To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

rezon - 23-03-2010, 11:50

Matti, chyba jednak nie przeczytałeś całości
namiar na osobę w ROF
Grzesq napisał/a:
Cytat:
Grzesq podaj prosze namiary na Jessice. DANKE!

jessica@rofaudio.com

cenę Jessica Ci poda jak napiszesz co chcesz kupić
Co warto dokupić:
kamera - albo dedykowana (mnie wystarcza) albo inna o lepszych parametrach
anteny - dwie sztuki
wzmacniacza antenowego nie widziałem u nich, ale to kosztuje w PL kilkanaście/kilkadziesiąt zł
można rozważyć również zagłówki z monitorami, tak aby zamówić całość i płacić mniej za przesyłkę.
W full opcji wyjdzie Ci ok. 4000-4500zł loco dom. Sama jednostka główna, kamera, anteny to ok. 2500-3000zł. Do tego jeszcze zakup np. Automapy.

Matti - 23-03-2010, 12:22

Przeczytałem całość dość dokładnie :wink: ale były podawane różne ceny dlatego pytam interesuje mnie najbardziej cena za samą jednostkę centralną ROF1701 + kamera cofania + potrzebne anteny (automape mam wiec nie potrzebuje zagłówki też narazie odpuszcze) cena 4000-4500 to troche sporo jak dla mnie myślałem że to wychodzi taniej chyba ktoś pisał że w 2tyś się zmieścił. Na stronce którą podajecie niestety nie ma cen trzeba pisać do nich osobiście uznałem ze najpierw zapytam tu (lepiej mi wychodzi pisanie po pl niż po angielsku) a później zdecyduje czy warto pytać przez maila.
rezon - 23-03-2010, 13:06

różnice w cenie zależne są od podejścia naszych służb. Jedni płacą cło, inni są zwalniani. Co urząd to interpretacja. Sam ROF, kamera i anteny - to niższa wartość
sylb - 23-03-2010, 15:34

Matti napisał/a:
Przeczytałem całość dość dokładnie :wink: ale były podawane różne ceny dlatego pytam interesuje mnie najbardziej cena za samą jednostkę centralną ROF1701 + kamera cofania + potrzebne anteny (automape mam wiec nie potrzebuje zagłówki też narazie odpuszcze) cena 4000-4500 to troche sporo jak dla mnie myślałem że to wychodzi taniej chyba ktoś pisał że w 2tyś się zmieścił. Na stronce którą podajecie niestety nie ma cen trzeba pisać do nich osobiście uznałem ze najpierw zapytam tu (lepiej mi wychodzi pisanie po pl niż po angielsku) a później zdecyduje czy warto pytać przez maila.

Bez przesady z tymi 4500 zł.
http://cgi.ebay.de/Mitsub...=item23039a199f
w najgorszym wypadku zapłacisz 2400 za samo radio.
kamera 100-200
Ekstra super antena GPS = 100
Kableki, kostki ect = 100
Koszt montażu = ??? nie wiem 200-300

jan2362 - 23-03-2010, 16:03

Dzięki 13zbuszek i Mitsu00.

Tak trochę podejrzewałem z tym navi-media ze to może nie być to samo.

Poradźcie zatem gdzie ten sprzęt do nowego outlandera 2010 kupić, czy w imparcie czy rofaudio? czy to jest to samo? - może konkretny link tak abym się nie pomylił :)

Chcę kupić także kamerkę do podglądu w trakcie cofania - jaką radzicie tak ostatecznie, chciałbym taką którą można zamontować bez żadnych przeróbek /nawierceń itp - tak aby pasowała/

I jest jeszcze temat sterowania sprzętem z kierownicy, wiem że działa, ale na forum jest to nie do końca jasne czy tak samo jak w oryginalnym bluetooth-cie, czy trochę jednak inaczej, jak zrozumiałem trzeba nacisnąć mode i potem można ustawiać głośność - czy tak?

Jak rozumiem outlander II to to samo jeśli chodzi o wyposażenie /fakturę plastiku/ jak model 2010, czy tak?

I jest sprawa montażu, ja raczej tego robił nie będę, gdzie radzicie montować - jestem z Gdańska.

dzięki za Wasze odpowiedzi

rezon - 23-03-2010, 16:30

sylb napisał/a:
sylb napisał/a:
czytamy, czytamy - i co widzimy powyżej W full opcji wyjdzie Ci ok. 4000-4500zł loco dom. Sama jednostka główna, kamera, anteny to ok. 2500-3000zł. CZym się różni od Twojego zestawienia? Full opcja to trochę więcej - np. monitory w zagłówkach

jan2362 napisał/a:
Poradźcie zatem gdzie ten sprzęt do nowego outlandera 2010 kupić, czy w imparcie czy rofaudio? czy to jest to samo? - może konkretny link tak abym się nie pomylił

Chcę kupić także kamerkę do podglądu w trakcie cofania - jaką radzicie tak ostatecznie, chciałbym taką którą można zamontować bez żadnych przeróbek /nawierceń itp - tak aby pasowała/

I jest jeszcze temat sterowania sprzętem z kierownicy, wiem że działa, ale na forum jest to nie do końca jasne czy tak samo jak w oryginalnym bluetooth-cie, czy trochę jednak inaczej, jak zrozumiałem trzeba nacisnąć mode i potem można ustawiać głośność - czy tak?

Jak rozumiem outlander II to to samo jeśli chodzi o wyposażenie /fakturę plastiku/ jak model 2010, czy tak

ROF - jest tańszy. Kamera dedykowana do Outka.
Bluetooth nie działa z kierownicy. Radio lepiej się steruje z kierownicy niż ori. Faktura u mnie jest bardziej czarna niż ori, ale to kwestia różnicy wieku.

Grzesq - 23-03-2010, 18:35

rezon napisał/a:

Nie wyświetla pełnego tekstu - RDS ma bardzo małe komunikaty w radiu. potrzebny jest wzmacniacz antenowy.

A o tym to pierwsze słyszę, zakładaliście wzmacniacze u siebie, fabryczna antena nie daje rady ? Jeżeli tak to jakie ?

mitsu00 - 23-03-2010, 19:56

Grzesq napisał/a:
A o tym to pierwsze słyszę, zakładaliście wzmacniacze u siebie, fabryczna antena nie daje rady ? Jeżeli tak to jakie ?

Rezon chyba był zmęczony robota kiedy to pisał :wink: Żadnego wzmacniacza antenowego nie potrzeba. Wpinasz końcówkę ori anteny do Chińczyka i lata ze hej..... Ja głupi miałem wyłączoną funkcje AF i myślałem że RDS miałem zepsuty :twisted:

nuke - 23-03-2010, 20:44

Hej,

To jak jest Panowie z tym czarnym kabelkiem uziemieniem "Ground".
Ja z tyłu jednostki tudzież chińczyka widzę tylko jeden czarny kabel i napisane jest na nim Surround :?

Pozdro,

mitsu00 - 23-03-2010, 20:52

nuke napisał/a:
Hej,

To jak jest Panowie z tym czarnym kabelkiem uziemieniem "Ground".
Ja z tyłu jednostki tudzież chińczyka widzę tylko jeden czarny kabel i napisane jest na nim Surround :?

Pozdro,

Na wiązce do CAN-a masz jeden kabelek z opisem GROUND i jeden z napisem PARKING. Oba musisz połączyć i wtedy odblokujesz funkcję DVD/TV in motion. Najprościej użyć konektora T i bezinwazyjnie połączyć oba. Jeśli takowego nie posiadasz, to najprościej będzie rozciąć GROUND-a, wpiąć się z PARKING-iem i zaizolować taśmą.

rezon - 23-03-2010, 21:14

Grzesq napisał/a:
zakładaliście wzmacniacze u siebie, fabryczna antena nie daje rady
nie mam fabrycznej. A fabryczna ma wzmacniacz w podstawie. ma oprócz kabla antentowego jeszcze małą złączkę zasilania.
jan2362 - 23-03-2010, 22:17

Na stronach ipmartu
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=114565
są dwa zdjęcia produktu:

i takie:

pytanie:
w takim razie jak ten sprzęt wygląda?
widać różnice: np. USB z różnych stron.

I gdzieś na tym wątku jest info że urządzenia z ipamart-u i rofaudio to te same i patrząc na zdjęcie pierwsze z mojego postu i na zdjęcie z serwisu rofaudio to faktycznie jest to to samo urządzenie.

mitsu00 - 23-03-2010, 23:24

jan2362 napisał/a:
Na stronach ipmartu
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=114565
są dwa zdjęcia produktu:
Obrazek

i takie:
Obrazek

pytanie:
w takim razie jak ten sprzęt wygląda?
widać różnice: np. USB z różnych stron.

I gdzieś na tym wątku jest info że urządzenia z ipamart-u i rofaudio to te same i patrząc na zdjęcie pierwsze z mojego postu i na zdjęcie z serwisu rofaudio to faktycznie jest to to samo urządzenie.

To jest to samo urządzenie. Chinole pewnie zrobili Update panelu....

Dora - 24-03-2010, 08:08

To pierwsze jest na karty SD a nie na microSD i może to tylko zdjęcie poglądowe, brak jest uchwytów bocznych.
jan2362 - 24-03-2010, 11:25

Gnębi mnie czy rofaudio i impart to te same urządzenia. Jest o co walczyć bo to w końcu 570 USD przecisko ponad 700 USD.

Zdjęcie otrzymane od rofaudio

Powiedzcie mi /zwracam się do tych osób co kupiły sprzęt w imparcie/ czy to ten sam sprzęt /przynajmniej zewnętrznie na ten moment/.