleciała się w kilka części i blokowała docisk - nie mogłem wysprzęglić dobrze.
3 z 6 sprężynek się połamały
Ponieważ nie mogłem sobie pozwolić na przestój - to wymieniliśmy w 3 godzinki sprzęgło na jakiegoś LUKa który był pod ręką, zobaczymy jak się będzie sprawował.
Oczywiście te sprzęgła są do N/A Aisin bardzo dobrze trzymał z dociskiem exedy, szkoda, że te sprężynki, no ale przynajmniej się może przekonam do LUKa
Maretzky85 - 24-11-2011, 21:24
Darowałem sobie ECMLinka ze względów finansowych. Kupiłem za to komputer z EA2 w celu zrobienia z niego komputera evo Zobaczymy co z tego będzie :>
Misiek :) - 24-11-2011, 21:33
A jak tam maska?? Dają coś te otworki??
Torp12 - 24-11-2011, 22:11
Misiek napisał/a: | A jak tam maska?? Dają coś te otworki??
|
Ano daja:) Zmniejszaja temp spalin o 200 stopni:) WIem bo tez o to Marka pytalem;)
|
|
|