Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
MATTNATTS - 10-11-2014, 23:37
Hugo Witam,gdzie to tak długo byłeś?
Co to za rozpórkę masz?gdzie i za ile proszę od razu.
Jogurt - 11-11-2014, 08:22
siema Hugo
sveno - 11-11-2014, 08:27
Spryskiwacze: pierwsze co to pompka. Masz seryjną z galanta? Do tych spryskiwaczy musi być wysokociśnieniowa.
Podsufitka: czym malowałeś? Dlaczego uchwyty nad drzwiami i lampki są niepomalowane?
Hugo - 11-11-2014, 09:42
Witam wszystkich ponownie
Dzięki za pozytywne komentarze.
Rozpórka to oryginał RALLIART do Protona Persona na rynek malezyjski. Kosztowała niewiele jak na taki rarytas, bo 400 zł, ale była z auta powypadkowego i była dość krzywa. Na szczęście udało się ją doprowadzić do ładu i już jest OK.
sveno napisał/a: | Spryskiwacze: pierwsze co to pompka. Masz seryjną z galanta? Do tych spryskiwaczy musi być wysokociśnieniowa | Mam seryjną od Galanta, ale wysokociśnieniową od spryskiwaczy reflektorów. Kolega Gruby ma dokładnie te same spryskiwacze w swoim Galu i tą samą pompkę i mówił, że jak włączy spryskiwacze reflektorów to musi włączyć wycieraczki, bo aż na szybę przednią dają czadu... Zauważyłem, że Accord po 2003 r. ma z wyglądu identyczną pompkę reflektorów: http://allegro.pl/pompka-...4767202522.html tyle, że oryginalne ma firmy KOITO, a w Galu są DENSO. Muszę spytać sprzedawcy o średnicę zewnętrzną uszczelki pompki w miejscu montażu do zbiorniczka i wszystko będzie jasne. sveno napisał/a: | Podsufitka: czym malowałeś? | Motip Vinyl Spray i zwykły Motip Spray czarny. Efekt ten sam. sveno napisał/a: | Dlaczego uchwyty nad drzwiami i lampki są niepomalowane? | Celowo. Byłoby zbyt ponuro, mają nieco ożywiać wnętrze.
Fragu - 11-11-2014, 10:14
Dobrze, że jesteś
Gal wygląda rewelacyjnie ...ale najlepsza i tak jest końcówka rejestracji
arturj123 - 11-11-2014, 10:18
Auto cud miód malina
Hugo napisał/a: | 10. W planach:
- jeśli to prawda, że Gale po II lifcie z 1 na dziesiąty miejscu w VIN-ie mają podłogę przystosowaną do wersji VR-4 to montaż silnika, ze skrzynią i napędami od VR-4/Legnum, |
W to chyba chciałoby się wierzyć, skąd te wieści?
Tomek - 11-11-2014, 11:20
arturj123 napisał/a: |
W to chyba chciałoby się wierzyć, skąd te wieści? |
wystarczy poczytać forum
no i juz były takie przekładki
(+ magiel już masz gotowy)
WreX - 11-11-2014, 12:20
Bosz ja mam 1 na 10 miejscu
#tylewygrać
tresorex - 11-11-2014, 14:08
Punkt nr 3 ściągnąłeś chyba ode mnie Wygląda świetnie, brawa za całokształt!
Sunderland86 - 11-11-2014, 14:30
Welcome back
Wnętrze jest porobione pierwszorzędnie
Mam parę pytań:
Jaki był koszt piaskowania i malowania wszystkich elementów? (może być na PW)
Gdzie obszywałeś kierownicę i ile to kosztowało? (może być na PW)
Zasilanie do daszków pociągnąłeś rozumiem z lampki sufitowej?
Wewnętrzne uchwyty daszków są od Avensisa czy od Gala?
arturj123 - 11-11-2014, 17:02
Tomek napisał/a: | wystarczy poczytać forum
no i juz były takie przekładki
(+ magiel już masz gotowy) |
A to nie wiedziałem, bardzo przydatne info. Dzięki za uświadomienie
Mikebambo - 11-11-2014, 17:50
WreX napisał/a: | Hugo, robi robotę Twój gal, dobrze, że w końcu wróciłeś ;>
|
Podzielam
kabar - 11-11-2014, 17:59
arturj123 napisał/a: | Auto cud miód malina
Hugo napisał/a: | 10. W planach:
- jeśli to prawda, że Gale po II lifcie z 1 na dziesiąty miejscu w VIN-ie mają podłogę przystosowaną do wersji VR-4 to montaż silnika, ze skrzynią i napędami od VR-4/Legnum, |
W to chyba chciałoby się wierzyć, skąd te wieści? |
Hmm... mam "1". Chyba wejdę dziś do kanału i zrobię parę fotek, zobaczymy co z tego wyniknie
Hugo - 11-11-2014, 18:50
Dzięki chłopaki, mnie również miło znów Was widzieć
Od razu napiszę, że mam zablokowane pw, mogę odbierać wiadomości prywatne, ale nie mogę na nie odpisywać, więc proszę nie pisać do mnie na pw, bo nie ma sensu tresorex napisał/a: | Punkt nr 3 ściągnąłeś chyba ode mnie | Chyba nie, zrobiłem to przed Tobą. Chyba... Sunderland86 napisał/a: | Jaki był koszt piaskowania i malowania wszystkich elementów? | Zamknął się w 100 zł na pewno, bo robiłem jeszcze inne elementy za jednym razem. Sunderland86 napisał/a: | Gdzie obszywałeś kierownicę i ile to kosztowało? | 200 zł, u znajomego w sąsiedniej miejscowości. Ma zakład i obszywa wnętrza aut itp. Niestety skóra na kierownicy nie jest typowo czarna, wpada w szary i nie do końca fajnie to wygląda, mało tego jest nieco niebezpiecznie śliska. No ale lepsze to niż przetarta i malowana skóra Sunderland86 napisał/a: | Zasilanie do daszków pociągnąłeś rozumiem z lampki sufitowej? | Właśnie nie, wpiąłem się w jakiś czerwony kabel ze stałym 12V na samym dole skrzynki bezpieczników w kabinie. Sunderland86 napisał/a: | Wewnętrzne uchwyty daszków są od Avensisa czy od Gala? | Od Gala, pasują jak ulał. Trzymają jak należy.
Lipa - 11-11-2014, 19:02
Siema Hugo, dobrze,że wróciłeś,też marzę o czarnej podsufitówce, mam już wszystko pościągane
P.S. [mało dowcipne]
|
|
|