To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2013 - dyskusja

Marcin-Krak - 14-11-2012, 08:00

sniegu napisał/a:
cofnij się i przeczytaj od 24 do 28 dziesięć minut roboty bez szukania.

Nie chciało mi się - dlatego spytałem - przeglądanie tego tematu i niektórych postów niestety do miłych nie należy :(

sniegu napisał/a:
I nie chcę pisać "a nie mówiłem" ale już we wrześniu pisałem że Sveno najszybciej i naj konkretniej chciał się tym zająć trzeba było dać mu działać i temat na koniec września byłby ogarnięty a nie przepychanki z Fregatą które tylko to wszystko spowolniły.

Oby tak było ;)

b2vos - 14-11-2012, 08:55

Koledzy i koleżanki,

Przestudiowałem temat od początku do końca. Wiem, że AGH już teoretycznie wybrane. Pewnie dostane malutkiego reda ale nie chciałbym dodawać do stworzonego nowego tematu i psuć go dlatego wklejam tu. Wiem, że pomorze odpadło ze względu na sponsora JP (za daleko) ale nadal czuć potrzebę/chęć niektórych do miejscówki nad morzem. Mam kolege Saabowca i podrzucił mi namiar na miejsce którym oni mieli. Napisałem do ośrodka i taką otrzymałem odpowiedź.

"Panie Łukaszu,

ALMA II to ośrodek wczasowy położony przy plaży ( ok. 300 m przejście przez wydmy) na wyspie sobieszewskiej , w lesie, z parkingiem na ok. 200 aut. Na terenie znajdują się trzy pawilony hotelowe ( A, B i C ) oraz 11 domków campingowych a takze Wojciechówka ( sala balowa na ok 300 - 350 osób), wiata grilowa ( ok. 300 - 350 osób), boisko do siatkówki, piłki nożnej. Budynek A mieści ok 50 osób w 24 pokojach ( 2 x 5, 3x 3 i 19 x 2- osobowych ) w standardzie turystycznym. Wkażdym pokoju znajduje się łazienka z prysznicem i WC. Budynek B mieści 120 osób z przewagą pokoi 4,5 a nawet 6 osobowych. W każdym pokoju łazienka, prysznic i WC. Budynek C jest budynkiem w standardzie hotel ** - 14 pokoi w tym dwie jedynki, reszta dwójki - 6 pokoi z mozliwością dostawki ( ok. 26 os.). Dostępne są także domki campingowe ocieplone, dwuizbowe, 4 osobowe, z aneksem kuchennym, wyposażone w lodówki i naczynia oraz kuchenki elektryczne. Oczywiście w domkach WC, łazienka z prysznicem.
Zaplecze kuchenne ośrodka to oprócz wspomnianej Wojciechówki ( sala z kuchnią) - kuchnia z jadłodajnią na ok. 130 osób - mieszcząca się w budynku A.

Terminy są do wykorzystania ( przynajmniej na dzień dzisiejszy). W zasadzie wszystkie warunki o które Pan pyta są do spełnienia.
Cena przygotowana dla Państwa to kwota 40 zł / osobodobę ( pobyt w budynku A, B ) 160 zł za domek za dobę oraz 55 zł za osobodobę w budynku C. Dopuszczamy możliwość przywiezienia psów - dopłata 20 zł za cały pobyt. Koszt pełnego wyżywienia dla uczestników zlotu to kwota 45 zł od osoby za dzień ( w tym śniadanie, obiad, kolacja) serwowane w formie bufetu szwedzkiego. Ceny powyższe obowiązują dla uczestników zlotu, którzy chcieliby przedłużyć pobyt. Dzieci do lat 3 - gratis, od 3 do lat 12 - zniżka 50 %.

Wiata grillowa z paleniskiem mieści ok. 350 osób, z podłączeniem elektrycznym, przy wiacie znajdują się osobne toalety dla uczestników zabawy. Bez problemu znajdzie się miejsce dla DJ'a.

Wszystkie place i boiska na terenie ośrodka są do Państwa dyspozycji.

Jeśli chodzi o nasze doświadczenie w organizacji dużych imprez, to szczerze mówiąc nie sposób zliczyć wszystkich naszych klientów :p , ale postaram się choć w cześci :
Urząd Miasta i Gminy Gdańsk - co roku od czterech lat impreza dla pracowników na ok. 600 osób, Politechnika Gdańska, LOTOS Gdańsk, Politechnika Opolska, Politechnika Warszawska, impreza firmowa PPM-T Gdańsk ( coroczna ok. 100 osób), Agencja Rozwoju Pomorza, Zlot Miłośników Samochodów Marki SAAB - SAAB SZTOS 2012 ( 150 osób), PZU Życie, PZPN, SELGROS, MAKRO Cash and Carry, URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJ. POMORSKIEGO, Solidarność Zakładów Przemysłu Chemicznego i wiele , wiele innych.

Mam nadzieję, że wstępnie otrzymał Pan wystarczającą ilość informacji. W razie ewentualnych pytań proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny.

Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Huegel

Ośrodek Wypoczynkowy ALMA II
ul. Sobieszewska 1, Gdańsk - Sobieszewo
tel. 888 915 001
tel. 726 553 531
www.facebook.com/Alma2Sobieszewo
www.alma-centrum.eu

Nie spełnia pewnie wszystkich wymagań ale zawsze jakaś propozycja. Pozdrawiam i szacuneczek dla wszystkich.

Anonymous - 14-11-2012, 10:39

b2vos

Nie głupie.
Rozwiązane ciekawe kto chce jest parę dni, a kto chce odrazu urlop to ma w jednym miejscu.
Ciekawe co na to inni??

b2vos - 14-11-2012, 11:10

Wg mnie mała mieścina tj Sobieszewo ma przede wszystkim zalety w możliwości organizacji 'spraw pobocznych' czyli papierologia/biurokracja urzędowa, przejazdy, itp. Powiem tak: Saabowcy byli zadowoleni, zresztą na Wawrzce był ktoś saabolotem i przypuszczam, że był też na SAAB SZTOSie (no chyba że jest bardziej mitsumaniakiem niż saabowcem). Pan z ALMY widać konkretny ale nie ma co zgłębiać tematu skoro północne rejony odpadł :/
emada - 14-11-2012, 11:39

Chyba jednak chodzi o organizatorów, bo padła też propozycja: http://www.kormoran-niesulice.pl/
Możemy cały ośrodek zarezerwować, nad samym jeziorkiem.
Koszt: 45 zł / osoba. W tym ognisko za free. Wypożyczenie sprzętu 30% taniej.
Duży parking w cenie. I jest to też alternatywa. Ja mogę w weekend tam się przejechać i sprawdzić teren, jeżeli zostanie wstępnie zaakceptowany.

b2vos - 14-11-2012, 11:56

emada chyba nasze propozycje zostaną tylko w kolejce gdyby odpukać AGH nie wypaliło :) Zawsze będą w jednym miejscu.
Jassmina - 14-11-2012, 11:58

Wiecie co Maniaki? Wydaje mi się, że padło już na tyle KONKRETNYCH propozycji miejscówek, że można by zastosować ankietę.
I po wyłonieniu "zwycięscy" skupić się już tylko i wyłącznie na organizacji.
Bo w ten sposób to co chwila będzie padał pomysł miejscówek przez kolejne 30 stron tematu.

b2vos - naprawdę fajna propozycja!

b2vos - 14-11-2012, 12:16

Zgadzam się Jaśminowa :) Nie ma co klepać. Są w razie czego alternatywy. Na ankietę nie ma czasu bo i tak wypowie się mała liczba i zajmie to trochę czasu. Dajmy chłopakom dociągnąć temat w AGH. Pogadamy lepiej o przyjemnych rzeczach: Np propozycje zabaw i konkursów, żeby organizatorzy mieli z czego wybierać. Można proponować jakie gażdzety itp. Miejscówka niech się przegryza ;)
Morfi - 14-11-2012, 12:38

A kto byłby głownym organizatorem w propozycji b2voz
sveno - 14-11-2012, 12:48

b2vos napisał/a:
Wiem, że AGH już teoretycznie wybrane.
a gdzie ktoś tak powiedział? To cały czas propozycja, za 2h będziemy wiedzieć więcej.

b2vos, Twoja propozycja IMHO jest dużo lepsza niż MS AGH, ale wszędzie jest problem z organizatorami. Ja nie będę na siłe walczył o MS AGH skoro gdzieś indziej jest lepszy "ośrodek" i organizatorzy, ale pokażcie tych organizatorów, bo czas ucieka.

b2vos - 14-11-2012, 13:07

Dziękuję za pochlebne opinie ale przyznam otwarcie, że jestem cienias jako potencjalny organizator i nie podejmę się tego. Wolę zostać figurantem w kontekście dodatkowej alternatywy dla KORMORANA (choć jak to się mówi - nie zobaczysz jak nie spróbujesz :) . Jedno jest pewnie: Pan Paweł z ALMY prosił o deklarację jak najszybciej do końca roku.
mkm - 14-11-2012, 13:19

emada napisał/a:
(...) http://www.kormoran-niesulice.pl/
(...) Ja mogę w weekend tam się przejechać i sprawdzić teren, jeżeli zostanie wstępnie zaakceptowany.

Jakbyś mogła, byłoby super.

Kraków i miasteczko AGH oprócz kilku niewątpliwych plusów ma też sporo minusów.
Priorytetem od kilku lat było to, żeby impreza była zamknięta dla nas.
Miasteczko jest otwarte i nie będziemy w stanie go zamknąć.

mjsystem - 14-11-2012, 14:35

mkm napisał/a:
Priorytetem od kilku lat było to, żeby impreza była zamknięta dla nas.
Miasteczko jest otwarte i nie będziemy w stanie go zamknąć.

A czy nie jest czasem tak, że sponsor (Japan Motors) jak się wystawia, to chce złapać ewentualnego nabywcę? Nie jestem pewien, czy zamykanie się jest słuszne. Inaczej nie ma szansy rozpropagować miłości do marki, nowych modeli czy naszego forum :roll:

Cezar - 14-11-2012, 15:04

Zgaduje, ze chodzi o 'zamkniecie' przed milymi i sympatycznymi kibicami czy im podobnymi z okolicy, ktorzy zapewne z wielka checia chicieli pointegrowac sie z MM. O ogladniu aut nie wspomne ... "fajne fele chyba je pozycze :P "

Mam nadzieje, ze sie myle :wink:

sniegu - 14-11-2012, 15:13

Ja proponuje zrobić już na zaś temat zlot 2014 jak to stwierdził Morfi i szukac organizatorów bo ekipa z 2 stolicy się zadeklarowała a tu znowu źle.
Jak czarni nie klepną któregoś pomysłu (dotychczas jest jeden) to będzie znowu :butthead:
mkm jak chcesz to poszukam i gdzieś znajdę jak mnie krytykowałeś za chęć zamknięcia ośrodka, Ja wiem że tylko krowa nie zmienia poglądów, ale NA MIŁOŚĆ BOSKĄ...
LISTOPAD jest zaraz grudzień trzeba terminy rezerwować a tu dyskusja będzie trwać tydzien albo dwa, a nikt nie będzie z Siebie idioty robił bo tak jak b2vos napisał ludzie chcą wiedzieć wcześniej, a tak to wychodzi, że jesteśmy nie poważni...
Ps. po co zgłaszać ośrodek??? niech się tutaj zgłoszą chętni organizatorzy (nawet Ci tylko pomocniczy)
Lista ogólnopolska Organizatorów
1. Sveno (kraków małopolska [jako mój typ nr1.])