dlaczego w dwururce jedna końcówka jest okopcona, a druga czysta
Może nie pali na jeden cylinder
Ja też bym się skłaniał ku wyjaśnieniu Wszyc'a
Co najprościej można przedstawić graficznie :
LEWY napisał/a:
nie wiem jak i nie wiem czy ogarniemy ten klimatronik ale ogarniemy to
Przełożenie sterowania silnikczkami na wersje europejską nie jest zbytnio trudne. Trzeba trochę powyginać druciki, dorobić parę tulejek i dają rade.
Gorzej jest z klimatyzacją... Tutaj już trzeba poszukać jakiegoś klimatronika europejskiego i próbować dopasować...mkm - 08-11-2010, 13:51
Kleju napisał/a:
robertdg napisał/a:
dlaczego w dwururce jedna końcówka jest okopcona, a druga czysta
Może nie pali na jeden cylinder
Ja też bym się skłaniał ku wyjaśnieniu Wszyc'a
Ja też
Pisałem Ci już, że masz piękne autko? Saqu - 08-11-2010, 14:06 Ale masz udziergany wydech zubrin - 08-11-2010, 18:02
Kleju napisał/a:
Tutaj już trzeba poszukać jakiegoś klimatronika europejskiego i próbować dopasować...
wystarczy chyba zwykla klima z ktorej sobie wezmiesz wezyki na europejska strone i europejska puche z chlodniczka co idzie za schowek a reszte masz od japonskiej klimyKleju - 08-11-2010, 21:34
mkm napisał/a:
że masz piękne autko?
Chyba nie
Cytat:
Ale masz udziergany wydech
Bonus, już kupiłem auto z nim
zubrin napisał/a:
wystarczy chyba zwykla klima z ktorej sobie wezmiesz wezyki na europejska strone i europejska puche z chlodniczka co idzie za schowek a reszte masz od japonskiej klimy
No właśnie nie wiem czy czasem klima nie różni się od klimatronika... Np jak porównywałem elementy (nagrzewnica, klima, nawet wiatrak dmuchawy jest inny) to każdy jest inny i nie chodzi o odbicie lustrzane Kleju - 14-11-2010, 19:24 Mały up
przyszły mi świece:
Udało mi się jeszcze trochę pojeździć w weekend
Miałem g-tech'a, to od razu zmierzyłem przyspieszenie:
Czy jest dobre? hmm mnie akurat nie zadowala Seryjny czas to 6,8s... Mam nadzieję, że jak jeszcze potrenuję start (teraz tylko 5 agresywnych startów), pogoda będzie lepsza, auto zostanie wystrojone, inny zawias i zostaną ustawione koła rozrządu na hamowni to może będzie lepiej. Zobaczymy
A tak z osobistych przemyśleń, mivec'a słychać bardzo dobrze, czyli się załącza prawidłowo, trzymanie na zakrętach bardzo dobre, hamulce też na duży plus. Nie sposób póki co ich zagotować, ba nawet zagrzać zacisk jest problem Miałem jeszcze nagrany filmik jak słychać wydech, ale usunąłem przez przypadek
Mam jeszcze taki, żeby przedstawić jak słychać wydech (kolektor 4w1, średnica 2,25", tłumik końcowy powerflow). Chociaż dźwięk z aparatu nie zachwyca...
Ja_good - 14-11-2010, 20:48 co do filmu-najbardziej podoba mi sie od 1:05 -1:20
a cz G-tech nie przeklamuje przypadkiem cos kolo 0,7s takie sluchy mnie doszly jakis czas temu. bo jesli tak to czas na poziomie 6,4s bylby kotny gigant87 - 14-11-2010, 20:50 Chyba zadam to pytanie jako pierwszy...
Ile pali? Ja_good - 14-11-2010, 20:53
gigant87 napisał/a:
Chyba zadam to pytanie jako pierwszy...
Ile pali?
a czy to wazne?? hehe.wg mnie przy tego typu autach nie wazna jest ile pali i jakie to jest drogie-wazne jest przyjemnosc z jazdy. Kleju - 14-11-2010, 20:54
Cytat:
a cz G-tech nie przeklamuje przypadkiem cos kolo 0,7s takie sluchy mnie doszly jakis czas temu. bo jesli tak to czas na poziomie 6,4s bylby kotny
Ta chyba w drugą stronę
Oczywiście nie jest to jakieś mega dokładne urządzenie, chociaż śmiem twierdzić że dużo lepsze od stopera i liczenia czasu z filmiku Drugi plus jest taki, że na wiosne znowu zmierze auta (mam nadzieję że już będzie po strojeniu, na nowym zawiasie itp) to wtedy będzie można porównać, czy nastąpiły jakieś zmiany.
Teraz już myślę co zrobić żeby wydłużyc drugi bieg Bo trochę irytujące jest to że przy 96km/h trzeba zapinać 3 bieg... Tak przy 105km/h byłoby idealnie
gigant87 napisał/a:
Ile pali?
Hmm... nie wiem póki co zatankowałem 45 litrów pb98 i zrobiłem już 450km. Ale wskazówka niebezpiecznie zbliżyła się do dolnej kreski Czyli pewnie jakieś 9-10l na 100km jazdy mieszanej.
Ja_good napisał/a:
nie wazna jest ile pali i jakie to jest drogie-wazne jest przyjemnosc z jazdy
Dokładnie To uczucie jak się wysiada z auta i za chwile znowu chcę się tam wrócić
A najlepsze jest to, że tym autem jak się jedzie normalnie, to jazda wcale nie jest męcząca. Tłumik jest cicho, zawieszenie seryjne z glxi pracuje ok, w kabinie trochę głośno jest od wybebeszonego tyłu ale jakoś się jedzie mystek - 14-11-2010, 21:12 Spalanie, jak na osiągi moim zdaniem super, zresztą jak Ja_good napisał - to raczej mało istotne .
wiem, że liczenie czasu z filmików nie pokaże dokładnie czasu do setki, ale jak zrobisz taki filmik, to chętnie policzę . Z czystej ciekawości nawet.
PS: kiedy będziesz sie mierzył z Coltem GTi? Ciekawe byłoby to porównanie mkm - 14-11-2010, 21:34 Kleju, nakręć jeszcze hamowanie z "jakiejś prędkości" do zera, bo to bym bardzo chętnie zobaczył.
Piękne masz autkoKleju - 14-11-2010, 21:38
mystek napisał/a:
PS: kiedy będziesz sie mierzył z Coltem GTi?
Już pewnie na wiosne. Ale to nie moja klasa pojemności
mkm napisał/a:
nakręć jeszcze hamowanie z "jakiejś prędkości" do zera, bo to bym bardzo chętnie zobaczył
Jak pogoda jeszcze pozwoli
Kleju napisał/a:
Piękne masz autko
Dzięki mkm - 14-11-2010, 21:43 Jakbyś miał porównać hamulce to o ile masz krótszą drogę hamowania w stosunku do zwykłego 1.6?
Ty miałes seryjne hamulce w czerwonym?
edit:
Kleju napisał/a:
Kleju napisał/a:
Piękne masz autko
A potem mi napisze, że nie pisałem Kleju - 14-11-2010, 22:02
Cytat:
Jakbyś miał porównać hamulce to o ile masz krótszą drogę hamowania w stosunku do zwykłego 1.6?
Ciężko stwierdzić... Różnica w średnicy jest konkretna (~50mm), a waga auta nie wzrosła Więc siłą rzeczy skuteczność musi byc lepsza. Tutaj mnie zaskoczyło to, że nawet to ostrym hamowaniu, zacisk jest lekko ciepły. Następnym razem jak będzie możliwość, zmierze drogę hamowania.
I jeszcze jeden szczegół Zawsze myślałem że mam hamulce z evo, a tu kicha Zaciski może i są z evo ale tarcze na bank nie. W evo II, III średnica tarczy to 276, u mnie 286mm
mkm napisał/a:
Ty miałes seryjne hamulce w czerwonym?
Tak seryjne. I nieraz zdarzyło mi się na torze zagotować je...