To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Sir Lancelot

Hugo - 13-03-2014, 20:18

Nawet fajnie wygląda :mrgreen:
Tomekcm - 13-03-2014, 21:33

Oklejałeś czarną folią czy taką imitującą "carbon" na zdjęciach niestety za bardzo nie widać. Często jestem na pradze- południe ale jakoś jeszcze nie trafiłem na Twój egzemplarz a szkoda:)
Misiek :) - 13-03-2014, 21:50

oklejałem folią Carbon 3D kolorze czarnym.
Ja parkuje okolice łukowska/zamieniecka....
Choć ostatnio sporo ba Bródnie przebywam

Sunderland86 - 14-03-2014, 08:22

Prezentuje się naprawdę nieźle :thumbright:

Jak się prowadzi na tych kołach?

Owczar - 14-03-2014, 09:40

Felga wygląda fajnie, ale według mnie, ta folia nie pasuje zupełnie do tego auta. Raz, że zbyt mały kontrast do ciemnego lakieru, a dwa że karbon kojarzy mi się jednak z takim agro tuningiem. Blacha, która udaje karbon.
Ale grunt, że właścicielowi się podoba :)

RoBSoN_97 - 14-03-2014, 10:50

Wszystko się zlało, folia, felgi, poprzednie fele pasowały i fajny kontrast był - biały pasował.
vendetta - 14-03-2014, 15:36

Zgadzam się z Robsonem. Na białych wyglądał kozacko, miał pazur.
Marcelinho - 14-03-2014, 16:48
Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt
Pomaluje sobie na biało :mrgreen:
Misiek :) - 15-03-2014, 08:53

białe idą na sprzedaż (to nie ogłoszenie :P ), a nie znalazłem nigdzie fajnych, wytrzymałych 17" w kolorze białym. Niewykluczone, że obecne będę malował na biało, ale to jeszcze nie teraz.
A specjalnie dałem czarną folię, aby kontrast był mały. Na żywo prezentuje się zdecydowanie lepiej. Wszystko jest zgrane, stonowane i nic się nie wychyla.
Folie musiałem założyć:
1. Kamienie obijają maskę na drodze
2. Z powodu pkt 1 musiałem wymienić maskę. Nowa ma kolor srebrny, i nie opłaca mi się malować (jednak oryginalny lakier to oryginalny) więc musiałem jakąś folię w kolorze machnąć. Koszt malowania jest nieco większy od położenia folii, więc padło na folię.
3. Dach chcę zabezpieczyć m.in. z powodu na antenę CB oraz ptaki czasem łażące po autach, i chciałem, żeby pasowało do reszty auta.
3. Z tyłu dałem spojler i blendę pod kolor reszty, ot taka fanaberia.

Jeśli chodzi o kolor/typ, to zawsze podobał mi się Carbon. Dobranie folii pod kolor auta (pacz pkt 2) jest niezwykle trudne, więc zostało w innym kolorze. A zamiast gładkiej wolał bym z fakturą jeśli mam wybór. Nie lubię czystych matów, bo dla mnie wygląda jak by było w podkładzie bez lakieru. I nie chciałem, żeby się bardzo odróżnialo od reszty autka.
Może będzie lepiej wydać, jak zrobię foty lepszym aparatem, niż kalkulatorem z opcją dzwonienia.

Misiek :) - 15-03-2014, 08:59

A co do prowadzenia jest dla mnie o wiele lepiej.. Może nie kwestia przyczepności w zakrętach, bo tego jeszcze nie próbowałem, ale jest lepsza reakcja na drogę i przy większych prędkościach (100+) wygląda, jak by miał być stabilniejszy...
Teraz czuje każdą nierówność na drodzę, bardziej się utwardził w sposób sprężysty. Nie wiem jak określić, ale bardziej czuje nawierzchnie, każdą łatę czuję (ale nie w sposób, który by mi czy Głównej pasażerce) przeszkadzał.
Jest o niebo lepiej :D . Powróc na 16" na zimę nie będzie miły.
Nie oczekuje o wiele lepszej przyczepności w zakrętach, ponieważ klasa opon jest zbliżona do poprzednich letnich, jak i szerokość ta sama.
Teraz mam wrażenie, ze CB0 taty na 13" (chyba 175/70) jest jak ponton, mało precyzyjny i nie czuje się nim drogi... (nie kwestia stanu auta, tylko opon, bo jeździłem nim sporo od dawna i przy poprzednich oponach nie miałem takiego wrażenia a w ciągu miesiąca się zepsiuł)

Misiek :) - 17-03-2014, 08:27

demoniszcze - 17-03-2014, 09:55

Fajne koło, czyjej produkcji?
Misiek :) - 17-03-2014, 18:09

enkei
SPIDER-ek - 18-03-2014, 16:09

vendetta napisał/a:
Zgadzam się z Robsonem. Na białych wyglądał kozacko, miał pazur.

Mi też na białych lepiej się podobał.

Misiek :) - 18-03-2014, 18:15

Mnie też się podobał na białych... ale teraz jak na niego patrze na żywo...
Białe były mega fotogeniczne w przeciwieństwie do obecnych... Te wyglądają na żywo.
Auto zrobiło się spokojniejsze, stonowane.
Nie jest to mój ideał, ale.... biorąc pod uwagę jakość, cenę i kilka innych powodów kupna jest ok.
Lancelota robiłem pod siebie, i mnie ma się podobać...
Gdybym trafił nowe 7/17et40 takie same jak miałem białe sparco... Ale to się już nie trafi. Przejrzałem multum obecnie sprzedawanych alu w rozmiarze dla mnie, i to nie jest najgorszy wybór. Celowałem w białe lub GUN Metal.