Nasze Miśki - Sportowa Elegancja 

Owczar - 13-04-2012, 08:13
  Tu nie chodzi o geometrię, a zapewne o twardość. 2.0 jest sporo lżejszy.
												 Torp12 - 13-04-2012, 08:18

| Owczar napisał/a: | 	 		  | Tu nie chodzi o geometrię, a zapewne o twardość. 2.0 jest sporo lżejszy. | 	  

No ale KYB daje te same sprezyny wiec nie rozumiem wogole tematu...
												 Owczar - 13-04-2012, 08:23
  Eibachy są obniżone, więc to ma znaczenie. Ale 2,5 do 2.0 nie będzie problemem. Najwyżej będzie bardziej twardo    W drugą stronę mógłby być problem.
												 Tomek - 13-04-2012, 08:28

| Torp12 napisał/a: | 	 		  

Nie irytuje sie tylko wydaje mi sie ze sledzisz moj temat to powinienes widziec juz jednego posta o tym:)  | 	  

niby siedzę cały dzień na forum, i sledze co ciekawsze tematy

ale jednak ten fakt mi umknął

| Owczar napisał/a: | 	 		  | Tu nie chodzi o geometrię, a zapewne o twardość.  | 	  

dokładnie

wydaje mi się, że w 2.5 musiałyby być "mocniejsze" sprężyny

| Owczar napisał/a: | 	 		  Ale 2,5 do 2.0 nie będzie problemem. Najwyżej będzie bardziej twardo    W drugą stronę mógłby być problem. | 	  

myśle, że owczar rozwiązał sprawe

sprężyny z 2.0 w 2.5 mogłyby nie dać rady, tu chodzi o masę auta z przodu
												 Torp12 - 13-04-2012, 09:29
  Sprezyny to pikus Panowie:)

Mimosrody oczywiscie stanely w tulejkach i Marek chce ciac pol samochodu  
												 Owczar - 13-04-2012, 10:24
  Belka do wyjęcia, nowa duża tarcza i wycinanie z fragmentem wzmocnienia belki. Potem spawanko  
												 Torp12 - 13-04-2012, 21:15
  Ja pierdziu, sie dzialo:)

Generalnie sruby pociete jakas szlifierka udarowa czy cos takiego:) Zeszlo sie do wieczora. No i kiedy bylo w granicach 18 wszystko juz praktycznie zlozone i mielismy dzwonic i jechac na geometrie, patrzymy a tylne prawe kolo mocno krzywo stoi. No to Marek mowi ze to akurat mozna podkrecic troche. No i ciach, co sie stalo? Pozydzilem na nowe podkladki do mimosrodow i sie podkladka wziela i wyrobila... Drobna zalamka nastapila....

Po 20-30 minutach wpadla mi mysl - przeciez na podworku stoi Mackowy VR4 , dawaj sciagniemy mu podkladke^^ No ale tak stal ze ciezko by go bylo ruszyc wiec odpuscilismy. I nagle Marek sobie przypomnial ze tuz obok nas leza Mackowie sanki tez od VR4. Pyk podkladka zdjeta i juz u mnie:) Za telefon do geometri (godz 19) i niestety     Ze za pozno i ze moga jutro... Takze sie troche opoznilo znowu.

No reszta relacji jutro:)
												 deejay - 13-04-2012, 21:20

| Torp12 napisał/a: | 	 		  | Generalnie sruby pociete jakas szlifierka udarowa czy cos takiego:) Zeszlo sie do wieczora.  | 	  

Nowe śrubki , złożone przez Marka na smar miedziany itp. , aby na przyszłośc nie mieć pod górkę   
												 Anonymous - 13-04-2012, 21:31
  ja u siebie założyłem od razu też nowe podkładki, koszt raczej nie wielki z tego co pamiętam 20 zł od sztuki  
												 Torp12 - 13-04-2012, 21:36

| deejay napisał/a: | 	 		  

Nowe śrubki , złożone przez Marka na smar miedziany itp. , aby na przyszłośc nie mieć pod górkę     | 	  

Na smar na smar, chociaz Marek mowie ze przydalo by sie je co dwa lata przesmarowywac.
												 Torp12 - 13-04-2012, 21:37

| Derpin napisał/a: | 	 		  ja u siebie założyłem od razu też nowe podkładki, koszt raczej nie wielki z tego co pamiętam 20 zł od sztuki    | 	  

Za dwie sruby z przesylka dalem 100zl. Za dwie sruby z podkladkami z przesylka 180 chcieli. Nie wiem, jakos Mnie przycmilo i przy tych wszystkich kosztach pozalowalem 80 zlotych...
												 Anonymous - 13-04-2012, 21:41
  za śruby cena normalna, za podkładki złodziejska.
												 Torp12 - 13-04-2012, 21:46

| Derpin napisał/a: | 	 		  | za śruby cena normalna, za podkładki złodziejska. | 	  

Dlatego je wlasnie odpuscilem...
												 Hugo - 14-04-2012, 16:49
  Torp12, pomierzyłeś mi te podkładki?  	  | Owczar napisał/a: | 	 		  | Belka do wyjęcia | 	   Po co?
												 Torp12 - 14-04-2012, 16:53

| Hugo napisał/a: | 	 		  | Torp12, pomierzyłeś mi te podkładki?  | 	  

Grubosc ich to gdzies 2mm.

| 

|  

|