To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Pierwsze wrażenia

Bulbo - 24-01-2014, 01:23

DJ Fazi napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
krzychu napisał/a:
eeeee :arrow: http://forum.mitsumaniaki...p=743638#743638

Jak guru forum mitsu00 mówi, że jest to jest :P
MY 2009 albo 2010 Mitsu przenioslo go do "gruchy" pod lusterkiem razem z czujnikiem zmierzchu i czujnikiem deszczu w wersjach ktore to mialy.

MY 2010 - potwierdzam
tylko co to zmienia skoro ogrzewanie i klimatyzacja dalej dziala jak w Fsm 126
rezon - 24-01-2014, 09:21

nie narzekaj. wpakuj wiatraczek a'la Adaś Słodowy i będzie nieco lepiej :) Może teraz jak wprowadzono dwustrefową to już nie ma takiej histerezy.
merka - 27-01-2014, 09:32

OIII odebrany w piątek i już mamy swoje pierwsze wrażenia.

Minusy:

- tak, jak już ktoś wspominał - brak podświetlenia przycisków w drzwiach
- wg mojego męża samoskładające się lusterka boczne po zamknięciu pojazdu (do sprawdzenia jeszcze w instrukcji obsługi)
- no i trochę dużo pali na razie, ale liczymy, że to się zmieni wraz z kolejnymi tankowaniami :) w tej chwili waha się pomiędzy 9.4 (z górki) a 12.5

Plusy:

- komfort jazdy!!!
- wielkość bagażnika
- duża przestrzeń na nogi w drugim rzędzie siedzeń

Jak pojawi się coś nowego, to dam znać :D

borsak1 - 27-01-2014, 09:48

merka napisał/a:
wg mojego męża samoskładające się lusterka boczne po zamknięciu pojazdu (do sprawdzenia jeszcze w instrukcji obsługi)
- w ASO wyłączą, chyba ze macie MMC-sa
elektri - 27-01-2014, 15:25

merka napisał/a:
no i trochę dużo pali na razie, ale liczymy, że to się zmieni wraz z kolejnymi tankowaniami

Trochę się pewnie zmieni, ale należy pamiętać, że to jest większy i cięższy samochód.

Gratuluje i życzę zadowolenia :)

Lucas123w - 27-01-2014, 15:40

elektri napisał/a:
merka napisał/a:
no i trochę dużo pali na razie, ale liczymy, że to się zmieni wraz z kolejnymi tankowaniami

Trochę się pewnie zmieni, ale należy pamiętać, że to jest większy i cięższy samochód.

Gratuluje i życzę zadowolenia :)

Nowe auto, plus pogoda i temperatura ponizej zera wplywa na zwiekszone spalanie.
Silnik sie tak nie dogrzewa jak w temp. dodatniej.

Za to macie idealne warunki do testow 4x4 :D

motif - 27-01-2014, 17:55

merka napisał/a:
OIII odebrany w piątek i już mamy swoje pierwsze wrażenia.

Minusy:

- tak, jak już ktoś wspominał - brak podświetlenia przycisków w drzwiach

auto za 100 tysiecy i nie ma podswietlen guzikow do szyb??? to w polonezie byly nawet...

jero66 - 27-01-2014, 18:15

Nie chciałem jeszcze nic pisać ale nie wytrzymałem... Ja jeżdżę od 2 tygodni i generalnie na razie mam uwagi tylko do spalania... 9,4-11 średnio (diesel, AT). Czeka mnie wkrótce wyjazd na ferie i zobaczymy jak będzie. Fakt pogoda fatalna, zimno... ale jak ktoś się przesiadł z Octavi 1.9 TDI to wszystko będzie dużo palić :)
motif - 27-01-2014, 18:42

jero66 napisał/a:
Nie chciałem jeszcze nic pisać ale nie wytrzymałem... Ja jeżdżę od 2 tygodni i generalnie na razie mam uwagi tylko do spalania... 9,4-11 średnio (diesel, AT). Czeka mnie wkrótce wyjazd na ferie i zobaczymy jak będzie. Fakt pogoda fatalna, zimno... ale jak ktoś się przesiadł z Octavi 1.9 TDI to wszystko będzie dużo palić :)

jak na diesla to strasznie duzo, jezdzilem pickupem isuzu d-maxem i spalal 8-9 l ropy na 100 km... A jaka tam na razie zima, -10 to nie mrozy.

PiotrKw - 27-01-2014, 20:13

motif napisał/a:
jak na diesla to strasznie duzo

No.... sporo . Mój z silnikiem 3.2 jak w dostawczaku, konstrukcja wiekowa :wink: :wink: , AT, i .... dobre 1000 kg cięższy, pali średnio ... 10l/100 km . I to obojętne czy miasto , autostrada , -20 stopni C.
Ale może się "dotrze " , właściciel też :wink:

jero66 - 27-01-2014, 20:17

motif napisał/a:
jero66 napisał/a:

jak na diesla to strasznie duzo, jezdzilem pickupem isuzu d-maxem i spalal 8-9 l ropy na 100 km... A jaka tam na razie zima, -10 to nie mrozy.

No właśnie... zdaję sobie sprawę, że na początku człowiek jest przewraźliwiony ale spodziewaem się 8-9 w mieście. Na razie są to wskazania kompa, jak zrobię jeszcze ze 200 km to sprawdzę rzeczywiste średnie spalanie. A jak wasze doświadczenia w tym temacie?

mitsu00 - 27-01-2014, 20:19

jero66 napisał/a:
motif napisał/a:
jero66 napisał/a:

No właśnie... zdaję sobie sprawę, że na początku człowiek jest przewraźliwiony ale spodziewaem się 8-9 w mieście. Na razie są to wskazania kompa, jak zrobię jeszcze ze 200 km to sprawdzę rzeczywiste średnie spalanie. A jak wasze doświadczenia w tym temacie?
Mialem wczesniej OII 2.2 HDI w manualu i ten silnik tez potrafil lyknac. Srednio palil 9-10l/100km
borsak1 - 28-01-2014, 13:32

czyli krok wstecz dla mitsubishi, gdzie jest MIVEC w dieslu ? A OIII nie ma genialne posunięcie
mitsu00 - 28-01-2014, 15:30

borsak1 napisał/a:
czyli krok wstecz dla mitsubishi, gdzie jest MIVEC w dieslu ? A OIII nie ma genialne posunięcie
W OIII zrezygnowano z MIVEC:a w dizlu. Silniejszy motorek Mitsubishi z MIVEC 2.2 w OII 177km, nie spelnial normy emisyjnej EURO6 i dlatego m.in klamka zapadla.
motif - 29-01-2014, 18:41

zastanawiam sie tylko jaki sens wydawac na diesla wiecej kasy jak pali tyle samo co benzynna??? :shock: